Nálunk egy kis szilva került bele, de ugyanolyan finom lesz egy-egy kanál hagyományosan készült szilvalekvárral, szárított, vagy akár a fagyasztóból elővett gyümölcsökkel.
![Batyukat és téglalapokat is készíthetsz ezzel a töltelékkel.](https://kep.index.hu/1/0/3261/32612/326125/32612552_2500338_4441c0f5c7240008c52cc2255846fa0f_wm.jpg)
Hozzávalók
- 1 csomag leveles tészta
- 1 nagy bögre szilva felkockázva
- 2 nagyobb evőkanál cukor
- ízlés szerint fahéj, szerencsendió
- 1 teáskanál puha vaj
- 1 darab tojássárgája
- 20 deka camembert felkockázva
- 0.5 deci vörösbor
Elkészítés:
Dobd a forró vajra a gyümölcsöket és forgasd össze a fűszerekkel, cukorral és a borral. Adj a keveréknek 10 percet fedő nélkül, majd tedd félre hűlni.
Ha ez megtörtént, vágd a tésztát kisebb vagy nagyobb téglalapokra, töltsd meg sajttal és a gyümölcsraguval, majd zárd le a széleit egy villával. (Ha úgy jobban tetszik, háromszögeket vagy kisebb batyukat is készíthetsz.)
Kend meg tojással és süsd mérettől függően legalább 20 percen át a 180 fokos sütőben.
![Sütiiskola: leveles tészta házilag](http://kep.index.hu/1/0/831/8316/83169/8316947_181913_ae2258c681967d8a1e67fd3e1a15ec42_wm.jpg)
Hajtogatott leveles tészta házilag, a végeredmény remekül fagyasztható, és igazi büszkeségre ad okot!
Tovább olvasom