Ha pedig nagyon megszereted, egy kanál mézzel elkeverve egy vajas kalácsszeletre csorgatva is próbáld ki ezt a klassz szörpöt. Levendulásan készítve teheted még izgalmasabbá.
![Levendulával még különlegesebb lesz.](https://kep.index.hu/1/0/3387/33875/338759/33875901_2594217_6a10a8b771f10014b63ce2e662109d6b_wm.jpg)
Hozzávalók
- 1 liter feketeribizli-lé
- 1 evőkanál vaníliakivonat
- 1 liter víz
- 1 kiló cukor
- 1 deka citromsav
Elkészítés:
(Az összezúzott fekete ribizlinek facsard ki gézanyag segítségével alaposan a levét.) A cukorból és vízből főzz szirupot, majd keverd el a lével, a citromsavval és a vaníliával, és töltsd steril üvegekbe.
![Teszt: Kiderült, hogy az eperszörpökben nincs is eper](http://kep.index.hu/1/0/1677/16778/167787/16778700_1022452_8ea4f5fc88ed03a3850d569d215bcc41_wm.jpg)
Szeretjük a mű ízeket, de azért ez még nekünk is sok volt.
Tovább olvasom