Fine dining otthon: házi ibolyaszörp

Önmagában is finom, de jeges, kávés koktélokban, egyszerű fagyikon és salátaöntetbe keverve is sikered lesz vele úgy, hogy közben nem is kellett sokat dolgoznod az extra hozzávaló elkészítésével.

Jeges fagyishakekben is finom ez a különleges szörp, de egy grillezett sajt tetején is elfér belőle egy-egy kanállal.

Néhány szem szedret jégkockaként is használhatsz.
Néhány szem szedret jégkockaként is használhatsz.Fotó: Roxiller

Hozzávalók:

  • 1 liter víz
  • 1 kiló cukor
  • 25 deka ibolyavirág
  • 2 nagyobb darab biolime karikára vágva
  • 1 deka citromsav
  • 1 darab biocitrom karikára vágva
Recept idők

Elkészítés:

Főzd fel a vizet a cukorral, és ha langyosra hűlt, add hozzá a virágokat és a citromot, lime-ot és citromsavat. Hagyd két napot állni, néha kevergesd meg, majd szűrd át és újra felmelegítve töltsd steril üvegekbe.

Teszt: Kiderült, hogy az eperszörpökben nincs is eper
Teszt: Kiderült, hogy az eperszörpökben nincs is eper

Szeretjük a mű ízeket, de azért ez még nekünk is sok volt.

Tovább »

Még több recept

Ezt a citromfűszörpöt gyömbérrel tettük még különlegesebbé

Miután elég limonádét ittál belőle, egy jeges gyümölcssorbet-ban is adj neki egy esélyt.

július17., 06:04

Nyári vörösboros céklaleves – ezt akár jéghidegen is tálalhatod

Ne csak ősszel főzz a gyökérzöldségekből, klasszul illenek a nyári fogásokba is!

július31., 06:04

Egyszerű süti nyári hétköznapokra: barackos-túrókrémes kocka

Nem kell hozzá sok összetevő és hatalmas koncentráció, mégis egy jó kis meglepetés lehet a munkahelyről, nyári táborból hazaérkező családtagoknak.

augusztus6., 06:04

Citromfüves görögdinnye-caprese mézes öntettel

Egy nyári vacsorához nem is kell mellé más, csak néhány szelet fokhagymás-joghurtos pácban puhult csirkemellszelet.

augusztus1., 06:04

Ez a hideg, kurkumás-mézes dinnyeleves egy nehezebb főétel előtt és után is tökéletes

Jól megy hozzá egy adag mentaszirupos mascarpone, de citrusokkal elkevert tejszínhabbal sem tévedhetsz nagyot.

augusztus5., 06:04

Ez a garnéla-avokádó-görögdinnye saláta tökéletes nyári ebéd lesz

Nem kell megijedned a kombinációtól, az édes-csípős rákfalatok íze tökéletesen harmonizál az édeskés gyümölcssel, amit klasszul kísér a semleges avokádó és mozzarella.

augusztus5., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.