Klassz recept 3 összetevőből: tésztabatyuk csirkével és vörös pestóval

Leveles tészta gyakran van otthon, főleg azokban a hetekben és hónapokban, amikor igyekszünk egy kicsit kevesebbet bevásárolni járni. A legfinomabb akkor, ha te magad készíted el, de mivel az a változat egy kicsit munkaigényesebb, ezúttal olyan recepteket hoztunk, amik a bolti változatból is nagyon finomak.

Ha szeretnéd, nagyobb adagokban is készítheted, a tölteléket pedig többféle sajttal és friss paradicsommal dobhatod fel. Minimál változatban 3 összetevőből is nagyon finom lesz a végeredmény. Persze egy kis olaj és só nem maradhat el, a lényeg viszont az, hogy akár a gyerekekkel is összedobhatod, mert egyszerű és nagyon gyorsan elkészül. 

Ebben a buktaformában is falnánk.
Ebben a buktaformában is falnánk.jatrax

Hozzávalók

  • 1 csomag leveles tészta
  • 35 deka csirkehús felkockázva (mell- és combfilé is lehet)
  • 0.5 üveg vörös pesto
  • 2 evőkanál növényi olaj
  • só és frissen őrölt bors ízlés szerint
  • 1 darab tojássárgája a kenéshez
Recept idők

Elkészítés:

Süsd készre a besózott és borsozott csikehúskockákat a forró olajon néhány perc alatt, majd hagyd teljesen kihűlni a húst. Ha ezzel megvagy, vágd fel tetszőleges méretűre a tésztalapot, és kanalazz mindegyik adag belsejébe egy kevés pestót és csirkét. (Ha szeretnéd, egy-egy kis adag mozzarellával és bazsalikommal is feldobhatod a tölteléket.)

Zárd le villával a széleiket, kend meg a tojással, majd süsd 180 fokon úgy 25 percen át a batyukat. 

kapcsolódó 9+1 elronthatatlan recept leveles tésztából
9+1 elronthatatlan recept leveles tésztából

Gyorsan kellene valamit összedobni? Ha van otthon leveles tésztája, nekünk van pár ötletünk.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Reggelire tökéletes: tésztába burkolt sonkakrém tárkonnyal, citrommal és sajtkrémmel

Ha nálatok is marad egy kevés húsvéti sonka, itt az idő, hogy a hagyományos receptek mellett egy-két különleges szendvicsben, quiche-ben és tésztába burkolva is megkóstoljátok. Erre adunk tippeket ezen a héten.

2020. április15., 06:00

Mai kedvencünk: hidegen készülő barackleves téli fűszerekkel

Néhány kekszet tálalj mellé, és már el is készült ez a remek finomság. Csirkehús mellett, baconbe tekert májfalatkák oldalán is remek, de egy csípős indiai elé is jól illik.

2022. február24., 11:12

Brokkoli-cheddar falatkák – leveles tésztába töltve a legfinomabbak

Az egészséges brokkolival is készülhet vendégváró és gyors vacsora, ami akkor a legfinomabb, ha egy kevés parmezános besamelt is készítesz hozzá. Pillanatok alatt megvan, és még hús sem került bele.

2021. május28., 10:24

Mutatjuk a legújabb kedvenced: csirkés wrap mogyorószósszal

Annyira finom és olyan egyszerű ez a fogás, hogy legszívesebben egész nap ezt falnánk!

2022. február12., 06:24

Mai kedvencünk: magyaros kenyérpizza jó sok, olvadós sajttal

Ha zero waste-ben gondolkodsz, akkor maradékmentő fogásként is bevetheted, mert az összes sajtfélével, sonkával és szalámival is finom.

2022. február23., 10:08

Tudtad, hogy te is egyszerűen összedobhatod a vörös pestót?

Ha a zöld változatot szeretitek, jó eséllyel ez is ízleni fog, ráadásul mindenre alkalmas, amire a testvére is. A vörös pesto klassz ötlet akkor, ha egy kicsit feldobnád az otthoni menüt, de túl sokat nincs időd dolgozni a különlegességekkel.

2020. május7., 06:00

Mustra