Sajtrajongók, helló! Ez a csalános ravioli egy adag kéksajtot is kapott

Olvasási idő kb. 2 perc

A csalán önmagában nem egy nagy gasztronómiai élmény, tavasszal viszont szinte kötelező lenne a fogyasztása, annyira egészséges. Ha egyelőre te is dilemmázol, vajon hogy lehet a mindennapi fogások része a csalán úgy, hogy valami nagyon finom legyen a végeredmény, csekkold e heti receptjeinket, amik között 5 csalánnal készülő, tényleg finom étel is akad majd.

A csalán aromája mellett klasszul elfér a kéksajt, és ha igazán extra vacsorát készítenél, egy adag zelleres-almás saláta mellé tálald a frissen főtt raviolikat.

Egy kis tejszínes szósz és egy kevés petrezselyem elég a tetejére.
Egy kis tejszínes szósz és egy kevés petrezselyem elég a tetejére.trexec

Hozzávalók

A töltelékhez

  • 1 kisebb csokor apróra vágotta csalán
  • 10 deka kéksajt
  • 2 deka vaj
  • 2 gerezd áttört fokhagyma
  • 1 teáskanál
  • 1 evőkanál gríz

A tésztához

  • 2 nagyobb tojássárgája
  • 30 deka liszt
  • 1 csapott mokkáskanál
  • 0.5 deci víz
  • 1 evőkanál olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

Gyúrj rugalmas tésztát a hozzávalókból, majd kicsit olajozd be a tetejét és pihentesd legalább negyedórán át. 

Közben egyszerűen keverd el a töltelék hozzávalóit, majd ha letelt az idő, nyújtsd ki a tésztát kifejezetten vékonyra. A fokhagymát a vajban futtasd meg a csalánlevelekkel. Sózd és párold 5 percen át. Ezek után add hozzá a sajtot és a búzadarát (és ha úgy látod, hogy szükséges, egy evőkanál natúr krémsajtot is tehetsz a keverékbe).

Halmozd 5 centis távolságra a tölteléket a tészta felén, majd a másik felét is borítsd rá. (Szerencsés, ha a kimaradt tésztákat előtte megkened a tojásfehéjével.) Ezek után nyomkodd egy kicsit össze, majd vágd fel a tésztát derelyevágóval. Bő, sós vízben, 4-5 perc alatt főzd készre, kisebb adagokban. 

Ezek a világ legrégebbi receptjei – Melyik fogást kóstolnád meg? Ezek a világ legrégebbi receptjei – Melyik fogást kóstolnád meg?

Egy kanál csalánpudingot? Vagy egy falatot Ötzi palacsintájából?

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Te hogy készíted a palóclevest? Mi ilyenkor is bográcsban, nagymamánk receptje szerint

Ha egy jó adag magyaros fogást ennél, ez a remek leves szinte magától elkészül a bográcsban. Nem is kell mellé semmi más, csak néhány túrós palacsinta, és esetleg még egypár lekváros.

2022. február19., 12:56

Olcsó, kiadós és isteni: tejszínes-tárkonyos burgonyaleves baconnel

Ha a magyaros változatot már próbáltad, itt az ideje annak, hogy ezt a francia hangulatút is összedobd!

2022. február9., 06:24

Napi nosztalgia: süss néhány finom, meleg perecet az eredeti, retró recept alapján!

Tejeskávéval vagy gyümölcsteával reggelire a legfinomabb ez a perec, amiből ha túl sok készült, akár le is fagyaszthatsz néhány darabot.

2022. február20., 12:56

Íme az egyik legfinomabb téli saláta: ananászos-mogyorós csirkesaláta

Ha valami különlegeset ennél, ami ráadásul nagyon finom is, ezt az isteni fogást próbáld ki!

2022. február21., 10:08

A csalános-kapros röszti mellé kötelező egy nagy adag fokhagymás tejföl

Ezúttal nemcsak fokhagyma, de egy kevés citromhéj is került nálunk a tejfölbe, ami a meleg tócsnik tetején jéghidegen a legfinomabb. Ha szereted a sajtot, vagy az estig tartó bűntudat időnkénti mardosó bejelentkezését, akkor egy nagy adag trappistát is reszelj a tetejére.

2020. május2., 06:04

Gyors tavaszi különlegesség: csalánkrémleves szarvasgombás krutonnal

Ha csalánból főzöl, és nem vagy a gyógynövényes aromák rajongója, érdemes elővenned az izgalmas, erőteljes ízeket, amiket szuperül kísér majd ez az egészséges hozzávaló. Ezért olyan tökéletes páros a csalán és szarvasgomba is, amit ezzel az egyszerű recepttel bizonyítunk.

2020. április30., 06:00

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek