Egy igazi tavaszi öntet: tormás-mézes salátaszósz medvehagymával

Idén sem marad el a nyár, viszont a bezártság jó lehetőséget ad arra, hogy kétszer annyit együnk, mint máskor, a hűtőtől kicsit távolabb végigdolgozott hétköznapokban. Tavasszal viszont lassan teremni kezdenek a zöldségek, és hogy ne legyenek unalmasak a velük készült ételek, ezen a héten 5 különleges salátaöntetet hoztunk, amikkel a legegyszerűbb tavaszi saláta is klasszul feldobható.

Igazi tavaszi-húsvéti hangulatú ez a tormás öntet, ami egy kevés sült sonkával feldobott, friss jégsaláta tetején a legfinomabb.

Hozzávalók

  • 0.5 bögre majonézes torma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál majonéz
  • 3 levél apróra vágott medvehagyma
  • 4 evőkanál almalé
  • só és fehér bors ízlés szerint
  • 1 mokkáskanál méz
Recept idők

Elkészítés:

Akár egy nagyobb gyerekre is rábízhatod ennek az öntetnek az elkészítését. Az egésszel nincs más teendőd, csak egy turmixban vagy botmixerrel alaposan eldolgozni minden hozzávalót, majd megkóstolni és ízesíteni sóval és fehér borssal. Ha egy kevés bacont is sütsz éppen, akkor a belőle kisült zsírt is keverd az öntetbe, és halmozd a szalonnákkal egy nagy fej felaprított jégsaláta tetejére. 

kapcsolódó Szezonja van: medvehagyma-krémleves füstöltsajt-csipsszel
Szezonja van: medvehagyma-krémleves füstöltsajt-csipsszel

Egyelőre nem tilos a szabadban kirándulni, és azoknak, akik megteszik, feltűnhet, hogy a sok nehézség mellett egy kis örömmel is számolhatunk: a medvehagyma ugyanúgy terem, mintha mi sem történt volna. Ennek örömére néhány medvehagymás receptet hoztunk, ez a gazdag fokhagymás aroma sokkal több ételbe illik, mint gondolnád.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Napi nosztalgia: süss néhány finom, meleg perecet az eredeti, retró recept alapján!

Tejeskávéval vagy gyümölcsteával reggelire a legfinomabb ez a perec, amiből ha túl sok készült, akár le is fagyaszthatsz néhány darabot.

február20., 12:56

Ez minden salátát feldob: sült fokhagymás-parmezános öntet

Idén sem marad el a nyár, viszont a bezártság jó lehetőséget ad arra, hogy kétszer annyit együnk, mint máskor, a hűtőtől kicsit távolabb végigdolgozott hétköznapokban. Tavasszal viszont lassan teremni kezdenek a zöldségek, és hogy ne legyenek unalmasak a velük készült receptek, ezen a héten 5 különleges salátaöntetet hoztunk, amikkel a legegyszerűbb tavaszi saláta is klasszul feldobható.

2020. április16., 06:00

Vörös- és zöld pestóból is készíthetsz salátaöntetet, mutatjuk, hogyan!

Ha imádod az olasz konyhát, nem muszáj tésztákkal és pizzával felidézned az ízeit, tökéletesen megteszi egy jó kis pestós öntet, amit burgonyasaláta és paradicsomos idénysaláta tetején is tálalhatsz.

2020. április16., 06:00

Cukkinikrémleves medvehagymával – glutén-, tej- és tojásmentes recept

Pompás tavaszi krémleves, amit pofonegyszerű elkészíteni. A végeredmény glutén-, tej- és tojásmentes.

2020. április27., 06:00

Csilis-aszalt paradicsomos salátaöntet – egy egyszerű csirkesaláta tetején a legfinomabb

Ha szereted a csípőset és az aszalt paradicsom édeskés ízét, dobd össze ezt az egyszerű öntetet, ami minden hideg és meleg zöldségkeverék tetején tökéletes lesz.

2020. április16., 06:00

Maradjunk húsvéti hangulatban: kalácsszendvics narancsos tormával

A tormakrém és a narancshéj tökéletes páros, amit akár főtt marhanyelv, akár egy-egy sült virsli mellett és még kalácsból készített szendvicsek ízesítőjeként is felhasználhatsz. Mutatjuk egyik kedvenc húsvéti szendvicsünket!

2021. április5., 12:52

Mustra