Csirkés-zöldbabos stir fry egyszerűen – ehhez az egzotikus fogáshoz nem kell speciális boltba menned

A csirkemell az egyik legnagyobb klasszikus: finom olvadt sajttal és paradicsommal, kirántva és joghurtban pácolva, grillezve is. Ezen a héten 5 új ruháját mutatjuk meg néhány kissé szokatlan, mégis finom változatban.

Akár más zöldségekkel is készítheted ezt a különlegességet, és ha már unod a sima csirke-burgonya kombinációt, ezzel a néhány ázsiai fűszerrel bolondítsd meg.

Egy kevés rizzsel érdemes tálalnod.
Egy kevés rizzsel érdemes tálalnod.Fotó: Alleko

Hozzávalók:

  • 35 deka csirkemell felcsíkozva
  • 2 evőkanál szezámmag
  • 20 deka megtisztított zöldbab
  • 3 evőkanál olaj (ha van otthon földimogyoró-olaj, azzal készítsd)
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 1 teáskanál barna cukor
  • 1 teáskanál gyömbér lereszelve
  • ízlés szerint só, bors, csili
  • 0.5 darab biolime leve és héja
  • 3 gerezd fokhagyma felszeletelve
  • 2 szál újhagyma felkarikázva
Recept idők

Elkészítés:

Öntsd a forró wokba az olajat, majd abba a fokhagymát és sorban a fűszereket és a húst. Ha kissé kifehéredett, add hozzá az újhagymát és a zöldbabot is, és néhány perc alatt puhítsd készre a húst és még kissé ropogósra a babot. Ha van otthon zeller, fafülgomba, káposzta, vágj azokból is a keverékhez, majd amikor elkészült, tálald a szezámmaggal a tetején.  

Kedvencünk vega változatban: kínai szezámmagos falatok szejtánból, mézes-csilis káposztasalátával
Kedvencünk vega változatban: kínai szezámmagos falatok szejtánból, mézes-csilis káposztasalátával

Ebben a húsmentes változatban ugyanolyan finom ez a kínai fogás, mintha egyenesen az étteremből érkezett volna. Ha haladó vagy a konyhában, a szejtánt te magad is egyszerűen összedobhatod otthon, ha pedig épp van belőle, csak vágd kockákra és bundázd be – mutatjuk a leggyorsabb receptet!

Tovább »

Még több recept

A tonhalas szendvics ezzel a titkos hozzávalóval lesz tökéletes

Naná, hogy a hummusz az, amivel feldobjuk a halas melegszendvicseket, és ha akad otthon fekete olíva, kapribogyó és rukkola, már meg is vannak a szükséges alapanyagok ehhez a finomsághoz.

március7., 11:24

Ez a 6 összetevős kínai stir fry akkor is sikerül, ha fejen állva dobod össze

Az, hogy egy étel izgalmas, nem jelenti azt, hogy órákig kell molyolni vele a konyhában, ahogy azt sem, hogy csak azok készíthetnék el, akiknek már van némi konyhai rutinjuk. Erre bizonyíték ez a gyors kínai fogás is, amiből fél óra alatt összedobsz majd egy különleges vacsorát.

2020. október15., 06:04

Sült tészta tökkel és spenóttal – kétféle sajtot olvasztottunk a tetejére

Egy adag sült fokhagyma és egy kevés pecorino sajt teszi tökéletessé ezt az egyszerű vega fogást. Talán már mondanunk sem kell, hogy húsevőknek köretként is tökéletes.

március4., 10:59

Ezzel a szerecsendiós-mandulás almás süteménnyel biztos sikert aratsz a különlegességek rajongóinak körében

Nem kell bele túl sok szerecsendió, de egy adag egészen különleges lesz tőle. Ha van időd, keverj sajtkrémbe olvasztott fehér csokit és fahéjat, és azzal a tetején tálald.

március4., 10:59

Ezt az isteni csirkemellragut egy kis adag chorizo dobja fel

Kicsit spanyol, kissé magyaros ez a csirkés ragu, amibe mindenféle finomságot dobtunk. Hasábburgonyával gazdag egytálétel lehet, zellerrel, káposztacsíkokkal és uborkával pedig klassz saláta, amihez jól illik egy kevés tetejére morzsolt kecskesajt is.

2020. március20., 06:00

Vacsoraötlet hétköznapokra: citromos-articsókás csirkepiccata

A piccata egyszerű, olasz fogás, ami hazájában leggyakrabban borjúhússal készül, de csirkével és hallal is remek lesz. Már mutatjuk is, mennyire megúszósan!

március6., 11:20

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.