Madártejtorta, tojásos nokedli és sárgatúró – ezeket készítsd a húsvétról maradt tojásokból

Húsvétkor szeretünk úgy háromszor annyi tojást felhalmozni, mint amennyire szükségünk lesz. Ha te is így jártál, most hoztunk néhány ötletet arra, hogy a rántotta mellett milyen finomságokba érdemes felhasználnod a megmaradt tojásokat.

Ha még nem kóstoltad a sárgatúrót, épp ideje felvenned a húsvéti szokások közé az elkészítését, ahogy a húsvéti quiche sem maradhat ki egy délelőtti brunch fogásai közül.

Ez a tavaszi quiche gazdag, tojásos reggeli, amiben alul roppanós tésztaréteg, benne pedig póréhagyma és füstölt sajt van. Ha vacsorára készítenéd, néhány kocka sült sonkával dobd fel. Az ünnepek tiszteletére nálunk rendhagyó módon most előre elkészített leveles tésztás alappal készül.

A madártejet hagyományos változatban is imádjuk, de ünnepekkor arra is van idő, hogy egy jó kis tortát dobj össze hasonló ízben.

A tojásos nokedli egy véletlenül vega kedvencünk, aminek az elkészítésével kapcsolatban most nem lehet kifogás: idő is van rá, tavasz is van, liszt is akad a spájzban vagy három mázsa.

Egy igazi klasszikus, ami a Hajdúságban és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a legnépszerűbb. Több néven ismerheted: az édestúró, túrócska, de szláv eredetű szóval a szirikk és a szirka nevek is ezt az ételt takarják.

Ha könnyű, látványos, de egyszerűen összedobható ételt szeretnél, válaszd ezt a tavaszi töltött tojást, amihez nem is kell más, csak néhány szelet pirított kalács és egy friss, paradicsomos saláta. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek