Mogyoróvajas kókusztejleves friss zöldségekkel és csírákkal

Állítólag annak idején a vegetáriánusokra gondolva fejlesztették ki a mogyoróvajat, hogy ők is magas fehérjetartalmú táplálékhoz juthassanak, a lehető legélvezetesebb formában. Egy másik legenda szerint betegek kapták először, akiknek még a rágás is nehezére esett, ám így mégis kalóriadús, fehérjében gazdag táplálékhoz jutottak.

Akárhogy is született meg az első üveg belőle, a legfontosabb, hogy klassz ízesítője lehet többféle egzotikus levesnek. Ezt a kókuszosat ráadásként egy marék mungóbabcsírával tálaltuk.

Mehet a tetejére mindenféle zöld kedvenc.
Mehet a tetejére mindenféle zöld kedvenc.Fotó: LauriPatterson

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 zöldhagyma zöldje összevágva
  • 1 marék mungóbabcsíra
  • 2 deci kókusztej
  • 2 evőkanál mogyoróvaj
  • 3 evőkanál szójaszósz
  • 4 deci alaplé
  • 1 kávéskanál méz
  • ízlés szerint só, bors, friss gyömbér, csili, néhány csepp lime-lé
  • 1 szál szárzeller felaprítva
Recept idők

Elkészítés:

Ez talán a legegyszerűbb változata ennek a finom levesnek, aminek fontos részét képezi egy jó zöldség- vagy húsalaplé. Csak forrósítsd fel az alaplevet, majd főzd össze a csírán, zelleren és zöldhagymán kívül minden hozzávalóval. Néhány perc után vedd le a tűzről és tálald a zöldségekkel. Ha van otthon, egy kevés kókuszcsipszet is szórj a tetejére. 

Miért egészséges a nyers csíra?
Miért egészséges a nyers csíra?

A nyers növényi csírák rengetegféle módon segíthetik egészségünket.

Tovább »

Még több recept

Gyors almás kevert süti mini adagban – fahéjjal és dióval a tetején még finomabb

Ehhez az almás finomsághoz nem is kell más, csak egy közepes aprítógép – ebben az egész tésztát klasszul eldolgozhatod, így 5 perc alatt megvannak az előkészületek. Ha a diós változatnál egy kicsit fenszibb hangulatra vágysz, sós karamellszósszal, házi tejszínnel és hámozott mandulaszeletekkel tálald.

április10., 11:24

Görög lencseleves – kedvencünk mediterrán ruhában

Mi úgy vagyunk vele, hogy a levesekből bármikor jöhet egy-egy új változat. Ezt egy szelet pirított, vajas kaláccsal tálaltuk, és remek volt a sós-fűszeres falatok mellett az édeskés, kicsit ropogós kísérő.

február27., 06:00

Ez az olaszos rizssaláta langyosan, jó sok zöldséggel a legfinomabb

Rizsből is készíthetsz salátát, amit akár hidegen, akár langyosan is tálalhatsz. A lényeg, hogy ne maradjon másnapra belőle, mert a főtt rizs könnyen romlani kezd. Ha ezt a fogást készíted el, a salátádnak nem sok esélye marad megérni a másnapot – a balzsamecetes paradicsommal, mozzarellával és rukkolával klassz, könnyű fogás lesz belőle. Ha egy kevés hallal ennéd, egy adag tonhalkonzervet is keverj bele.

április9., 10:24

Citromos-cukkinis tészta pecorinóval – gyors vacsoratipp, ami másnap is finom

Gyors, friss, egészséges és egy kicsit különleges finomság, ami akkor a legjobb, ha egy csokor snidlinget is aprítasz a tetejére. Ha nagyobb adagban készül, az sem baj, mert másnap akár hidegen is eheted, úgy is isteni.

április9., 12:52

Citromos-vaníliás gyors, kevert süti: önmagában és tortaalapként is finom lesz

A citrom és a vanília jó barátok, úgyhogy nálunk jó sok vaníliamag került ebbe a sütibe. Ha még izgalmasabbá tennéd, elég lesz egy adag házi tejszín, amihez egy kevés máklikőrt és porcukrot adva ez a gyors, kevert süti is isteni desszertkülönlegesség lesz.

április10., 12:52

Pulyka-vadrizs leves – egészséges és laktató fogás, ami nem nehezít el

A gazdag leveseket azért szeretjük, mert jó kis munkahelyi fogás lehet belőlük úgy, hogy nem nehéz egészségessé varázsolni őket. Ebbe nálunk mindig olyan zöldség kerül, amiből éppen van a hűtőben – a borsótól a karalábéig mindennel működik.

február20., 06:00

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.