Szeretjük a rakott krumplit, ahogy azt is, ha ismerős fogásainkról kiderül, hogy egy kis csavarral még finomabbak lehetnek. A rakott krumpli nyári változata egy kevés grillezett sajttal vagy csirkemellel a legtökéletesebb.
A végén egy kanál hideg tejföl is mehet rá.Bartosz Luczak
Hozzávalók
- 1 csokor friss kapor összevágva
- 1 nagy pohár tejföl
- 20 deka mozzarella felszeletelve
- 1 kiló burgonya megfőzve
- 4 darab tojás megfőzve
- 20 deka füstölt kolbász vagy chorizo felkarikázva
- só és bors ízlés szerint
- 3 gerezd fokhagyma összetörve
Elkészítés:
Karikázd fel a főtt tojást és a burgonyát, majd egy kivajazott jénaiban kezdd el rétegezni a kolbászokkal. Sózd és borsozd ízlés szerint a rétegeket. Ha ezzel megvagy, keverd el a kaprot és a fokhagymát a tejföllel, kend a tetejére, majd tedd az egészet a sütőbe 35 percre. Ekkor szeleteld rá a sajtot, és már nem lefedve is pirítsd rá úgy 10 perc alatt.