A jalapenóval, sajttal és hússal megpakolt tortillalapok vagy csipszfalatok tökéletes vacsorává állnak a sütőben össze egy-egy pohár vörösbor mellé. Darált hús és olvasd sajt is van benne – tényleg már csak egy sajttortaréteg kéne a tetejére ahhoz, hogy ez legyen A Tökéletes Fogás.
Hozzávalók
- 15 deka tortillacsipsz
- 20 deka darált marhahús
- 15 deka fekete bab (főtt vagy konzerv)
- 1 bögre reszelt cheddar
- ízlés szerint só, bors, római, kömény, csili, kömény
- 2 evőkanál jalapenokarika
- 2 evőkanál tejföl
- 3 evőkanál étolaj
- guacamole, paradicsomos salsa
Elkészítés:
Fűszerezd a darált húst, és egy adag forró olajon pirítsd készre. A babot szűrd le, majd egy jénaiban kezdd el rétegezni őket. Kezdd 1-2 marék tortillacsipsszel, szórd meg darált hússal, babbal, majd ismételd meg, és sütőben pirítsd a tetejére a sajtot. Tálald a tejföllel és a jalapenókkal, és ha van otthon guacamole és paradicsomos salsa, azokból is kanalazz hidegen a tetejére.