Ez a medvehagymás burgonyasaláta igazi tavaszi ízekkel dobja fel az ebédet

Egyelőre nem tilos a szabadban kirándulni, és azoknak, akik megteszik, feltűnhet, hogy a sok nehézség mellett egy kis örömmel is számolhatunk: a medvehagyma ugyanúgy terem, mintha mi sem történt volna. Ennek örömére néhány medvehagymás receptet hoztunk, ez a gazdag fokhagymás aroma sokkal több ételbe illik, mint gondolnád.

A majonézes burgonyasalátánál nincs is jobb alap a konyhai kreativitás kibontakoztatásához: ahogy egy nagy adag gránátalma, úgy egy csokor friss, apróra vágott medvehagyma is jól áll neki.

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 kisebb csokor apróra vágott medvehagyma
  • 5 kisebb darab burgonya
  • 2 evőkanál majonéz
  • 1 kisebb pohár tejföl
  • ízlés szerint só és fehér bors
  • 1 csapott teáskanál barna cukor
  • 0.5 darab biocitrom héja és néhány csepp leve
Recept idők

Elkészítés:

Főzd meg héjában a burgonyákat, majd ha elkészült, pucold meg és karikázd fel a darabokat. 

A többi hozzávalót keverd el alaposan egymással, majd ízesítsd sóval és fehér borssal. Forgasd a szószba óvatosan a burgonyákat, majd tedd a hűtőbe legalább fél órára. Kaporral és snidlinggel is próbáld ki. Ha pedig frissen sült lazacdarabokat is keversz bele, olyan salátát készíthetsz, ami hidegen is finom, így kirándulásra is magaddal viheted. 

Egyszerűen összedobható, mégis különleges: lazaccal és savanyú uborkás sajtkrémmel töltött burgonya
Egyszerűen összedobható, mégis különleges: lazaccal és savanyú uborkás sajtkrémmel töltött burgonya

Egy nagy adag újhagymás tejföllel lesz igazán olyan ez a fogás, amit biztosan nem egyszer készítesz majd el. Egyszerű, ismerős és mégis különleges, ráadásul nem kell mellette szobroznod a konyhában. Amíg sül a krumpli, összekevered a tölteléket, és jó hidegen kanalazod a langyos burgonyák közepébe.

Tovább »

Még több recept

Medvehagymapesto: tésztákon, húsok mellett és salátaöntetként is világbajnok

Ez a pesto igazi dzsóker: készíts belőle minél többet, hogy az egyszerű tészták mellett a pizzán, húsok tetején és a salátára locsolva is megkóstolhasd!

április3., 06:04

A fahéjas palacsinta a leveseket is tartalmasabbá teheti

Naná, hogy egy tejszínes almaleves vagy egy szilvás gombóc hangulatát idéző szilvás változat igényel valami különlegességet. Ezekhez a gyümölcsökhöz jól illik a fahéj, és ha már elkezdtél palacsintát sütni, a második fogás akár egy-egy hortobágyi palacsinta is lehet.

május22., 06:04

Isteni karfiollepénykék: gluténmentes, tejmentes, húsmentes alternatíva

A nagy sikerű brokkolis lepénykék karfiolalapú változata, csak sajt nélkül. Húsmentes, gluténmentes, tejmentes megváltó recept: lehet előétel, főétel, köret vagy snack is akár.

május25., 06:00

Ezt a jó kis hideg babsalátát egy kis kapor és görög joghurt teszi még érdekesebbé

Egy kis friss kapor a kertből, joghurt és nagyjából el is készült ez a saláta, aminek az sem árt, ha a grillezés előtti napon dobod össze, és pihen egy keveset a hűtőben.

május24., 06:00

Padlizsános lasagne hús nélkül – gluténmentes, tojásmentes recept

Isteni finom lasagne egy óra alatt a család asztalára. Nem hiányzik belőle az íz, az illat és a hús vagy a tészta sem. Gluténmentes, tojásmentes recept.

május26., 06:04

Meleg burgonyasaláta ropogós baconnel

Hívjuk csak salátának, akkor könnyebben lecsúszik.

2019. október9., 11:26

Mustra