Mogyoróvajas kókusztejleves friss zöldségekkel és csírákkal

Állítólag annak idején a vegetáriánusokra gondolva fejlesztették ki a mogyoróvajat, hogy ők is magas fehérjetartalmú táplálékhoz juthassanak, a lehető legélvezetesebb formában. Egy másik legenda szerint betegek kapták először, akiknek még a rágás is nehezére esett, ám így mégis kalóriadús, fehérjében gazdag táplálékhoz jutottak.

Akárhogy is született meg az első üveg belőle, a legfontosabb, hogy klassz ízesítője lehet többféle egzotikus levesnek. Ezt a kókuszosat ráadásként egy marék mungóbabcsírával tálaltuk.

Mehet a tetejére mindenféle zöld kedvenc.
Mehet a tetejére mindenféle zöld kedvenc.LauriPatterson

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 zöldhagyma zöldje összevágva
  • 1 marék mungóbabcsíra
  • 2 deci kókusztej
  • 2 evőkanál mogyoróvaj
  • 3 evőkanál szójaszósz
  • 4 deci alaplé
  • 1 kávéskanál méz
  • ízlés szerint só, bors, friss gyömbér, csili, néhány csepp lime-lé
  • 1 szál szárzeller felaprítva
Recept idők

Elkészítés:

Ez talán a legegyszerűbb változata ennek a finom levesnek, aminek fontos részét képezi egy jó zöldség- vagy húsalaplé. Csak forrósítsd fel az alaplevet, majd főzd össze a csírán, zelleren és zöldhagymán kívül minden hozzávalóval. Néhány perc után vedd le a tűzről és tálald a zöldségekkel. Ha van otthon, egy kevés kókuszcsipszet is szórj a tetejére. 

kapcsolódó Miért egészséges a nyers csíra?
Miért egészséges a nyers csíra?

A nyers növényi csírák rengetegféle módon segíthetik egészségünket.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Te hogy készíted a palóclevest? Mi ilyenkor is bográcsban, nagymamánk receptje szerint

Ha egy jó adag magyaros fogást ennél, ez a remek leves szinte magától elkészül a bográcsban. Nem is kell mellé semmi más, csak néhány túrós palacsinta, és esetleg még egypár lekváros.

2022. február19., 12:56

Egy remek, laktató vacsoratipp: kókuszkrémes csicseriborsóleves

Indiai hangulatú finomság, ami eléggé laktat ahhoz, hogy egy könnyű vacsora válhasson belőle. Miután elkészült apríts bele egy keveset azokból a friss zöldségekből, amiket épp a hűtőben találsz - az egészséges hozzávalókból remek levesbetét lesz.

2021. október4., 12:52

Ezt a remek, húsos ragulevest dobd össze a hétvégén!

Citrommal és tárkonnyal ízesítettük ezt a remek ragulevest, amit ha még gazdagabbá tennél, egy kis házi csipetkét is főzz bele.

2021. október24., 07:32

Gazdag leves hétvégére babbal, csülökkel és savanyú káposztával

Csak tedd fel ezt a levest, olvass el néhány izgalmas cikket félóra alatt, és már tálalhatod is.

2021. november13., 06:04

Gyors birsalmakrémleves pármaisonka-falatokkal és dióval

Ez az isteni leves egy kicsit fanyar, egy kicsit édes és egy kicsit savanykás, ráadásul akár hétköznap vacsorára, akár az ünnepi asztalon is megállja a helyét.

2022. január4., 06:24

Vacsoratipp Valentin-napra: parmezános tészta prosciuttóval és articsókával, krémes sajtszószban

Valentin-nap idén éppen hétköznapra esik, de ha te sem mennél el mellette, és meglepnéd a szerelmed valami finomsággal, ezt a remek tésztát akár kezdőként is összedobod alig 20 perc alatt!

2022. február14., 07:32

Mustra