Szereted a tiramisut? Szezonja van, meggyel is próbáld ki!

Nincs is jobb ilyenkor egy adag hidegen készülő desszertnél, amihez mi ezúttal egy nagy adag meggyet és feketecseresznye-lekvárt is használtunk.

Ha felnőtteknek készíted, ki ne hagyd belőle az amarettót, ebbe talán még jobban illik, mint a hagyományos, kakaós-kávés tiramisuba.

Poharakban adagonként vagy jénaiban is készülhet.
Poharakban adagonként vagy jénaiban is készülhet.Fotó: Wellmony

Hozzávalók 4 személyre:

  • 0.5 deci amaretto
  • 20 deka babapiskóta
  • 1 nagy adag hosszú kávé
  • 1 kis üveg feketecseresznye-lekvár
  • 1 nagy bögre kimagozott meggy
  • 1 nagy doboz mascarpone
  • 20 deka natúr krémsajt
  • 3 deci felvert tejszínhab
  • 20 deka porcukor (vagy ízlés szerint édesítő)
  • 1 mokkáskanál
Recept idők

Elkészítés:

A kávé és az amaretto keverékével locsold meg a piskótákat, vagy mártogasd egyenként bele és tedd egy jénaiba. Ezek után jöhet a lekvár, a meggyek, majd a többi hozzávalóból keverj sima krémet és azt is terítsd szét a tetején. A tetejét csokireszelékkel, liofilizált gyümölcsökkel vagy kakaóporral díszítsd. 

Szezonja van: 13 meggyes és cseresznyés recept
Szezonja van: 13 meggyes és cseresznyés recept

Végre piroslik a gyönyörű, érett cseresznye és meggy a fákon. Mi pedig összeszedtük a legjobb receptjeinket.

Tovább »

Még több recept

Ez a gombás-tonhalas quiche tökéletes hétvégi reggeli lesz

Végre egy olyan fogás, amiben nemcsak az olajos tonhal finom, hanem kalóriaszegény változata is. Kapros szósszal lelocsolt, friss zöldségek mellett tálald.

március7., 12:52

Szerecsendiós-vaníliás narancsos sajttorta – a hideg és meleg napokon is tökéletes hétvégi desszert

A sajttortával nem lehet tévedni, és ha már unod a jól ismert változatokat, készítsd el ezt a fűszereset. A délutáni cappuccinód mellé nincs is tökéletesebb kísérő.

március4., 10:59

Ehhez a nagymamaféle meggyeshez egy kis rumba áztattuk a gyümölcsöket

Most van épp szezonja a meggyes sütiknek, naná, hogy előkerestük az egyik klasszikus receptjét, amiben a meggyet egy kis alkohollal bolondítottuk meg.

2020. június24., 06:00

A tonhalas szendvics ezzel a titkos hozzávalóval lesz tökéletes

Naná, hogy a hummusz az, amivel feldobjuk a halas melegszendvicseket, és ha akad otthon fekete olíva, kapribogyó és rukkola, már meg is vannak a szükséges alapanyagok ehhez a finomsághoz.

március7., 11:24

Ropogós tonhalfasírt citrommal és parmezánnal

Szeretjük saláták mellett, munkahelyi szendvicsek közepén, de akár egy klassz, tejszínes-rozmaringos répafőzelék mellett is finomak ezek a gyors fasírtok.

március7., 10:20

Az epermisu neve kissé gagyi, az íze viszont felejthetetlen

Ha egy újfajta, hidegen készülő, egyszerű édességet próbálnál ki, akkor ez az epres tiramisu legyen a tavaszi választásod. Ha a krémjébe egy kis bodzaszörpöt vagy -dzsemet keversz, még érdekesebb lesz a végeredmény.

2020. május15., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.