Miért reped szét a hurka és a kolbász sütés közben?

Ugye, hogy van annyira bosszantó probléma a jó hurka serpenyő aljáról összevakarása, hogy megérje utánajárni, vajon mi lehet az oka? Nemcsak az okokat tudtuk meg, de azt is, hogy vajon mit tegyünk a bosszantó jelenség ellen.

Talán véletlenül beleszúrtunk valamit, és ez az apró sérülés hasad tovább? Vagy éppen hogy szurkálni kellene, és azt mulasztottuk el? Túl hideg volt, vagy épp az összetételében rejlik a titok? Netán abban, hogy amibe töltötték, az nem megfelelő minőségű? 

Miért csattan szét a hurka és a kolbász sütés közben?

Válaszért a Gyulahús Kft. munkatársait kerestük meg, ahol kérdésünkre elmondták azt is, mit tehetünk a hurkabalesetek elkerülése érdekében. „Ezek  a hurkák és kolbászok természetes bélbe töltött termékek.

Akkor repednek szét, ha viszonylag gyorsan vízgőz keletkezik a terméken, tölteléken belül, ami szétrepeszti a burkot”

– mondta el Sproch Róbert, a vállalkozás konyhájának vezetője. 

„Többféle módon tehetünk ellene. Célszerű külön sütni őket, de ha együtt készülnek, az sem tragédia. A hurkát csak kevés zsiradékon érdemes elkészíteni, a kolbász alá egy kevés víz és bő zsiradék is mehet. Minden esetben segít, ha megszurkáljuk sütés előtt, amikor a fölösleges gőz ki tud szállni az apró lyukakon, és a bél így nem sérül nagyobb felületen” – emelte ki Sproch Róbert.

A szakember hozzátette: ha a hurkát és kolbászt a sütőben készítjük el, ne tegyük előmelegített, forró sütőbe, mert a hő fokozatos emelésével kisebb eséllyel következik be a bél megrepedése

A cikk az ajánló után folytatódik

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek