Medvehagymát a rösztibe? Naná, hogy jól fog illeni bele!

Egyelőre nem tilos a szabadban kirándulni, és azoknak, akik megteszik, feltűnhet, hogy a sok nehézség mellett egy kis örömmel is számolhatunk: a medvehagyma ugyanúgy terem, mintha mi sem történt volna. Ennek örömére néhány medvehagymás receptet hoztunk, ez a gazdag fokhagymás aroma sokkal több ételbe illik, mint gondolnád.

A röszti egy jó kis gyors, költséghatékony étel, amit általában mindenki szeret, aki a krumplit, a lángost, a palacsintát és a klassz, hideg tejfölt a tetején. Medvehagymával és hús nélkül gyors vega vacsora lesz belőle.

Hozzávalók 3 személyre

  • 5 kisebb darab burgonya lereszelve
  • 1 nagyobb darab tojás (vagy két kisebb)
  • 0.5 bögre liszt
  • 1 kisebb csokor medvehagyma felaprítva
  • só és bors ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

Dolgozd el alaposan a krumplit és a tojást annyi liszttel, hogy viszonylag sűrű tésztát kapj, és ízesítsd sóval, borssal. Fél óra múlva már jóval kezdelhetőbb lesz a tészta, ha a burgonya levet engedett. Ekkor mehet bele a medvehagyma. Ezek után már csak annyi dolgod lesz, hogy a forró olajban kisütöd az evőkanállal adagolt rösztiket.

Édesburgonya-röszti – füstölt paprikával és egy kis fokhagymás tejföllel tálald Édesburgonya-röszti – füstölt paprikával és egy kis fokhagymás tejföllel tálald

Talán már hallottad, de ha nem, akkor itt az idő, hogy megtudd: az édesburgonya egyáltalán nem rokona a krumplinak. Az édesburgonya vagy batáta a burgonyavirágúak rendjébe és a szulákfélék családjába tartozó növényfaj, melyet főként gyökérgumójáért termesztenek, de fiatal levelei is fogyaszthatóak.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Medvehagymás krumplipüré vajjal és tejszínnel – fokhagymás csirkemell mellett a legfinomabb

Nálunk tejszínnel és vajjal készült ez a medvehagymás változat, amit akár tavaszi grillhúsok és raguk mellett is tálalhatsz. Ha maradnál a húsmentes fogásoknál, tejszínes erdeigomba-ragut készíts mellé.

2021. április6., 10:24

Heti retró kedvencünk: krumplileves füstölt kolbásszal

Imádjuk, mert nemcsak finom, de olyan fogás is, ami mellett nem kell ott állnunk, csak hagyni, hogy kis lángon megfőzze magát ez a finomság. Jó köményes, házi rozskenyérrel szeretjük a legjobban.

2022. február22., 10:08

Vacsoratipp Valentin-napra: parmezános tészta prosciuttóval és articsókával, krémes sajtszószban

Valentin-nap idén éppen hétköznapra esik, de ha te sem mennél el mellette, és meglepnéd a szerelmed valami finomsággal, ezt a remek tésztát akár kezdőként is összedobod alig 20 perc alatt!

2022. február14., 07:32

Cukkinikrémleves medvehagymával – glutén-, tej- és tojásmentes recept

Pompás tavaszi krémleves, amit pofonegyszerű elkészíteni. A végeredmény glutén-, tej- és tojásmentes.

2020. április27., 06:00

Egy adag medvehagymás tojáskrémnél nem is kell egyszerűbb és finomabb vacsora

Csak dobd össze a tojáskrémet ugyanúgy, ahogy szoktad, és tedd még finomabbá egy adag medvehagymával. Ha melegen jobban szereted, egy adag sült hagymával és füstölt sajttal grillezd néhány szelet kenyéren.

2020. április5., 06:00

Medvehagymás pogácsa – túróval és vajjal lesz igazán puha és gazdag

A jó pogácsa titka a megfelelő mennyiségű zsiradék, és az, hogy nem sütöd túl sokáig a darabokat, és amint elkészültek, kiveszed a sütőből őket. Medvehagymával még finomabb lesz, és ha tovább pimpelnéd, egy kis apróra vágott aszalt paradicsomot is keverj a tésztájába.

2021. április8., 12:52

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek