Tökéletes vacsora: töltsd meg a leveles tésztát gyümölcsökkel és camembert-rel!

Leveles tészta gyakran van otthon, főleg azokban a hetekben és hónapokban, amikor igyekszünk egy kicsit kevesebbet bevásárolni járni. A legfinomabb akkor, ha te magad készíted el, de mivel az a változat egy kicsit munkaigényesebb, ezúttal olyan recepteket hoztunk, amik a bolti változatból is nagyon finomak.

Nálunk egy kis szilva került bele, de ugyanolyan finom lesz egy-egy kanál hagyományosan készült szilvalekvárral, szárított, vagy akár a fagyasztóból elővett gyümölcsökkel.

Batyukat és téglalapokat is készíthetsz ezzel a töltelékkel.
Batyukat és téglalapokat is készíthetsz ezzel a töltelékkel.iko636

Hozzávalók

  • 1 csomag leveles tészta
  • 1 nagy bögre szilva felkockázva
  • 2 nagyobb evőkanál cukor
  • ízlés szerint fahéj, szerencsendió
  • 1 teáskanál puha vaj
  • 1 darab tojássárgája
  • 20 deka camembert felkockázva
  • 0.5 deci vörösbor
Recept idők

Elkészítés:

Dobd a forró vajra a gyümölcsöket és forgasd össze a fűszerekkel, cukorral és a borral. Adj a keveréknek 10 percet fedő nélkül, majd tedd félre hűlni. 

Ha ez megtörtént, vágd a tésztát kisebb vagy nagyobb téglalapokra, töltsd meg sajttal és a gyümölcsraguval, majd zárd le a széleit egy villával. (Ha úgy jobban tetszik, háromszögeket vagy kisebb batyukat is készíthetsz.)

Kend meg tojással és süsd mérettől függően legalább 20 percen át a 180 fokos sütőben. 

Sütiiskola: leveles tészta házilag Sütiiskola: leveles tészta házilag

Hajtogatott leveles tészta házilag, a végeredmény remekül fagyasztható, és igazi büszkeségre ad okot!

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Leveles tésztában sült sajtos tojás – a tökéletes hétvégi reggeli

Egy szelet napon szárított spanyol sonka is elfér a tojások alatt, naná, hogy az sem rontja majd el ezt a fogást. Egy jó brunch tökéletes egyik fogása a házi tonhalkrém és a frissen sült, narancslekváros croissant mellette.

2021. május29., 11:24

Heti retró kedvencünk: krumplileves füstölt kolbásszal

Imádjuk, mert nemcsak finom, de olyan fogás is, ami mellett nem kell ott állnunk, csak hagyni, hogy kis lángon megfőzze magát ez a finomság. Jó köményes, házi rozskenyérrel szeretjük a legjobban.

2022. február22., 10:08

Vacsorára nem is kell finomabb: húsos raguval töltött batyuk egyszerűen

Nálunk egy kevés sajtkrém és snidling is került a húsos ragu mellé, így lett belőle töltelék a leveles tésztából készült batyuk közepén és ezzel együtt egy klassz, többszemélyes vacsora a miniadag maradék pörkölt helyett.

2020. április1., 06:04

Egy kicsit izgalmasabb fogás reggelire? Próbáld ki a baconnel csavart leveles tésztát

Ugye, mennyivel izgalmasabb a rántotta mellé egy ilyen finomság a kenyér és a sült bacon helyett. Nem lesz több dolgod vele, mintha megsütnéd a szalonnákat, mégis sokkal látványosabb a reggeli ezekkel a csavart falatkákkal. Langyosan a legfinomabb.

2021. május30., 12:52

Gyors reggeli leveles tésztából sonkával, tojással és jó sok olvadt sajttal

Fűszerezésnek elég egy kevés szerecsendió, és ha sonkából egy-egy klassz, aromás változat van a hűtőben, akkor jobb, ha egy-egy nagy szelet friss mozzarellával készíted ezt a receptet, ami nem nyomja el a sonkaszeletek ízét.

2020. április22., 06:00

Ha gyors vacsorát készítenél hús nélkül, süss camembert sajtot és tálald gyümölcsraguval

Ünnepek környékén több áruházban is kapható a nem túl édes és nagyon gyümölcsös vörösáfonya-szósz, de akár te magad is egyszerűen elkészítheted a sült camembert mellé. Nem is kell hozzá más, csak néhány friss zellerszár és pár szelet puha, kovásszal készült kenyér.

2020. december25., 06:28

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek