Mogyoróvajas kókusztejleves friss zöldségekkel és csírákkal

Állítólag annak idején a vegetáriánusokra gondolva fejlesztették ki a mogyoróvajat, hogy ők is magas fehérjetartalmú táplálékhoz juthassanak, a lehető legélvezetesebb formában. Egy másik legenda szerint betegek kapták először, akiknek még a rágás is nehezére esett, ám így mégis kalóriadús, fehérjében gazdag táplálékhoz jutottak.

Akárhogy is született meg az első üveg belőle, a legfontosabb, hogy klassz ízesítője lehet többféle egzotikus levesnek. Ezt a kókuszosat ráadásként egy marék mungóbabcsírával tálaltuk.

Mehet a tetejére mindenféle zöld kedvenc.
Mehet a tetejére mindenféle zöld kedvenc.LauriPatterson

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 zöldhagyma zöldje összevágva
  • 1 marék mungóbabcsíra
  • 2 deci kókusztej
  • 2 evőkanál mogyoróvaj
  • 3 evőkanál szójaszósz
  • 4 deci alaplé
  • 1 kávéskanál méz
  • ízlés szerint só, bors, friss gyömbér, csili, néhány csepp lime-lé
  • 1 szál szárzeller felaprítva
Recept idők

Elkészítés:

Ez talán a legegyszerűbb változata ennek a finom levesnek, aminek fontos részét képezi egy jó zöldség- vagy húsalaplé. Csak forrósítsd fel az alaplevet, majd főzd össze a csírán, zelleren és zöldhagymán kívül minden hozzávalóval. Néhány perc után vedd le a tűzről és tálald a zöldségekkel. Ha van otthon, egy kevés kókuszcsipszet is szórj a tetejére. 

kapcsolódó Miért egészséges a nyers csíra?
Miért egészséges a nyers csíra?

A nyers növényi csírák rengetegféle módon segíthetik egészségünket.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Extra gyors bolognai pásztorpite – kedvenc bolognai ragunk új ruhában

Ha nevezhetjük még pásztorpitének, ha nem – ez a gyors, darált húsos raguval készült fogás még finomabb lesz, ha egy löttyintés vörösbor és egy csipet barna cukor is kerül darált húsos rétegbe.

július28., 10:24

Nyári, kukoricás raguleves vegán módra

Egy kissé édeskés leves lesz az alig negyedórás főzés végeredménye, ami mexikói fűszerekkel, csípősen a legfinomabb. Ha nem szeretnéd túl fűszeresre, akkor tárkonyt vagy bazsalikomot adj hozzá.

június13., 10:52

Eperleves mentával és kecskesajttal – imádni fogod a szokatlan kombinációt

Egy gyors fogás, ha éppen vendégeket vársz, vagy csak valami újat próbálnál ki a megszokott gyümölcsleves után. Készíts mellé grillezett csirkét rukkola-eper salátával és citromos-joghurtos öntettel, így lesz tökéletes ebéd vagy vacsora belőle.

július10., 11:24

Gyors, hideg avokádóleves – nyári ebédként, fenyőmaggal lesz a legfinomabb

Nagyjából 30 másodperc alatt elkészül, ha már az előkészületek is megvannak, és a végeredmény egy egészséges és nagyon finom leves, ami téli és nyári fogások mellé is remekül illik.

június30., 10:24

Nyári lazacburger lime-os majonézzel és uborkával

Egy kicsit különlegesebb lesz a szendvics a lime-mal és sült fokhagymával ízesített majonéztől, így nem is nagyon lesz szükség más aromás ízesítőre ebben a szendvicsben.

július30., 10:44

Köftewrap paradicsomlekvárral és grillezett padlizsánnal – gyors, mediterrán fogás darált hússal

A köfte remek nyári klasszikus, amit ezúttal feltekerünk és egy wrap közepébe töltöttünk.

július27., 12:52

Mustra