Húsvét utáni reggeliötlet: sonkás-édesburgonyás quiche alpesi sajttal és medvehagymával

Ha nálatok is maradt egy kevés húsvéti sonka, itt az idő, hogy a hagyományos receptek mellett egy-két különleges szendvicsben, quiche-ben és tésztába burkolva is megkóstoljátok. Erre adunk tippeket ezen a héten.

Ha épp van időtök egy tartalmas reggelire, dobjatok össze egy jó quiche-t, ha pedig gyors változatban készítenéd, leveles tésztára halmozd a tojásos tölteléket. Sokszor mutattunk már hagyományos receptet erre az ételre, most, az ünnep utáni pihenés jegyében a leveles tésztás változatoké a terep.

Hozzávalók

  • 1 csomag leveles tészta
  • 1 bögre édesburgonya felkockázva
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál étolaj
  • ízlés szerint só és frissen őrölt bors
  • 1 bögre sült sonka felkockázva
  • 1 kisebb darab vöröshagyma összevágva
  • 1 deci tejszín
  • 5 darab tojás
  • 1 bögre ementáli vagy Gruyère sajt lereszelve
  • 1 evőkanál tejföl
  • 2 gerezd fokhagyma összevágva
  • 1 kisebb csokor medvehagyma összevágva
Recept idők

Elkészítés:

A leveles tésztát nyújtsd ki a piteformának megfelelő méretűre, majd tedd a formába. Villával szurkáld meg, és süsd elő 5-10 perc alatt előmelegített sütőben. Közben a tojásokat a tejszínnel és a tejföllel keverd el, és ízesítsd sóval, borssal a keveréket.

A forró zsiradékok keverékére dobd az édesburgonyát és a hagymákat, majd puhítsd a keveréket kis lángon negyedórán át. Ezek után mehet bele a sonka, és néhány perc után halmozd a keveréket a tésztára. 

Utána tojásos keveréket is öntsd rá. Süsd 160 fokon 25 percen át a sütőben, majd szórd rá a sajtot és olvaszd rá még 5 perc alatt. Friss medvehagymával a tetején tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek