Mexikói hangulatban: nachos sok olvadt cheddarral és darált húsos raguval

Darált hússal készülnek a legfinomabb fogások: a lasagne, a friss tavaszi töltött karalábé, a bolognai ragu és a muszaka is. Itt az idő, hogy újragondoljuk ezt az alapanyagot, és 5 új receptben mutassuk meg.

A jalapenóval, sajttal és hússal megpakolt tortillalapok vagy csipszfalatok tökéletes vacsorává állnak a sütőben össze egy-egy pohár vörösbor mellé. Darált hús és olvasd sajt is van benne – tényleg már csak egy sajttortaréteg kéne a tetejére ahhoz, hogy ez legyen A Tökéletes Fogás.

Többféle sajt is mehet rá.
Többféle sajt is mehet rá.Lauri Patterson

Hozzávalók

  • 15 deka tortillacsipsz
  • 20 deka darált marhahús
  • 15 deka fekete bab (főtt vagy konzerv)
  • 1 bögre reszelt cheddar
  • ízlés szerint só, bors, római, kömény, csili, kömény
  • 2 evőkanál jalapenokarika
  • 2 evőkanál tejföl
  • 3 evőkanál étolaj
  • guacamole, paradicsomos salsa
Recept idők

Elkészítés:

Fűszerezd a darált húst, és egy adag forró olajon pirítsd készre. A babot szűrd le, majd egy jénaiban kezdd el rétegezni őket. Kezdd 1-2 marék tortillacsipsszel, szórd meg darált hússal, babbal, majd ismételd meg, és sütőben pirítsd a tetejére a sajtot. Tálald a tejföllel és a jalapenókkal, és ha van otthon guacamole és paradicsomos salsa, azokból is kanalazz hidegen a tetejére.

Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Gofri mandulaliszttel és cukor nélkül – egy kevés tejszínhabbal és eperlekvárral a legfinomabb

Ha egy kicsit egészségesebben készítenéd kedvenced, ezt a receptet ajánljuk, ha pedig igazán finomra szeretnéd, a (cukormentes) eperlekvár se maradjon le a tetejéről.

2022. február11., 06:32

Olcsó és isteni: tejszínes hagymaleves

Akkor a legfinomabb, ha mellé vajjal megkent és emmentálival alaposan megszórt bagettszeleteket pirítasz meg a sütőben.

2022. február13., 06:24

Ez a csilis kukoricaleves egy nagy adag jalapeñóval az igazi

Ez a jó kis mexikói hangulatú leves nem igényel semmilyen szakértelmet, akár kezdőként is könnyen össze tudod dobni. Egy nagy adag teljes kiőrlésű tortillalapból készült tortillacsipsszel a tetején klassz, lassú felszívódású levesbetéttel tálalhatod.

2020. február29., 10:44

Őszi burrito fűszeres babraguval és olvadt sajttal

Akár darált hússal készíted, akár egy fokkal könnyebb változatban, húsmentesen, a fahéj, a gyömbér és a szerecsendió egy kis adagban nagyon finom lesz ebben a fogásban. Az édesburgonyával és a mézeskalács klasszikus fűszereivel igazán téli hangulata lesz a tekercseknek.

2021. október22., 09:24

Mai kedvencünk: magyaros kenyérpizza jó sok, olvadós sajttal

Ha zero waste-ben gondolkodsz, akkor maradékmentő fogásként is bevetheted, mert az összes sajtfélével, sonkával és szalámival is finom.

2022. február23., 10:08

Heti retró kedvencünk: krumplileves füstölt kolbásszal

Imádjuk, mert nemcsak finom, de olyan fogás is, ami mellett nem kell ott állnunk, csak hagyni, hogy kis lángon megfőzze magát ez a finomság. Jó köményes, házi rozskenyérrel szeretjük a legjobban.

2022. február22., 10:08

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek