Hogyan sétáltathatom a kutyámat, ha karanténba kerülök?

A koronavírus-járvány mindannyiunkra hatással van, világszerte több millió ember mindennapjai vettek új irányt. A legtöbben már hetekkel ezelőtt önkéntes karanténba vonultunk, próbálunk helytállni az élet minden területén, nem elhanyagolni sem a munkahelyünket, sem a szeretteiket, legyenek két- vagy négylábúak. De mi történik akkor, ha valakit hatósági karantén alá helyeznek?

A koronavírusos megbetegedések növekvő száma miatt különböző korlátozásokat vezettek be, de Magyarországon jelenleg nincs kijárási tilalom. Ennek ellenére vannak bizonyos óvintézkedések, amiket érdemes betartani, ha elhagyjuk az otthonunkat, akár kutyasétáltatás céljából is. Ilyenkor érdemes egyedül vagy olyanokkal útnak indulni, akikkel azonos háztartásban élünk, és kerülni más gazdik társaságát.

Ennél sokkal szigorúbb szabályok vonatkoznak azokra, akik hatósági karantén alá kerülnek. Az érintettek csak az illetékes hatóságok engedélyével hagyhatják el a lakhelyüket, ilyenkor még bevásárolni sem mehet az illető. Az ellátás megoldható házhoz szállítással vagy egy ismerős segítségével, hiszen a legtöbb webshopban már létezik érintkezés nélküli kiszállítás. Mivel a karantén célja a további fertőzések megelőzése, így ilyen helyzetben a kutyasétáltatás sem engedélyezett, kétségbeesni viszont ilyenkor sem kell. Arról, hogy mit tehetnek a karanténba került gazdik, hogyan oldhatják meg kutyájuk rendszeres sétáit, Miló Viktória beszélgetett Márton Attilával, a Kutyás Újságírók Világszövetségének alelnökével.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek