A crème brûlée önmagában is finom, hát még sós karamellben puhult banánnal!

Tökéletes desszert egy nehezebb grillvacsora vagy húsos raguk után, és nem is kell belőle túl nagy adag.

Ha banánnal meguntad, halmozz a tetejére rózsaborsos ribizliragut vagy csilivel sült ananászkockákat!

Így extra eszközök nélkül megúszhatod a karamellréteget.
Így extra eszközök nélkül megúszhatod a karamellréteget.Fotó: Thepalmer

Hozzávalók:

A krémhez

  • 4 darab tojássárgája
  • 3 deci tejszín
  • 1.5 deci zsíros tej
  • 8 deka cukor
  • 1 nagyobb csipet
  • 1 darab vaníliarúd
  • egy kevés cukor, ha a tetejére is készítesz karamellt

A tetejére

  • 4 evőkanál cukor
  • 1 nagyobb darab banán fekarikázva
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

Dolgozd el egy habverővel alaposan a krém hozzávalóit, majd előmelegített sütőben, vízfürdőben, kis formákban süsd készre alufólia alatt. 150 fokon nagyjából 40 perc alatt lesz kész. 

A cukorból lassú tűzön készíts karamellt egy sepenyőben, forgasd meg benne a banánokat, és közben egy csipet sóval is szórd meg. Ezt a ragut kanalazd a már kihűlt krém tetejére. 

Csokis-banános keksz három összetevőből glutén- és cukormentesen
Csokis-banános keksz három összetevőből glutén- és cukormentesen

Mindössze három hozzávaló, és tíz perc munka kell ezekhez a fenséges csokis kekszekhez. Gluténmentes, cukormentes recept.

Tovább »

Még több recept

Pavlova hideg barackos-vaníliás raguval és pisztáciával

A csonthéjasok bőven kaptak szerepet ebben a desszertben, a pisztácia mellett egy kevés diólikőr is került a barackok mellé, így lett igazán finom a végeredmény.

augusztus9., 06:04

Gyors csokipuding 4 hozzávalóból – egy extra kókuszos-kurkumás réteggel még finomabb

Önmagában is csodálatos egy kevés csilipehellyel vagy étcsokiforgáccsal, de ha mellé összefőzöl kókusztejből zselatinnal egy kurkumás réteget, még izgalmasabb desszertet kapsz, amihez nem kell sokat a konyhában robotolnod. Rétegezd a kurkumával és tálald kókuszpehellyel, vagy szolgáld fel néhány szem rumos meggyel egy grillbuli végén.

május29., 06:00

Lehet még finomabb a kedvenced: somlói karácsonyi változatban, gesztenyével és rummal

A somlói mondjuk jöhet akár reggeli előtt is, még a hagyományos változatban is. Tuningolni nem kell rajta semmit, ám ha mégis megtennéd, egy kis rumos gesztenyemasszával teheted ünnepivé.

2019. december19., 11:30

Rapid siker: villámgyors étcsokoládéhab fűszeres meggyraguval

Azt hitted, kifogytunk a pofonegyszerű, de isteni desszertekből?

2019. november26., 12:04

Barackos-fahéjas csiga – gyümölcsökkel is próbáld ki az egyik legnagyobb kedvencet!

A fahéjas csiga valamiért tényleg az egyik legfinomabb desszert, ami csak még jobb lesz egy adag nyári gyümölcsraguval vagy a tetején a cukormázba ragadt gyümölcsökkel. A mienk ezúttal egy felnőtt változat lett.

augusztus7., 06:04

Egy tartalmas leves után főételként is bevetheted az aranygaluskát

Az aranygaluskának nem kell cégér, egy jó kis sűrű, házi vaníliasodóval abbahagyhatatlan édesség lesz belőle. A sodót egy kevés húsvétra mentett tojáslikőrrel is feldobhatod, a tésztának pedig jól áll a darált mák, ha a hagyományos változatot esetleg megunjátok.

április2., 06:00

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.