Miért kell a tequilához só? Kell egyáltalán?

Tequilát inni látványos: előbb a citrom, aztán a só, majd az ember felhajtja az agávépárlatot elegánsan, teátrálisan, de legalábbis sokkal menőbb módon, mint ahogy elszopogatna egy rozéfröccsöt. Éppen ettől gyanús, hogy erre az egészre valójában nem is lenne szükség azon kívül, hogy mások is lássák a diszkóban, hogy itt valami nagyon speckó pia fogy és ők is kipróbálják... Szóval nem lehet, hogy a körítés csak a marketingesek ötlete? Valóban jobb lesz a tequila a sótól és a citromtól?

Az ital alapanyaga a kék agávé, ami a liliomvirágúak rendjébe tartozik, tehát nem kaktuszféle, ahogy sokan gondolják, hiába mexikói az ital maga. Egy palack tequila elkészítéséhez akár nyolc év is szükséges, mert a növény ennyi idő alatt érik meg, de nemritkán a húsz sem elegendő.

Hogyan igyuk a tequilát?

Sóval és citrommal? Kukaccal, lime-mal, fahéjjal vagy naranccsal? Vagy mindegy, mert ezek nem sokat adnak az élményhez?

A cikk az ajánló után folytatódik

Mondd meg te, melyik az ország legjobb fejlesztő kezdeményezése!

 

Mától mindenki számára elérhető az Edison100: az a 100 innovatív és jövőbarát
kezdeményezés, amelyek óvodások és iskolások jövőben kritikus tudását és készségeit
fejlesztik iskolai kereteken túl 2020-ban. Idén szülők jelölték a gyerekeket fejlesztő szervezeteket, és a 440 jelölés feldolgozása és szűrése után végül szakmai zsűri választotta ki azt a százat, akiket most bemutatnak a szülőknek. Az Edisonplatform kiemelt célja, hogy hiteles iránytűként segítsen a szülőknek, akik keresik a lehetőségeket a gyerekeik
fejlesztéséhez, és szeretnének tudatosan készülni a jövőre. 

A lista szereplői közül saját kategóriájában legkiemelkedőbbeket augusztus 26-án díjazzák, emellett augusztus 6-tól közönségszavazás is indul, hogy kiderüljön, a szülők és pedagógusok véleménye szerint, melyik kezdeményezés érdemes a közönségdíjra. Szavazz te is a szerinted legkiemelkedőbb kezdeményezésre!

Tovább a szavazásra!

Promóció

A helyzet az, hogy ha autentikus módon innád, akkor kitöltöd tisztán, és lassan kortyolgatva fogyasztod el, ahogy a mexikóiak. Az ismert kísérőkkel elterjedt változatát leginkább Mexikón kívül fogyasztják, hazájában ebben a formában nem szokás az italt szervírozni.

A méz, a só, a citrom és egyéb hozzávalók csak a gyenge minőséget hivatottak elfedni, a féreg pedig a nem kék agávéból készített mezcal nevű égetett szesz marketingesek által kitalált izgalmas hozzávalója. 

Egyesek úgy vélik, ha sóval, citrommal vagy bármi mással fogyasztod, egyszerűen nem szereted eléggé ezt az italt. Ha nem szereted, annak például az lehet az oka, hogy jó eséllyel nem tiszta, agávéból készült töményet iszol, hanem egy cukorral, fruktózzal és egyéb adalékanyagokkal feltuningoltat. A tiszta tequilának, amelyet elsősorban a mexikói Jaliscóban állítanak elő kék agávéból, ízhatása világos, friss és gyümölcsös.  

Elalszol, bevadulsz, fáj a fejed: hogyan hatnak ránk a különféle piák?
Elalszol, bevadulsz, fáj a fejed: hogyan hatnak ránk a különféle piák?

Tényleg máshogy leszel részeg a különféle italoktól?

Tovább »
Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.