Tökéletes vacsora: töltsd meg a leveles tésztát gyümölcsökkel és camembert-rel!

Leveles tészta gyakran van otthon, főleg azokban a hetekben és hónapokban, amikor igyekszünk egy kicsit kevesebbet bevásárolni járni. A legfinomabb akkor, ha te magad készíted el, de mivel az a változat egy kicsit munkaigényesebb, ezúttal olyan recepteket hoztunk, amik a bolti változatból is nagyon finomak.

Nálunk egy kis szilva került bele, de ugyanolyan finom lesz egy-egy kanál hagyományosan készült szilvalekvárral, szárított, vagy akár a fagyasztóból elővett gyümölcsökkel.

Batyukat és téglalapokat is készíthetsz ezzel a töltelékkel.
Batyukat és téglalapokat is készíthetsz ezzel a töltelékkel.iko636

Hozzávalók

  • 1 csomag leveles tészta
  • 1 nagy bögre szilva felkockázva
  • 2 nagyobb evőkanál cukor
  • ízlés szerint fahéj, szerencsendió
  • 1 teáskanál puha vaj
  • 1 darab tojássárgája
  • 20 deka camembert felkockázva
  • 0.5 deci vörösbor
Recept idők

Elkészítés:

Dobd a forró vajra a gyümölcsöket és forgasd össze a fűszerekkel, cukorral és a borral. Adj a keveréknek 10 percet fedő nélkül, majd tedd félre hűlni. 

Ha ez megtörtént, vágd a tésztát kisebb vagy nagyobb téglalapokra, töltsd meg sajttal és a gyümölcsraguval, majd zárd le a széleit egy villával. (Ha úgy jobban tetszik, háromszögeket vagy kisebb batyukat is készíthetsz.)

Kend meg tojással és süsd mérettől függően legalább 20 percen át a 180 fokos sütőben. 

kapcsolódó Sütiiskola: leveles tészta házilag
Sütiiskola: leveles tészta házilag

Hajtogatott leveles tészta házilag, a végeredmény remekül fagyasztható, és igazi büszkeségre ad okot!

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Mai kedvencünk: tejszínes-baconös csirkemellfilé

Egy remek fogás, amelyhez egy nagy adag paradicsomsalátát és frissen sült kenyeret eszünk a legszívesebben.

február17., 10:36

Leveles tésztából is süthetsz fahéjas csigát – ezzel a narancsos mázzal még izgalmasabb lesz

Ha egy zacskó tésztád van otthon, kisebb csigák készülhetnek, de ha dupla adagban sütöd, akár nagyobbakat is összedobhatsz, ha az elkészült rúd köré egy újabbat tekersz sütés előtt.

2020. április29., 06:00

Klassz recept 3 összetevőből: tésztabatyuk csirkével és vörös pestóval

Ha szeretnéd, nagyobb adagokban is készítheted, a tölteléket pedig többféle sajttal és friss paradicsommal dobhatod fel. Minimál változatban 3 összetevőből is nagyon finom lesz a végeredmény.

2020. április22., 06:00

Mai kedvencünk: magyaros kenyérpizza jó sok, olvadós sajttal

Ha zero waste-ben gondolkodsz, akkor maradékmentő fogásként is bevetheted, mert az összes sajtfélével, sonkával és szalámival is finom.

február23., 10:08

Jöhet egy igazi különlegesség? Melegszendvics eperlekvárral, rukkolával és camembert-rel

Még egy izgalmas melegszenya: nem is történhetne jobb a forró, olvadt camembert-rel, mint egy adag eperlekvár alatta és néhány szelet fanyar balzsamecettel meglocsolt friss eper a tetején.

2020. február29., 11:24

Leveles tésztában sült sajtos tojás – a tökéletes hétvégi reggeli

Egy szelet napon szárított spanyol sonka is elfér a tojások alatt, naná, hogy az sem rontja majd el ezt a fogást. Egy jó brunch tökéletes egyik fogása a házi tonhalkrém és a frissen sült, narancslekváros croissant mellette.

2021. május29., 11:24

Mustra