A kurkumás rizsgombócok az édes és a sós krémleveseket is feldobják

Jön a nyár, egyre esélyesebb, hogy egy-egy finom, hideg vagy melegen készült gyümölcsleves kerül az asztalra a fő fogások előtt, vagy akár vacsora helyett. Ahhoz, hogy ezek a könnyen elkészíthető levesek még tartalmasabbak legyenek, ezen a héten néhány olyan levesbetétet gyűjtöttünk össze, amik új szintre emelik a klassz, nyári leveseket.

A paradicsomtól a krémes körtelevesig jó helye lesz leveseidben ezeknek a gombócoknak, amik ráadásul vannak annyira tartalmasak, hogy kiváltsanak egy nyári vacsorát azokon a napokon, amikor inkább csak valami könnyűt ennél. Kurkuma helyett vaníliával és mentával is készítheted. 

Hozzávalók:

  • 10 deka rizs
  • 1 teáskanál kurkuma
  • 1 evőkanál barna cukor
  • 1 mokkáskanál
  • 1 teáskanál puha vaj
  • 2 darab tojás
  • liszt
Recept idők

Elkészítés:

A rizst főzd puhára, majd hagyd kihűlni. A vajat keverd habosra a tojások sárgájával, ízesítsd a kurkumával, sóval és a cukorral. Keverd el a rizzsel, majd forgasd át benne a tojások keményre vert habját, és annyi lisztet, amennyit felvesz. A masszából formázz kis gombócokat, és főzd meg, majd tálald a levesek közepén. 

Miért kell megpirítani a rizst? Van ennek értelme?
Miért kell megpirítani a rizst? Van ennek értelme?

Az egyik állandóan felmerülő konyhai kérdésre most megadjuk a választ.

Tovább »

Még több recept

Ha egy gyors desszertet készítenél ünnepekkor, dobd össze ezt a csokis pohárkrémet szarvasgombával

A szarvasgombaolaj nem fogy túl könnyen, mert csak nagyon visszafogott ízek mellett működik igazán, de ebben a csokis desszertben tökéletes helye van, főleg ünnepek környékén.

december2., 06:24

Unod a rizst a hagyományos formában? Itt egy indiai különlegesség, ami segít jóval izgalmasabbá tenni

Egy világhírű indiai étel, a biryani nálunk most tökös változatban készült. Az indiai fűszerekkel ízesített hosszú szemű rizst ehhez a fogáshoz sokszor sáfránnyal fűszerezik, majd bárányhúst, csirkét vagy halat és főleg zöldségeket adnak hozzá, majd kis lángon főzik készre.

szeptember24., 06:04

Ez a füstös-fűszeres jambalaya vegán változatban is tele van ízekkel

Húsevőknek tálald izgalmas köretként.

2019. október17., 09:24

Paradicsomos-halas paella – olasz hangulat egy spanyol fogással

Bontsatok mellé egy spanyol Cavát, készítsetek hozzá citromos tiramisut, és kész is a mediterrán fúziós est, ami akár a nyolcadik emeletre is becsempész egy kevés tengerpartot.

augusztus20., 06:04

Ha csak egy kis adag pörkölt maradt, meleg rizses-húsos salátával mentsd meg a vacsorát!

A rizses hússal nem tudsz mellényúlni és még finomabb lesz, ha az elkészült ételbe egy nagy adag frissen összevágott petrezselyem, snidling és egy kevés zöldség is kerül.

március29., 06:00

Hidegen és melegen is tökéletes: olasz csirkés-rizses saláta parmezánnal

Akár háromperces konyhai rutinnal is nagyon könnyű készíteni.

2019. október16., 12:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.