Tejszínes-mentás borsóleves mozzarellával és baconkockákkal

Igazi, gazdag tavaszi fogás ez, ami tökéletesen kivált egy könnyű vacsorát, ha épp nem terhelnéd túl a gyomrod.

Ha van egy kisebb kerted, érdemes egy esélyt adnod a mentának, mert nyáron a levesek mellett süteményekben, szószokban és koktélokban is klasszul megállja a helyét.

Hozzávalók 3 személyre:

  • 1 nagy csokor friss menta apróra vágva
  • 2 bögre zöldborsó
  • a tetejére mini mozzarellagolyók és sült baconkockák
  • 6 deci alaplé
  • 2 deci tejszín
  • 3 szál újhagyma felkarikázva
  • só, barna cukor és bors ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

Főzd a zöldségeket az alaplében 6-8 percen át, majd ezen a ponton döntsd el, hogy krémlevest szeretnél-e, és ha igen, botmixerrel pürésítsd a keveréket. Add hozzá a tejszínt, és ízesítsd még sóval, borssal és egy kis kanál cukorral. Keverd el benne a friss mentaleveleket, majd tálald a sajtgolyókkal és a baconkockákkal a tetején. Ha a húst és a tejterméket kihagynád, törj össze egy kevés zöld borsot, keverd el egy nagy kanál mézzel és ezzel locsold meg kissé a pirítóst vagy kétszersültet – ez is tökéletes mellé. 

Jön a nyár: 20 alakbarát étel diétához és sportoláshoz
Jön a nyár: 20 alakbarát étel diétához és sportoláshoz

Jó lenne egészségesebben étkezni, vagy belefogna a tavaszi fogyókúrába? Nem kell szenvednie, finom ételekkel is lehet készülni a bikiniszezonra.

Tovább »

Még több recept

Saslik szilvás szósszal – mazsolás, fűszeres rizzsel tálald!

Ne csak sütikben és gombócban használd fel a szilvát – ez a gyümölcsünk csatniban és szószként is klassz, amit egy ilyen egyszerű saslik mellett van is alkalma bebizonyítani. Már csak egy kevés rizs vagy egy szilvás-rukkolás-mozzarellás saláta kell mellé, és el is készült a könnyű vacsora.

szeptember17., 06:04

Egyszerű citromos süti – gyömbérrel és szerecsendióval teheted még izgalmasabbá

Nem kell karácsonyra tartogatnunk azt a szokást, hogy a süteményekbe is csempészünk egy-egy kis adag fűszert. A csokisak mellett remek a csili, a gyümölcsösekben a fahéj, a citromhoz pedig a tárkony, a szerecsendió és a gyömbér is jól illik.

szeptember16., 06:04

Vendégváróként is tökéletesen megállja a helyét ez a szilvás-mandulás kosárka

Itt a szilva szezonja, naná, hogy ezekbe a kosárkákba is jutott belőle. Ha te is összevásárolsz mindenféle likőrt, amik aztán egyre lassabban fogynak a kamrapolcról, vedd elő a mandulásat és locsolj a szilvákhoz egy adagot, mert ebből a sütiből remek ízeket hoz elő az amaretto.

szeptember19., 06:04

Grillezett nektarin mentahabbal – pofonegyszerű és könnyű desszert nyárra

Ha van kedved és időd, dobj össze mellé édes, citromos-rozmaringos kekszeket, de ha épp minimáldesszertekben gondolkodsz, egyszerűen grillezd meg a nektarinokat, készítsd el mellé ezt a habot, és rétegezd csokis kekszmorzsával egy pohárban.

augusztus2., 06:04

Ezt az őszi töklevest csilivel és kókusszal dobtuk fel

Talán furán hangzik a kombináció, de mennyivel furább, mint ugyanazt a hatféle levest éveken át? Adj neki egy esélyt, és talán felkerül az állandó őszi étlapra ez a különlegesség is.

szeptember19., 06:04

Nálad is van a fagyasztóban zöldborsó? Ebben a tejszínes csirkelevesben tökéletes helye lesz!

A zöldborsóleves friss borsóból, hagyományos változatban is finom, főleg, ha egy kevés karalábé és indokolatlan mennyiségű grízgaluska is kerül bele. Ha még egy változatban kipróbálnád, legyen ez a tejszínes verzió.

április12., 06:00

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.