Töltött tojás melegen - tökéletes húsvéti vacsora

Húsvétkor szeretünk úgy háromszor annyi tojást felhalmozni, mint amennyire szükségünk lesz. Ha te is így jártál, most hoztunk néhány ötletet arra, hogy a rántotta mellett milyen finomságokba érdemes felhasználnod a megmaradt tojásokat.

Ha egy könnyű, látványos, de egyszerűen összedobható fogást szeretnél, válaszd ezt a tavaszi töltött tojást, amihez nem is kell más, csak néhány szelet pirított kalács és egy friss, paradicsomos saláta. 

Hozzávalók 2 személyre

  • 8 darab keményre főtt tojás
  • 4 evőkanál baconkockák
  • 1 bögre lereszelt maasdamer, vagy ementáli sajt
  • 2 nagy evőkanál majonéz
  • 1 kisebb csokor friss snidling összevágva
  • 1 mokkáskanál mustár
  • 1 evőkanál tejföl
  • 4 kisebb darab aszalt paradicsom apróra vágva
  • só és bors ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

Az egésszel csak annyi dolgod lesz, hogy a szalonnakockákat kissé megpirítod, majd a keményre főtt tojások sárgájával és az összes többi hozzávalóval (a sajtot kivéve) alaposan elkevered. Sózd és borsozd, majd tölsd vissza a tojások fehérjébe és tedd rá a reszelt sajtot. Tedd a sütőbe, amíg a sajt megolvad és már tálalhatod is. Erdei gombás, tonhalas és kolbászos változatban is finom. 

Itt a legtutibb módszer a tojás szétválasztásához Itt a legtutibb módszer a tojás szétválasztásához

A kezeden kívül semmiféle segédeszköz nem szükséges hozzá.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Te hogy készíted a palóclevest? Mi ilyenkor is bográcsban, nagymamánk receptje szerint

Ha egy jó adag magyaros fogást ennél, ez a remek leves szinte magától elkészül a bográcsban. Nem is kell mellé semmi más, csak néhány túrós palacsinta, és esetleg még egypár lekváros.

2022. február19., 12:56

Csípős-fűszeres sült tojásos rizs karfiollal és édesburgonyával

Vannak olyan napok, amikor az ember csak olyasmit dobna össze, amit egyszerűen be kell tenni a sütőbe vagy lábosba, és az étel elkészíti saját magát. Ez a fűszeres rizs sem egy bonyolult fogás, és önmagában is remek, ha pedig egy kicsit jobban feldobnád, akkor húsrajongóknak néhány szelet bacont kockázz fel és azzal pirítsd össze.

2021. augusztus20., 10:24

Kolbászos-tojásos casserole – egy szelet házi kenyérrel és ecetes fejes salátával érdemes tálalnod

Egy gyors, sütőben sült fogás, ha épp nem szeretnél sokat a konyhában szobrozni egy tartalmas vacsoráért. Csak süsd össze az alapanyagokat egy kisebb szilikontepsiben, vágj néhány szelet zöldséget és egy nagy szelet kovásszal készült kenyeret mellé.

2021. május1., 10:24

Tojásos-sajtos csónakok – klassz hétvégi reggeli lesz belőle

Egy adag gyümölcssalátával vagy smoothie mellett szeretjük a legjobban ezt a klassz reggelit, amit mindig összedobunk, ha a rántotta és a tükörtojás már unalmas egy kicsit. Hétvégére tökéletes.

2021. február28., 06:00

Tökéletes reggeli, vacsora és vendégváró: töltött tojás füstölt lazaccal

Ezeket a látványos falatkákat sokkal egyszerűbb elkészíteni, mint gondolnád, hiszen helyetted az aprítógép végzi majd a munkát. Ha egy nyomózsákod is van, még szebbek lesznek majd a tojásfalatok.

2021. április30., 10:44

Heti retró kedvencünk: krumplileves füstölt kolbásszal

Imádjuk, mert nemcsak finom, de olyan fogás is, ami mellett nem kell ott állnunk, csak hagyni, hogy kis lángon megfőzze magát ez a finomság. Jó köményes, házi rozskenyérrel szeretjük a legjobban.

2022. február22., 10:08

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek