Ez a vaníliás birskompót gyömbérrel és narancshéjjal lesz még finomabb

Gyömbért enni, azzal fűszerezni egyre jobb ötletnek tűnik, amióta sorra bukkannak fel a tanulmányok, amik igazolják előnyös hatását a vércukorszintre, köhögésre, fájdalmakra és gyulladásokra. Egy egyszerű limonádéba reszelve is remek, de ha még tovább fokoznád, figyeld e heti receptjeinket, amikben arra mutatunk tippeket, hogyan kerülhet a gyömbér még gyakrabban az asztalodra.

Egyszerű szárnyasok mellett is finom egy-egy gyümölcsragu, de akár reggelire vagy a vacsora után, könnyű desszertként is tálalhatod őket.

Almából és körtéből próbáld ki!
Almából és körtéből próbáld ki!unpict

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 nagyobb darab birs megtisztítva és felkockázva
  • 0.5 darab vaníliarúd
  • 1 teáskanál gyömbér lereszelve
  • 1 darab bionarancs héja
  • 1 mokkáskanál
  • 5 evőkanál cukor
  • 0.5 darab citrom leve
Recept idők

Elkészítés:

Főzd puhára a birskockákat, közben készíts szirupot úgy, hogy egy liter vizet összefőzöl a fűszerekkel és ízesítőkkel. Ha elkészült, szűrd a birskockák tetejére, és tedd hideg helyre, ahol az ízek néhány óra alatt összeérhetnek. 

kapcsolódó Mennyire egészséges valójában az alma?
Mennyire egészséges valójában az alma?

Tényleg távol tartja az alma az orvost?

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Dobd össze idén a mézes krémest karácsonyi változatban: fűszeresen és narancsosan

A mézes krémes igazi téli klasszikus, és ha a krémbe egy kevés mézeskalácsfűszer-keverék is kerül, még finomabb lesz. Ha igazán szép tálalásra törekszel, kandírozott narancshéjjal díszítsd a szeletek tetejét.

2020. december12., 06:04

Mai kedvencünk: magyaros kenyérpizza jó sok, olvadós sajttal

Ha zero waste-ben gondolkodsz, akkor maradékmentő fogásként is bevetheted, mert az összes sajtfélével, sonkával és szalámival is finom.

2022. február23., 10:08

Gombás csirkeragu magasabb szinteken: barna sörrel és krémes szósszal

Egy adag krumplipüré tetején is remek, de tésztával, párolt rizzsel és akár egy-egy frissen pirított, fokhagymás bagettszelettel is tálalhatod.

2022. február16., 06:24

Fogy a narancs, gyarapszik a narancshéjkészlet, itt az ideje egy jó téli sütinek

Ha te is jobban szereted az egyszerű desszerteket és azokkal teremtenél téli hangulatot, süsd meg ezt a narancshéjjal készült muffint. Ha nem fogyna el az összes, másnap reggelire egy kevés tejeskávéval és fűszeres almaraguval érdemes tálalnod a maradékot.

2020. december9., 06:04

Te hogy készíted a palóclevest? Mi ilyenkor is bográcsban, nagymamánk receptje szerint

Ha egy jó adag magyaros fogást ennél, ez a remek leves szinte magától elkészül a bográcsban. Nem is kell mellé semmi más, csak néhány túrós palacsinta, és esetleg még egypár lekváros.

2022. február19., 12:56

Mai kedvencünk: hidegen készülő barackleves téli fűszerekkel

Néhány kekszet tálalj mellé, és már el is készült ez a remek finomság. Csirkehús mellett, baconbe tekert májfalatkák oldalán is remek, de egy csípős indiai elé is jól illik.

2022. február24., 11:12

Mustra