Tejszínes-mentás borsóleves mozzarellával és baconkockákkal

Igazi, gazdag tavaszi fogás ez, ami tökéletesen kivált egy könnyű vacsorát, ha épp nem terhelnéd túl a gyomrod.

Ha van egy kisebb kerted, érdemes egy esélyt adnod a mentának, mert nyáron a levesek mellett süteményekben, szószokban és koktélokban is klasszul megállja a helyét.

Hozzávalók 3 személyre:

  • 1 nagy csokor friss menta apróra vágva
  • 2 bögre zöldborsó
  • a tetejére mini mozzarellagolyók és sült baconkockák
  • 6 deci alaplé
  • 2 deci tejszín
  • 3 szál újhagyma felkarikázva
  • só, barna cukor és bors ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

Főzd a zöldségeket az alaplében 6-8 percen át, majd ezen a ponton döntsd el, hogy krémlevest szeretnél-e, és ha igen, botmixerrel pürésítsd a keveréket. Add hozzá a tejszínt, és ízesítsd még sóval, borssal és egy kis kanál cukorral. Keverd el benne a friss mentaleveleket, majd tálald a sajtgolyókkal és a baconkockákkal a tetején. Ha a húst és a tejterméket kihagynád, törj össze egy kevés zöld borsot, keverd el egy nagy kanál mézzel és ezzel locsold meg kissé a pirítóst vagy kétszersültet – ez is tökéletes mellé. 

Jön a nyár: 20 alakbarát étel diétához és sportoláshoz
Jön a nyár: 20 alakbarát étel diétához és sportoláshoz

Jó lenne egészségesebben étkezni, vagy belefogna a tavaszi fogyókúrába? Nem kell szenvednie, finom ételekkel is lehet készülni a bikiniszezonra.

Tovább »

Még több recept

Csirkét is süthetsz a forrólevegős sütőben, mutatjuk, hogyan lesz a legfinomabb!

Egy nagy adag görögsaláta mellett, egy kevés reszelt sajttal és citromlével szeretjük legjobban ezeket a klassz, fűszeres csirkefalatokat, amik segítenek egy kicsit megidézni a nyarat. Ha a görög salátát megunod, fokhagymás, görög joghurtos padlizsánsalátát dobj össze mellé.

február24., 06:04

Ezekkel a különleges tavaszi tekercsekkel kezdőként sem lesz gondod

Egy jó kis vietnámi hangulatú fogás, amihez már itthon is könnyű beszerezned az alapanyagokat. Készíts mellé apró csíkokra vágott zöldségeket wokban egy kevés gyömbérrel, mézzel, csilivel és szójaszósszal.

február25., 06:00

Ezek a klassz, reggeli burritók forrólevegős sütőben készültek

Ha egy kicsit különlegesebb formában készítenéd el a burritókat, és te is rajongod a mexikói konyhát, használd ki a forrólevegős sütőt, és abban süsd meg a következő adagot. Ropogós, fűszeres finomság lesz a végeredmény, amit avokádó-paradicsom-petrezselyem salátával érdemes tálalnod.

február24., 06:04

Olasz garnélarizottó – friss zöldfűszerekkel és egy kevés lime-mal a legtökéletesebb

A rizottó akkor is finom, ha csak fehérbor, vaj és egy adag olasz sajt van a tetején, hát még egy adag frissen sült garnélával. Ha van otthon friss petrezselyem, abból is szórj egy keveset a tetejére.

február26., 06:04

Ez az izgalmas mangó-feketebab-kukorica saláta szárnyasok mellett a legfinomabb

Izgalmas alapanyagok kombinációja keveredik ebben a salátában, amit apróra vágott hozzávalókkal salsaként, mártogatósként is tálalhatsz tortillacsipszek mellett. Jó csípősen szeretjük a legjobban egy szelet grillezett lazac vagy joghurtos csirkemell mellett.

február25., 06:00

A csilis parmezáncsipszet akár a gyerekek is könnyen elkészíthetik

Tökéletes krémlevesek és főzelékek közepén, vendégváró tálak egyik érdekességeként, de egy-egy olaszos szendvicsben is remek egy-egy aromás, ropogós sajtfalat.

február21., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.