A hideg zöldségkrémleves legjobb kísérője a pirított tökmag és egy kevés szarvasgombás olaj

Nincs is jobb azoknál az ízekben gazdag és még csak nem is unalmas leveseknél, amiket néhány perc alatt, akár főzés nélkül is összedobhatunk egy-egy fárasztó hétköznap végén. Ha nyitott vagy a különleges ízkombinációkra, vagy a gyors ételek a kedvenceid, figyeld e heti receptjeinket, mert öt különleges, gyors levessel készültünk.

Nyáron egy nagy kocka hideg, eperszörppel leöntött rizskoch előtt például tökéletes ez a leves, amit füstölt paprikával és köménnyel magyarosra, bazsalikommal és oregánóval olasz hangulatúra készíthetsz el.

Megunhatatlan.
Megunhatatlan.Fotó: sandoclr

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb darab kaliforniai paprika
  • 1 nagyobb darab vöröshagyma
  • 1 marék aszalt paradicsom
  • ízlés szerint só, bors
  • 2 nagy evőkanál natúr joghurt
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 nagyobb szelet padlizsán
  • 1 teáskanál füstöltpaprika-por
  • 1 deci tejszín
  • 1 csokor bazsalikom
  • 2 nagyobb evőkanál olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

Benti vagy kinti grillen, esetleg sütőben alaposan puhítsd meg a zölségeket, majd dobd őket a turmixba, és a többi hozzávalóval együtt keverd simára. A legvégén öntsd fel annyi vízzel, amennyire hígra szeretnéd. Ha simább textúrát szeretnél, szűrd le a keveréket tálalás előtt. Tökmaggal és szarvasgombaolajjal vagy füstölt paprikás-köményes csicseriborsóval a legfinomabb. 

7 laktató, gazdag leves vacsorára
7 laktató, gazdag leves vacsorára

Jöhet egy adag barna sörös-zelleres sajtleves?

Tovább »

Még több recept

Ha valami olaszosat ennél, pizza helyett próbáld ki a raviolilevest!

Pizzát enni eléggé bűnös élvezet, amiről illik időnként lemondani. Vannak persze erős, jellemes emberek, akik kibírják nélküle, és vagyunk mi, a szánalmas halandók, akik inkább alkudoznának a sorsukkal. Nekünk lesz tökéletes ez az olaszos leves.

január13., 11:24

Szereted az édesburgonyát? Próbáld ki levesben egy kevés körtével és pirított tökmaggal!

Ha a tökmag nem jönne be, köményes csicseriborsóval is tálalhatod ezt a krémes levest, amit akkor is könnyen összedobsz majd, ha még nincs sok konyhai rutinod.

március12., 06:00

Szezonja van: medvehagyma-krémleves füstöltsajt-csipsszel

Egyelőre nem tilos a szabadban kirándulni, és azoknak, akik megteszik, feltűnhet, hogy a sok nehézség mellett egy kis örömmel is számolhatunk: a medvehagyma ugyanúgy terem, mintha mi sem történt volna. Ennek örömére néhány medvehagymás receptet hoztunk, ez a gazdag fokhagymás aroma sokkal több ételbe illik, mint gondolnád.

április4., 07:52

Próbáld ki a mogyoróvajas gofrit baracklekvárral – ez itt egy villámgyors vegán változat

Ha még egészségesebbre készítenéd, baracklekvár helyett készíts egy kevés sárgabarackragut a tetejére mézzel és friss citromfűvel.

július8., 06:04

Tormakrémleves egyszerűen – egy kevés füstölt marhanyelvvel tálald

Érdemes minél gyakrabban enned tormát, a legújabb kutatások bebizonyították, hogy a frissen reszelt torma baktérium- és vírusölő hatása órákon át tart. Rajtunk ne múljon, hogy egy igazán élvezhető formában kerülhessen az asztalra.

március22., 06:00

Végre egy egészséges tésztás fogás: avokádós tésztasaláta pirított fenyőmaggal és balzsamecetes paradicsommal

Ha még egy kevés reszelt parmezán is kerül a tetejére, tényleg ez lesz a tökéletes fogás.

július5., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.