Könnyű és tavaszi: mentás póréhagymaleves grízgaluskával

Még egy leves, ami igazán könnyű fogás, és ráadásul a recept remek alap, amivel nemcsak hagymalevest, hanem a borsós és a karalábés változatot is érdemes kipróbálnod.

Egy jó kis fűszeres báránysült vagy egy adag köfte és joghurtos padlizsánsaláta tökéletes egy-egy ilyen könnyű leves után. Naná, hogy mindet a grillen készítenénk.

Hozzávalók 3 személyre:

A leveshez

  • 1 közepes csokor friss menta felaprítva
  • 1 szál póréhagyma
  • só, bors és egy kis kanál cukor
  • 8 deci alaplé
  • 1 teáskanál puha vaj
  • 1 kisebb fej karalábé felkockázva

A galuskákhoz

  • 2 deka tojás
  • 15 deka gríz
  • 1 kis kanál
Recept idők

Elkészítés:

Ehhez az egyszerű leveshez csak forgasd át a forró vajon a zöldségeket, majd öntsd fel az alaplével, és tedd fel főni 10 percre. 

Addig készítsd el a galuskákat, amihez egyszerűen keverj el alaposan minden hozzávalót, majd pihentesd legalább negyedórán át. Ezek után szaggasd a galuskákat egy kisebb kanállal a forró levesbe. A mentát elég, ha csak tálalás előtt adod hozzá.

Jön a nyár: 20 alakbarát étel diétához és sportoláshoz
Jön a nyár: 20 alakbarát étel diétához és sportoláshoz

Jó lenne egészségesebben étkezni, vagy belefogna a tavaszi fogyókúrába? Nem kell szenvednie, finom ételekkel is lehet készülni a bikiniszezonra.

Tovább »

Még több recept

Ez a gyors tésztaétel a krémes avokádótól lett még egészségesebb

Az avokádóból semleges íze miatt remek tésztaszószok készülhetnek: ízesítheted fokhagymásra, lehet borsos és céklás, mindenképpen finom lesz majd a tésztán, a kedvenc sajtoddal a tetején.

október16., 06:04

Csirkés-tojásos rizs – gyors, ázsiai hangulatú vacsora friss zöldfűszerekkel

Snidlinget és citromfüvet is bőven adtunk ehhez a vacsorára is kiváló fogáshoz, ami remek alap arra, hogy minden évszakban a megfelelő zöldségek kerüljenek bele. Párolt gyökérzöldségekkel épp ugyanolyan finom, mint zöldborsóval és fokhagymával.

október18., 06:08

Ha kevesebb húst ennél, itt egy egészséges tipp: céklás-kecskesajtos rizottó

Jó sok frissen őrölt borssal érdemes tálalnod ezt az olasz főételt, ami nálunk kivételesen fehérbor helyett rozéval, parmezán helyett egy kevés kecskesajttal készült. Ha van otthon rozmaring, abból is érdemes adnod hozzá.

október18., 06:08

A vegán pizza nem rosszabb, mint a hagyományos, ha tudod, mivel érdemes feldobni

Lássuk csak, milyen növényi alapanyagokat szeretünk: szarvasgombaolaj, aszalt paradicsom, fekete olíva, articsóka és sörélesztőpehely… ezek mind rá is kerültek erre a klassz fogásra, aminek a tetejét friss bazsalikommal vagy rukkolával érdemes megpakolnod.

október16., 06:04

Ez a kínai sült tészta feketebabszósszal lett igazán autentikus

Egy-két speckó hozzávalót, szószt és fűszert érdemes beszerezned, ha szereted a kínai konyhát. Általában kevés is elég belőlük, sokáig elállnak, és egy egyszerű zöldségköretet is kifejezetten izgalmassá tehetsz velük. Ehhez a tésztához feketebabszószt vettünk, amit ha beszerzel, salátákhoz, húsos fogásokhoz is használhatsz.

október17., 06:08

Nyári vörösboros céklaleves – ezt akár jéghidegen is tálalhatod

Ne csak ősszel főzz a gyökérzöldségekből, klasszul illenek a nyári fogásokba is!

július31., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.