Szeretjük a rakott krumplit, ahogy azt is, ha ismerős fogásainkról kiderül, hogy egy kis csavarral még finomabbak lehetnek. A rakott krumpli nyári változata egy kevés grillezett sajttal vagy csirkemellel a legtökéletesebb.
![A végén egy kanál hideg tejföl is mehet rá.](https://kep.index.hu/1/0/3363/33630/336306/33630601_2575971_2b7137987bba39ceb60bfcfe957eb8d1_wm.jpg)
Hozzávalók
- 1 csokor friss kapor összevágva
- 1 nagy pohár tejföl
- 20 deka mozzarella felszeletelve
- 1 kiló burgonya megfőzve
- 4 darab tojás megfőzve
- 20 deka füstölt kolbász vagy chorizo felkarikázva
- só és bors ízlés szerint
- 3 gerezd fokhagyma összetörve
Elkészítés:
Karikázd fel a főtt tojást és a burgonyát, majd egy kivajazott jénaiban kezdd el rétegezni a kolbászokkal. Sózd és borsozd ízlés szerint a rétegeket. Ha ezzel megvagy, keverd el a kaprot és a fokhagymát a tejföllel, kend a tetejére, majd tedd az egészet a sütőbe 35 percre. Ekkor szeleteld rá a sajtot, és már nem lefedve is pirítsd rá úgy 10 perc alatt.
![Ezt a jó kis hideg babsalátát egy kis kapor és görög joghurt teszi még érdekesebbé](https://kep.index.hu/1/0/3312/33121/331214/33121438_2538128_7ef94ee8a46f0f53c79de19f3b9c4846_wm.jpg)
Egy kis friss kapor a kertből, joghurt és nagyjából el is készült ez a saláta, aminek az sem árt, ha a grillezés előtti napon dobod össze, és pihen egy keveset a hűtőben.
Tovább olvasom