Mogyoróvajas kókusztejleves friss zöldségekkel és csírákkal

Állítólag annak idején a vegetáriánusokra gondolva fejlesztették ki a mogyoróvajat, hogy ők is magas fehérjetartalmú táplálékhoz juthassanak, a lehető legélvezetesebb formában. Egy másik legenda szerint betegek kapták először, akiknek még a rágás is nehezére esett, ám így mégis kalóriadús, fehérjében gazdag táplálékhoz jutottak.

Akárhogy is született meg az első üveg belőle, a legfontosabb, hogy klassz ízesítője lehet többféle egzotikus levesnek. Ezt a kókuszosat ráadásként egy marék mungóbabcsírával tálaltuk.

Mehet a tetejére mindenféle zöld kedvenc.
Mehet a tetejére mindenféle zöld kedvenc.Fotó: LauriPatterson

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 zöldhagyma zöldje összevágva
  • 1 marék mungóbabcsíra
  • 2 deci kókusztej
  • 2 evőkanál mogyoróvaj
  • 3 evőkanál szójaszósz
  • 4 deci alaplé
  • 1 kávéskanál méz
  • ízlés szerint só, bors, friss gyömbér, csili, néhány csepp lime-lé
  • 1 szál szárzeller felaprítva
Recept idők

Elkészítés:

Ez talán a legegyszerűbb változata ennek a finom levesnek, aminek fontos részét képezi egy jó zöldség- vagy húsalaplé. Csak forrósítsd fel az alaplevet, majd főzd össze a csírán, zelleren és zöldhagymán kívül minden hozzávalóval. Néhány perc után vedd le a tűzről és tálald a zöldségekkel. Ha van otthon, egy kevés kókuszcsipszet is szórj a tetejére. 

Miért egészséges a nyers csíra?
Miért egészséges a nyers csíra?

A nyers növényi csírák rengetegféle módon segíthetik egészségünket.

Tovább »

Még több recept

Csirkés-kolbászos paella – Egyszerűbb összedobni, mint gondolnád!

Chorizóval és a kedvenc kolbászoddal is működik, és nagyon fontos, hogy a friss zöldfűszereket se hagyd ki belőle.

augusztus15., 06:04

A legjobb, ha ezt a gyors áfonyalevest vaníliás mandulaszeletekkel dobod fel

Csak pirítsd meg hozzá a mandulaszeleteket egy kevés vaníliával, és forrón tálald a hideg leves tetején. Ha szeretnél még valamit mellé, fehér csokis túrógombócokból készíts bele levesbetétet.

június5., 06:00

Könnyű és tavaszi: mentás póréhagymaleves grízgaluskával

Egy jó kis fűszeres báránysült vagy egy adag köfte és joghurtos padlizsánsaláta tökéletes egy-egy ilyen könnyű leves után. Naná, hogy mindet a grillen készítenénk.

június27., 06:04

Ananászos teriyaki csirke – ha már unod rántva, készítsd izgalmasan!

Rántva még mindig szeretjük a csirkecombokat, de van, amikor annál rövidebb idő alatt készítenénk egy gazdag csirkés vacsorát. Olyankor ugrik be ez a kissé ezgotikus hangulatú, ananászos változat.

augusztus15., 06:04

Vörösborral főtt csirkecacciatore – füstölt paprikával a legfinomabb

Az olasz csirkepörkölt csak egy kicsit más, mint a mienk, de arra épp elég a változtatás, hogy legalább akkora rajongói legyünk, mint a hazai változatnak.

augusztus13., 06:00

Gyömbéres-gránátalmás eperleves – néhány mentás rizsgombóccal lesz az igazi

Nem kell túlgondolnod, vagy külön bevásárolnod miatta – ha épp nincs gyömbér a közelben, egy kevés Cayenne-csilivel adj extra aromákat ennek a levesnek.

augusztus6., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.