Húsvét utáni reggeliötlet: sonkás-édesburgonyás quiche alpesi sajttal és medvehagymával

Ha nálatok is maradt egy kevés húsvéti sonka, itt az idő, hogy a hagyományos receptek mellett egy-két különleges szendvicsben, quiche-ben és tésztába burkolva is megkóstoljátok. Erre adunk tippeket ezen a héten.

Ha épp van időtök egy tartalmas reggelire, dobjatok össze egy jó quiche-t, ha pedig gyors változatban készítenéd, leveles tésztára halmozd a tojásos tölteléket. Sokszor mutattunk már hagyományos receptet erre az ételre, most, az ünnep utáni pihenés jegyében a leveles tésztás változatoké a terep.

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 1 bögre édesburgonya felkockázva
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál étolaj
  • ízlés szerint só és frissen őrölt bors
  • 1 bögre sült sonka felkockázva
  • 1 kisebb darab vöröshagyma összevágva
  • 1 deci tejszín
  • 5 darab tojás
  • 1 bögre ementáli vagy Gruyère sajt lereszelve
  • 1 evőkanál tejföl
  • 2 gerezd fokhagyma összevágva
  • 1 kisebb csokor medvehagyma összevágva
Recept idők

Elkészítés:

A leveles tésztát nyújtsd ki a piteformának megfelelő méretűre, majd tedd a formába. Villával szurkáld meg, és süsd elő 5-10 perc alatt előmelegített sütőben. Közben a tojásokat a tejszínnel és a tejföllel keverd el, és ízesítsd sóval, borssal a keveréket.

A forró zsiradékok keverékére dobd az édesburgonyát és a hagymákat, majd puhítsd a keveréket kis lángon negyedórán át. Ezek után mehet bele a sonka, és néhány perc után halmozd a keveréket a tésztára. 

Utána tojásos keveréket is öntsd rá. Süsd 160 fokon 25 percen át a sütőben, majd szórd rá a sajtot és olvaszd rá még 5 perc alatt. Friss medvehagymával a tetején tálald. 

Nem egészen francia, de attól még imádjuk: tökös-mogyorós quiche

Még több recept

Azt hitted, banánnal nem készülhet isteni csatni?

Csirke és rizs kombinációján például remek ez a különleges mártásféle, amit sült sajtokkal is érdemes kipróbálnod. Ha szereted a banánt, és mindent, ami eltér a hagyományostól, adj egy esélyt neki.

szeptember17., 06:04

Ezt az őszi töklevest csilivel és kókusszal dobtuk fel

Talán furán hangzik a kombináció, de mennyivel furább, mint ugyanazt a hatféle levest éveken át? Adj neki egy esélyt, és talán felkerül az állandó őszi étlapra ez a különlegesség is.

szeptember19., 06:04

Nem csak édességekben finom – őszi kínai szilvás csirke

Ha van egy rakás szilva otthon, el ne pazarold az egészet lekvárra – simán készülhetnek belőle főételek és különleges sütik is, amikből ezen a héten meg is mutatjuk a kedvenceinket.

szeptember16., 06:04

Reggelire tökéletes: tésztába burkolt sonkakrém tárkonnyal, citrommal és sajtkrémmel

Ha nálatok is marad egy kevés húsvéti sonka, itt az idő, hogy a hagyományos receptek mellett egy-két különleges szendvicsben, quiche-ben és tésztába burkolva is megkóstoljátok. Erre adunk tippeket ezen a héten.

április15., 06:00

A karfiolleves szerintünk szerecsendiós-vajas kenyérkockákkal és mazsolával a legfinomabb

Talán furán hangzik, de a sós, markáns aromák közé egy-egy kanál gránátalmamag is nagyon jól illik. Ebben a változatban már simán jó lesz karácsonyi kímélő levesnek is az ünnep valahányadik napján. Addig is gyakorlásképp érdemes vacsorára összedobnod.

szeptember20., 06:04

Ropogós csokis süti – még egy változat a kedvencünkre

Ehhez a pofonegyszerű édességhez szükséged lesz egy adag csokis rizsszeletre, amit persze bármelyik hasonló kedvencedre lecserélhetsz, a végeredmény csak finomabb lesz akkor, ha testre szabod ezt a nagyon egyszerű (nem) sütit.

szeptember18., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.