Sajtrajongók, helló! Ez a csalános ravioli egy adag kéksajtot is kapott

A csalán önmagában nem egy nagy gasztronómiai élmény, tavasszal viszont szinte kötelező lenne a fogyasztása, annyira egészséges. Ha egyelőre te is dilemmázol, vajon hogy lehet a mindennapi fogások része a csalán úgy, hogy valami nagyon finom legyen a végeredmény, csekkold e heti receptjeinket, amik között 5 csalánnal készülő, tényleg finom étel is akad majd.

A csalán aromája mellett klasszul elfér a kéksajt, és ha igazán extra vacsorát készítenél, egy adag zelleres-almás saláta mellé tálald a frissen főtt raviolikat.

Egy kis tejszínes szósz és egy kevés petrezselyem elég a tetejére.
Egy kis tejszínes szósz és egy kevés petrezselyem elég a tetejére.trexec

Hozzávalók

A töltelékhez

  • 1 kisebb csokor apróra vágotta csalán
  • 10 deka kéksajt
  • 2 deka vaj
  • 2 gerezd áttört fokhagyma
  • 1 teáskanál
  • 1 evőkanál gríz

A tésztához

  • 2 nagyobb tojássárgája
  • 30 deka liszt
  • 1 csapott mokkáskanál
  • 0.5 deci víz
  • 1 evőkanál olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

Gyúrj rugalmas tésztát a hozzávalókból, majd kicsit olajozd be a tetejét és pihentesd legalább negyedórán át. 

Közben egyszerűen keverd el a töltelék hozzávalóit, majd ha letelt az idő, nyújtsd ki a tésztát kifejezetten vékonyra. A fokhagymát a vajban futtasd meg a csalánlevelekkel. Sózd és párold 5 percen át. Ezek után add hozzá a sajtot és a búzadarát (és ha úgy látod, hogy szükséges, egy evőkanál natúr krémsajtot is tehetsz a keverékbe).

Halmozd 5 centis távolságra a tölteléket a tészta felén, majd a másik felét is borítsd rá. (Szerencsés, ha a kimaradt tésztákat előtte megkened a tojásfehéjével.) Ezek után nyomkodd egy kicsit össze, majd vágd fel a tésztát derelyevágóval. Bő, sós vízben, 4-5 perc alatt főzd készre, kisebb adagokban. 

Ezek a világ legrégebbi receptjei – Melyik fogást kóstolnád meg? Ezek a világ legrégebbi receptjei – Melyik fogást kóstolnád meg?

Egy kanál csalánpudingot? Vagy egy falatot Ötzi palacsintájából?

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Mai kedvencünk: magyaros kenyérpizza jó sok, olvadós sajttal

Ha zero waste-ben gondolkodsz, akkor maradékmentő fogásként is bevetheted, mert az összes sajtfélével, sonkával és szalámival is finom.

2022. február23., 10:08

A csalános-kapros röszti mellé kötelező egy nagy adag fokhagymás tejföl

Ezúttal nemcsak fokhagyma, de egy kevés citromhéj is került nálunk a tejfölbe, ami a meleg tócsnik tetején jéghidegen a legfinomabb. Ha szereted a sajtot, vagy az estig tartó bűntudat időnkénti mardosó bejelentkezését, akkor egy nagy adag trappistát is reszelj a tetejére.

2020. május2., 06:04

Te hogy készíted a palóclevest? Mi ilyenkor is bográcsban, nagymamánk receptje szerint

Ha egy jó adag magyaros fogást ennél, ez a remek leves szinte magától elkészül a bográcsban. Nem is kell mellé semmi más, csak néhány túrós palacsinta, és esetleg még egypár lekváros.

2022. február19., 12:56

Valentin-napi desszertet keresel? Készíts epres-mandulalikőrös tiramisut pohárban!

Amilyen egyszerű, olyan finom, ráadásul kora reggel, munka előtt 10 perc alatt is összedobhatod, így este már csak a hűtőből kell kivenned.

2022. február14., 06:24

Ha valami olaszosat ennél, pizza helyett próbáld ki a raviolilevest!

Pizzát enni eléggé bűnös élvezet, amiről illik időnként lemondani. Vannak persze erős, jellemes emberek, akik kibírják nélküle, és vagyunk mi, a szánalmas halandók, akik inkább alkudoznának a sorsukkal. Nekünk lesz tökéletes ez az olaszos leves.

2020. január13., 11:24

Teljes kiőrlésű pizzatészta – a kedvenced egészségesebb változatban

Pakold meg szalámival és mozzarellával, süsd a legmagasabb fokozaton maximum 10 percig, és ha elkészült, szórd meg alaposan bazsalikomlevelekkel.

2022. február18., 10:08

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek