Ebben van a fejes saláta és a friss retek helye: tavaszi saláta olaszosan, szardellás öntettel

Szegény fejes saláta – éppen terem, de sajnos várnia kell a tojásos galuskára, hogy az asztalunkra kerüljön, és arra, hogy elfogyjanak előle a friss jégsaláták és rukkolák. Ennek nem kell feltétlenül így lennie, a fejes salátával többféle finomság készülhet, nem csak a legismertebb, ecetes változat. Mutatunk is belőlük néhányat ezen a héten.

Van olyan, amikor nem az alapanyagoktól, hanem a melléjük kínált öntettől lesz különleges egy saláta – ez a változat is pont ilyen. Nálunk pirított kalácskockákkal került az asztalra, ezekkel még érdekesebb fogás lett. 

Hozzávalók 2 személyre

A salátához

  • 2 szelet kalács felkockázva
  • 1 fej fejes saláta felcsíkozva
  • 2 kisebb szelet csirkemell besózva és borsozva
  • 2 evőkanál olaj
  • 6 kisebb darab retek apróra vágva
  • 1 bögre koktélparadicsom összevágva
  • a tetejére friss bazsalikom

Az öntethez

  • 0.5 deci olívaolaj
  • 2 evőkanál fehérborecet
  • 3 darab szardella
  • 1 kisebb gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál reszelt parmezán
  • ízlés szerint frissen őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

Tálald két tányérra a salátát, maj pirítsd meg a kalácsszeleteket és kockázd fel. A csirkét süsd meg a forró olajon néhány perc alatt, utána csíkozd fel a húsokat. Ha az is a tényérra került, turmixold össze a öntet hozzávalóit és tálald a saláta mellé.

kapcsolódó Étel-e a saláta?
Étel-e a saláta?

Saláta ebédre vagy vacsorára, nem csak kecskéknek. Könnyű, izgalmas, gyors fogások a kánikulai napokra, egy szelet hús mellé vagy önállóan.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Teljes kiőrlésű pizzatészta – a kedvenced egészségesebb változatban

Pakold meg szalámival és mozzarellával, süsd a legmagasabb fokozaton maximum 10 percig, és ha elkészült, szórd meg alaposan bazsalikomlevelekkel.

2022. február18., 10:08

Olcsó és isteni: tejszínes hagymaleves

Akkor a legfinomabb, ha mellé vajjal megkent és emmentálival alaposan megszórt bagettszeleteket pirítasz meg a sütőben.

2022. február13., 06:24

Napi nosztalgia: süss néhány finom, meleg perecet az eredeti, retró recept alapján!

Tejeskávéval vagy gyümölcsteával reggelire a legfinomabb ez a perec, amiből ha túl sok készült, akár le is fagyaszthatsz néhány darabot.

2022. február20., 12:56

Valentin-napi desszertet keresel? Készíts epres-mandulalikőrös tiramisut pohárban!

Amilyen egyszerű, olyan finom, ráadásul kora reggel, munka előtt 10 perc alatt is összedobhatod, így este már csak a hűtőből kell kivenned.

2022. február14., 06:24

Napi nosztalgia: a nagymamád tejes pitéjét te is könnyen összedobhatod

Gyümölcsraguval, fahájas porcukorral és fűszeres narancslekvárral is nagyon finom, de akkor sem tévedsz nagyot, ha sűrű csokiszósszal és tejszínnel tálalod.

2022. február8., 07:24

Te hogy készíted a palóclevest? Mi ilyenkor is bográcsban, nagymamánk receptje szerint

Ha egy jó adag magyaros fogást ennél, ez a remek leves szinte magától elkészül a bográcsban. Nem is kell mellé semmi más, csak néhány túrós palacsinta, és esetleg még egypár lekváros.

2022. február19., 12:56

Mustra