Mogyoróvajas tofu ananásszal – salátaként és párolt rizzsel is elkészítheted

Pillanatok alatt elkészülő egytálétel, amit imádni fog mindenki, aki szereti az egzotikus ízeket.

Ha ez még nem lenne elég, puhíts meg néhány adag garnélát egy kevés olajon, majd édes-csípős szószban forgasd meg, és tálald a tetején. Nálunk kissé langyos, de nagyon gazdag nyári saláta lett belőle.

Egy adag párolt rizs tetején a vegák is szeretik.
Egy adag párolt rizs tetején a vegák is szeretik.Fotó: amstockphoto

Hozzávalók 2 személyre:

  • 6 vékony szelet ananász felkockázva
  • 1 csomag füstölt tofu felkockázva (min.20 deka)
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál mogyoróvaj
  • 1 deci kókusztej
  • 2 adag friss uborka, kaliforniai paprika és zellerszár felkockázva
  • ízlés szerint só, bors, csili, friss citromfű, római kömény
  • 1 marék pirított kesudió
  • 1 kávéskanál méz
  • 3 gerezd fokhagyma összevágva
Recept idők

Elkészítés:

Dobd a fokhagymát, a tofut és az ananászt a forró olajra, majd pirítsd legalább 5 percen át. Ezek után mehet hozzá a kóksztej, a mogyoróvaj és a fűszerek. Ha a keverék szépen besűrűsödött és egy kicsit lehűlt, tálald a friss zöldségek (vagy párolt rizs) tetején egy-egy adag kesudióval megszórva. Csirkecomfilécsíkokkal teheted még tartalmasabbá. 

Teszt: melyik a legfinomabb mogyoróvaj?
Teszt: melyik a legfinomabb mogyoróvaj?

Mekkora a hazai kínálat? Megéri az árát egy 1700 forintos termék? És egyáltalán, mi a fene az a mogyoróvaj?

Tovább »

Még több recept

Együtt az édes, a sós és a csípős: ananászos csirkecombok

Amilyen fura a pizzán, legalább annyira finom a frissen sült, sós, fűszeres húsokkal az ananász.

2019. november7., 10:40

Mogyoróvaj-rajongó vagy? Tálald csirkemellel és ananászos raguval!

Ebben a finomságban egy kis szójaszósz, tejszín és ananász dobja fel a mogyoróvajas csirkét.

június11., 06:04

Ez a csirkesaláta most kínai hangulatban készült, nem is bántuk meg

Ez a mézes csirkesaláta egy kis gyömbértől lett igazán keleti hangulatú. Nem is kell mellé más, csak egy kevés párolt rizs és persze a szezámmag a tetejére.

október16., 06:04

Ha kevesebb húst ennél, itt egy egészséges tipp: céklás-kecskesajtos rizottó

Jó sok frissen őrölt borssal érdemes tálalnod ezt az olasz főételt, ami nálunk kivételesen fehérbor helyett rozéval, parmezán helyett egy kevés kecskesajttal készült. Ha van otthon rozmaring, abból is érdemes adnod hozzá.

október18., 06:08

Próbáld ki a mogyoróvajas gofrit baracklekvárral – ez itt egy villámgyors vegán változat

Ha még egészségesebbre készítenéd, baracklekvár helyett készíts egy kevés sárgabarackragut a tetejére mézzel és friss citromfűvel.

július8., 06:04

Ez legyen nálad, ha egészségeset nassolnál: mogyoróvajas falatkák vörös áfonyával

Van az úgy, hogy nincs idő főzni, sőt, néha még arra sem, hogy az ember megálljon enni valahol. Az ilyen napokon jönnek jól a rossz döntéseket megelőző házi energiaszeletek vagy ezek a tartalmas, mogyoróvajas falatkák.

február14., 12:00

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.