Szereted a tiramisut? Szezonja van, meggyel is próbáld ki!

Nincs is jobb ilyenkor egy adag hidegen készülő desszertnél, amihez mi ezúttal egy nagy adag meggyet és feketecseresznye-lekvárt is használtunk.

Ha felnőtteknek készíted, ki ne hagyd belőle az amarettót, ebbe talán még jobban illik, mint a hagyományos, kakaós-kávés tiramisuba.

Poharakban adagonként vagy jénaiban is készülhet.
Poharakban adagonként vagy jénaiban is készülhet.Fotó: Wellmony

Hozzávalók 4 személyre:

  • 0.5 deci amaretto
  • 20 deka babapiskóta
  • 1 nagy adag hosszú kávé
  • 1 kis üveg feketecseresznye-lekvár
  • 1 nagy bögre kimagozott meggy
  • 1 nagy doboz mascarpone
  • 20 deka natúr krémsajt
  • 3 deci felvert tejszínhab
  • 20 deka porcukor (vagy ízlés szerint édesítő)
  • 1 mokkáskanál
Recept idők

Elkészítés:

A kávé és az amaretto keverékével locsold meg a piskótákat, vagy mártogasd egyenként bele és tedd egy jénaiba. Ezek után jöhet a lekvár, a meggyek, majd a többi hozzávalóból keverj sima krémet és azt is terítsd szét a tetején. A tetejét csokireszelékkel, liofilizált gyümölcsökkel vagy kakaóporral díszítsd. 

Szezonja van: 13 meggyes és cseresznyés recept
Szezonja van: 13 meggyes és cseresznyés recept

Végre piroslik a gyönyörű, érett cseresznye és meggy a fákon. Mi pedig összeszedtük a legjobb receptjeinket.

Tovább »

Még több recept

Ez a grillezett gomolya nálunk egy paradicsomos focaccia tetejére került

És nem csak a sajt került a tetejére – adtunk neki egy keveset az aromás szárított paradicsom olajából, és egy nagy adag friss bazsalikommal is megszórtuk.

július5., 06:04

Hidegen és melegen is tökéletes: édes-csípős thai tésztasaláta

Ha szereted a csípőset, itt az idő, hogy bevállalj egy adagot ebből a tésztaételből, amihez vacsorára szerintünk nem is kell más, esetleg egy kis adag grillezett csípős-vajas garnélafarok.

július2., 06:04

Az epermisu neve kissé gagyi, az íze viszont felejthetetlen

Ha egy újfajta, hidegen készülő, egyszerű édességet próbálnál ki, akkor ez az epres tiramisu legyen a tavaszi választásod. Ha a krémjébe egy kis bodzaszörpöt vagy -dzsemet keversz, még érdekesebb lesz a végeredmény.

május15., 06:04

Rapid siker: villámgyors étcsokoládéhab fűszeres meggyraguval

Azt hitted, kifogytunk a pofonegyszerű, de isteni desszertekből?

2019. november26., 12:04

Hideg libamáj hagymalekvárral, ahogy Kiskunhalason készítik

Krémes, ízes és abbahagyhatatlan.

július4., 06:04

Helló, én a füstös salsa vagyok, ez pedig a Jackass!

Nálunk egy picit csípősebbre sikerült a hozzáadott Moruga-portól, de ha még bárki számára fogyasztható módon készítenéd, egy adag Cayenne-csili is tökéletes ebbe a friss salsába.

július5., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.