Szinte minden sült húshoz tökéletes, de a sült krumplit is feldobja, és persze az összes, mellé kínált köretet a sűrű, intenzív ízű barna mártás. Többféle receptje ismert, egyik sem megúszós, de nagyon is megéri elkészíteni.
Hozzávalók
- 1 kiló borjúcsont
- 10 deka zsír
- 15 deka liszt
- 5 deka cukor
- 30 deka vegyes zöldség
- 15 deka zeller
- 1 darab vöröshagyma
- 2 nagyobb gerezd fokhagyma
- 10 deka paradicsompüré
- 5 deka gomba
- 2 deci vörösbor
- ízlés szerint só, bors, babérlevél, kakukkfű
- 2 liter húsalaplé
Elkészítés:
A darabokra vágott borjúcsontot és az apróra vágott zöldségeket pirítsd le a zsírban. Ezek után a kristálycukrot add hozzá, majd néhány perc utána a paradicsompürét és a fűszereket is. Az egészet végül öntsd fel az alaplével, majd kis lángon főzd 3-4 órán át. A kész mártást száraz, zsiradék nélkül készült rántással sűrítsd, majd szűrd le. Ha szükséges, ízesítsd még sóval, és a végén a vörösborral is forrald össze.