Sajtrajongók, helló! Ez a csalános ravioli egy adag kéksajtot is kapott

A csalán önmagában nem egy nagy gasztronómiai élmény, tavasszal viszont szinte kötelező lenne a fogyasztása, annyira egészséges. Ha egyelőre te is dilemmázol, vajon hogy lehet a mindennapi fogások része a csalán úgy, hogy valami nagyon finom legyen a végeredmény, csekkold e heti receptjeinket, amik között 5 csalánnal készülő, tényleg finom étel is akad majd.

A csalán aromája mellett klasszul elfér a kéksajt, és ha igazán extra vacsorát készítenél, egy adag zelleres-almás saláta mellé tálald a frissen főtt raviolikat.

Egy kis tejszínes szósz és egy kevés petrezselyem elég a tetejére.
Egy kis tejszínes szósz és egy kevés petrezselyem elég a tetejére.trexec

Hozzávalók

A töltelékhez

  • 1 kisebb csokor apróra vágotta csalán
  • 10 deka kéksajt
  • 2 deka vaj
  • 2 gerezd áttört fokhagyma
  • 1 teáskanál
  • 1 evőkanál gríz

A tésztához

  • 2 nagyobb tojássárgája
  • 30 deka liszt
  • 1 csapott mokkáskanál
  • 0.5 deci víz
  • 1 evőkanál olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

Gyúrj rugalmas tésztát a hozzávalókból, majd kicsit olajozd be a tetejét és pihentesd legalább negyedórán át. 

Közben egyszerűen keverd el a töltelék hozzávalóit, majd ha letelt az idő, nyújtsd ki a tésztát kifejezetten vékonyra. A fokhagymát a vajban futtasd meg a csalánlevelekkel. Sózd és párold 5 percen át. Ezek után add hozzá a sajtot és a búzadarát (és ha úgy látod, hogy szükséges, egy evőkanál natúr krémsajtot is tehetsz a keverékbe).

Halmozd 5 centis távolságra a tölteléket a tészta felén, majd a másik felét is borítsd rá. (Szerencsés, ha a kimaradt tésztákat előtte megkened a tojásfehéjével.) Ezek után nyomkodd egy kicsit össze, majd vágd fel a tésztát derelyevágóval. Bő, sós vízben, 4-5 perc alatt főzd készre, kisebb adagokban. 

Ezek a világ legrégebbi receptjei – Melyik fogást kóstolnád meg? Ezek a világ legrégebbi receptjei – Melyik fogást kóstolnád meg?

Egy kanál csalánpudingot? Vagy egy falatot Ötzi palacsintájából?

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Heti kedvencünk: baconös csirkesaláta mézes-mustáros öntettel

Télen is nagyon finom, főleg akkor, ha az öntetet egy kicsit felmelegíted és langyosan fogyasztod el.

2022. február15., 06:32

Mai kedvencünk: magyaros kenyérpizza jó sok, olvadós sajttal

Ha zero waste-ben gondolkodsz, akkor maradékmentő fogásként is bevetheted, mert az összes sajtfélével, sonkával és szalámival is finom.

2022. február23., 10:08

Mutatjuk a legújabb kedvenced: csirkés wrap mogyorószósszal

Annyira finom és olyan egyszerű ez a fogás, hogy legszívesebben egész nap ezt falnánk!

2022. február12., 06:24

Abbahagyhatatlan: snidlinges csalánpesto

Isteni benne egy nagy adag parmezán és fenyőmag, de akár pecorino sajttal is kipróbálhatod. Pirítósok tetején, frissen főtt házi tésztával elkeverve tökéletes, egyszerű és egészséges étel lesz belőle.

2020. április29., 06:00

Teljes kiőrlésű pizzatészta – a kedvenced egészségesebb változatban

Pakold meg szalámival és mozzarellával, süsd a legmagasabb fokozaton maximum 10 percig, és ha elkészült, szórd meg alaposan bazsalikomlevelekkel.

2022. február18., 10:08

Mai kedvencünk: tejszínes-baconös csirkemellfilé

Egy remek fogás, amelyhez egy nagy adag paradicsomsalátát és frissen sült kenyeret eszünk a legszívesebben.

2022. február17., 10:36

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek