Ez a medvehagymás burgonyasaláta igazi tavaszi ízekkel dobja fel az ebédet

Egyelőre nem tilos a szabadban kirándulni, és azoknak, akik megteszik, feltűnhet, hogy a sok nehézség mellett egy kis örömmel is számolhatunk: a medvehagyma ugyanúgy terem, mintha mi sem történt volna. Ennek örömére néhány medvehagymás receptet hoztunk, ez a gazdag fokhagymás aroma sokkal több ételbe illik, mint gondolnád.

A majonézes burgonyasalátánál nincs is jobb alap a konyhai kreativitás kibontakoztatásához: ahogy egy nagy adag gránátalma, úgy egy csokor friss, apróra vágott medvehagyma is jól áll neki.

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 kisebb csokor apróra vágott medvehagyma
  • 5 kisebb darab burgonya
  • 2 evőkanál majonéz
  • 1 kisebb pohár tejföl
  • ízlés szerint só és fehér bors
  • 1 csapott teáskanál barna cukor
  • 0.5 darab biocitrom héja és néhány csepp leve
Recept idők

Elkészítés:

Főzd meg héjában a burgonyákat, majd ha elkészült, pucold meg és karikázd fel a darabokat. 

A többi hozzávalót keverd el alaposan egymással, majd ízesítsd sóval és fehér borssal. Forgasd a szószba óvatosan a burgonyákat, majd tedd a hűtőbe legalább fél órára. Kaporral és snidlinggel is próbáld ki. Ha pedig frissen sült lazacdarabokat is keversz bele, olyan salátát készíthetsz, ami hidegen is finom, így kirándulásra is magaddal viheted. 

Egyszerűen összedobható, mégis különleges: lazaccal és savanyú uborkás sajtkrémmel töltött burgonya Egyszerűen összedobható, mégis különleges: lazaccal és savanyú uborkás sajtkrémmel töltött burgonya

Egy nagy adag újhagymás tejföllel lesz igazán olyan ez a fogás, amit biztosan nem egyszer készítesz majd el. Egyszerű, ismerős és mégis különleges, ráadásul nem kell mellette szobroznod a konyhában. Amíg sül a krumpli, összekevered a tölteléket, és jó hidegen kanalazod a langyos burgonyák közepébe.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Teljes kiőrlésű pizzatészta – a kedvenced egészségesebb változatban

Pakold meg szalámival és mozzarellával, süsd a legmagasabb fokozaton maximum 10 percig, és ha elkészült, szórd meg alaposan bazsalikomlevelekkel.

2022. február18., 10:08

Isteni töltött burgonya mozzarellával és vörös pestóval

A töltött burgonyákkal általában nincs túl sok munka, ez a verzió sem olyan, ami mellett egész nap a konyhában kell állnod. Csak dobd be a krumplikat a sütőbe, keverd jól össze a tölteléket, és már el is készült ez a finomság.

2021. március25., 12:52

Itt a tavasz: meleg újburgonya-saláta tejföllel és friss fejes salátával

Egy adag langyosra hűlt burgonya, friss, ropogós, savanykás saláta mellett annyira finom és tartalmas, hogy nem is kell mellé semmilyen nehéz hússzelet. Nálunk pirított kalácsszeleteken tálalt házi kacsamájpástétom mellett került az asztalra, de a halak és a csirke mellé is párosíthatod.

2021. április25., 10:24

Heti retró kedvencünk: krumplileves füstölt kolbásszal

Imádjuk, mert nemcsak finom, de olyan fogás is, ami mellett nem kell ott állnunk, csak hagyni, hogy kis lángon megfőzze magát ez a finomság. Jó köményes, házi rozskenyérrel szeretjük a legjobban.

2022. február22., 10:08

Medvehagymás krumplipüré vajjal és tejszínnel – fokhagymás csirkemell mellett a legfinomabb

Nálunk tejszínnel és vajjal készült ez a medvehagymás változat, amit akár tavaszi grillhúsok és raguk mellett is tálalhatsz. Ha maradnál a húsmentes fogásoknál, tejszínes erdeigomba-ragut készíts mellé.

2021. április6., 10:24

Pesto-burgonya saláta: tökéletes köret minden egyszerű húsféle mellé

Ha egy nagy adag sajtot is olvasztasz a tetejére a sütőben, vegák számára akár önálló fogásként is megállja a helyét ez a remek köret.

2021. július21., 10:44

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek