Akár más zöldségekkel is készítheted ezt a különlegességet, és ha már unod a sima csirke-burgonya kombinációt, ezzel a néhány ázsiai fűszerrel bolondítsd meg.
Hozzávalók
- 35 deka csirkemell felcsíkozva
- 2 evőkanál szezámmag
- 20 deka megtisztított zöldbab
- 3 evőkanál olaj (ha van otthon földimogyoró-olaj, azzal készítsd)
- 2 evőkanál szójaszósz
- 1 teáskanál barna cukor
- 1 teáskanál gyömbér lereszelve
- ízlés szerint só, bors, csili
- 0.5 darab biolime leve és héja
- 3 gerezd fokhagyma felszeletelve
- 2 szál újhagyma felkarikázva
Elkészítés:
Öntsd a forró wokba az olajat, majd abba a fokhagymát és sorban a fűszereket és a húst. Ha kissé kifehéredett, add hozzá az újhagymát és a zöldbabot is, és néhány perc alatt puhítsd készre a húst és még kissé ropogósra a babot. Ha van otthon zeller, fafülgomba, káposzta, vágj azokból is a keverékhez, majd amikor elkészült, tálald a szezámmaggal a tetején.
Ebben a húsmentes változatban ugyanolyan finom ez a kínai fogás, mintha egyenesen az étteremből érkezett volna. Ha haladó vagy a konyhában, a szejtánt te magad is egyszerűen összedobhatod otthon, ha pedig épp van belőle, csak vágd kockákra és bundázd be – mutatjuk a leggyorsabb receptet!
Tovább olvasom