Két kedvencünk egy tálon: túrós-narancsos rizskoch

A rizsfelfújtat bevetheted desszertként, de akár egy nehezebb leves után főételként is. Azért, hogy a kedvencetek ne legyen unalmas, ezen a héten 5 különleges változattal készültünk, és ha egy gyors, egyszerű változatra van szükség, arra is hoztunk egy egyszerű, bögrés receptet.

A narancs aromája olyan extra az egészben, amitől úgy lesz izgalmasabb ez a fogás, hogy nem kellett semmi extra, csak egy kis narancsszörp és egy bionarancs héja. Pluszgyümölcsdarabokkal még érdekesebb lesz a végeredmény. 

Télen a mézeskalács fűszereivel ízesített tejszínhabbal érdemes feldobnod.
Télen a mézeskalács fűszereivel ízesített tejszínhabbal érdemes feldobnod.lenakorzh

Hozzávalók 3 személyre

  • 1 bögre rizs
  • 1.5 bögre tej
  • 4 darab tojás
  • 1 csapott teáskanál
  • 3 nagy evőkanál cukor
  • 2 evőkanál narancsszörp
  • 1 darab bionarancs héja
  • 2 marék kandírozott naracs
  • 20 deka túró
Recept idők

Elkészítés:

Főzd meg a tejben a rizst, és tedd félre hűlni. A tojások fehérjét verd fel, a sárgáját pedig dolgozd el a cukorral, szörppel, narancshéjjal és a sóval. Keverd el a sárgáját a rizzsel, majd óvatosan a fehérjét és a túrót is dolgozd bele. Tedd egy kisebb szilikon sütőformába, szórd bele a narancshéjdarabokat, majd forró sütőben süsd addig, amíg kissé megpirul a teteje.

 

kapcsolódó Tényleg egészségesebb a barna rizs a fehérnél?
Tényleg egészségesebb a barna rizs a fehérnél?

Érdemes a klasszikus fehér rizs helyett barna rizst fogyasztani?

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Heti tunkolós: tejszínes őszi marharagu tökkel

Egy kicsit ázsiai hangulatban készült nálunk ez a fogás, ami annyira szokatlan, hogy a köreten nem is érdemes sokat gondolkodnod mellé. Tökéletesen elég hozzá egy adag naan, vagy épp párolt rizs.

2021. november23., 10:24

Heti kedvencünk: baconös csirkesaláta mézes-mustáros öntettel

Télen is nagyon finom, főleg akkor, ha az öntetet egy kicsit felmelegíted és langyosan fogyasztod el.

február15., 06:32

A rizottó zöldborsóval is finom, mi pecorino sajttal és egy kevés tejszínnel dobtuk fel

Egy kevés fehérbor, jó sok vaj és egy nagy adag zöldségalaplé, és máris tökéletes lesz a rizottód, főleg, ha nem mulasztod el folyamatosan kevergetni, hogy igazán krémes legyen a végeredmény.

2021. május6., 12:52

Heti retró kedvencünk: krumplileves füstölt kolbásszal

Imádjuk, mert nemcsak finom, de olyan fogás is, ami mellett nem kell ott állnunk, csak hagyni, hogy kis lángon megfőzze magát ez a finomság. Jó köményes, házi rozskenyérrel szeretjük a legjobban.

február22., 10:08

Thai sült rizs bazsalikommal és csirkével

Ha többségében hagyományos alapanyagokból készítenél valami nagyon különlegeset, ezt az egyszerű thai fogást próbáld ki!

2021. szeptember12., 11:20

Paella tenger gyümölcseiből – egy kis sáfránytól lesz igazán szép színe

Egy igazán klasszikus nyári fogás, aminek a tetejéről nem hiányozhat néhány szelet citrom és egy nagy csokor friss petrezselyem.

2021. augusztus1., 12:52

Mustra