Olasz vega tészta articsókával, parmezánnal és friss paradicsommal

A bezártságban jó barátaink a száraztészták, amikkel néhány perc alatt dobhatunk össze vacsorát és ebédet nagyjából végtelen variációban. Ezen a héten olyan tésztaételeket hoztunk, amik nem unalmasak, miközben alapanyagaikból mindig van otthon legalább egy kis adag.

Ha valami húsmenteset ennétek, ezt a jó kis articsókás receptet próbáljátok ki vacsorára. Ha articsókát nehezen szereztek be, nyugodtan helyettesítsétek gombával vagy fűszeres, grillezett padlizsánnal.

 

Még egy kis paradicsom és elkészül.
Még egy kis paradicsom és elkészül.Fotó: swalls

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 bögre durumpenne (vagy más száraztészta)
  • 1 üveg marinált articsókaszív felszeletelve (kb. egy bögre)
  • 0.5 bögre reszelt parmezán
  • 1 bögre aszalt paradicsom felkockázva
  • 1 evőkanál puha vaj
  • 1 kisebb doboz koktélparadicsom félbevágva
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • 2 evőkanál bazsalikom felaprítva
  • só és bors ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

Dobd a tésztát lobogó, sós vízbe, közben a paradicsomokat sózd, borsozd és keverd el a balzsamecettel és a bazsalikommal. Ha a tészta elkészült, már semmi más dolgod nem lesz, csak az összes hozzávalóval jó alaposan elkeverni és a parmezánnal a tetején tálalni. Sült fokhagymával, frissen sült halszeletekkel dobhatod fel. 

13 tipp, hogy tökéletes legyen a tészta
13 tipp, hogy tökéletes legyen a tészta

Csak néhány apróság, de a végeredményen sokat változtat.

Tovább »

Még több recept

Alma-körte morzsasüti – egy kanál citromfagylalt is elfér a tetején

A legjobb a morzsasütikben ugyanaz, ami a smoothie-k egyik előnye is: klassz édességet varázsolnak a legcsúnyább, félig megevett, kissé nyomi gyümölcsökből is. Már mutatjuk is, hogyan.

szeptember18., 06:04

Céklából is készíthetsz csatnit, már mutatjuk is, hogyan!

Amiben cékla van, annak nemcsak gyönyörű színe lesz, de egy kicsit egészségesebb fogás is válik belőle. Egyik kedvenc fura lekvárunk a húsok és grillzöldségek mellett, de egy egyszerű, rántott sós palacsinta tetején is tökéletesen megállja a helyét.

szeptember20., 06:04

A karfiolleves szerintünk szerecsendiós-vajas kenyérkockákkal és mazsolával a legfinomabb

Talán furán hangzik, de a sós, markáns aromák közé egy-egy kanál gránátalmamag is nagyon jól illik. Ebben a változatban már simán jó lesz karácsonyi kímélő levesnek is az ünnep valahányadik napján. Addig is gyakorlásképp érdemes vacsorára összedobnod.

szeptember20., 06:04

Ez a levendulás-szilvás csatni egy szelet kaláccsal és sajttal nem mindennapi vacsora lesz

Édes és sós ételekhez, húsok mellé vagy a reggeli pirítós tetején is remek helye lesz, de gasztroajándékként is tökéletes ez a klassz, nyáridéző csatni.

szeptember23., 06:08

A tofunak is jól áll a teriyaki hangulat, így lesz a legfinomabb a vega alapanyag

Kicsit édeskés, egzotikus hangulatú lesz a tofu, ami akkor a legjobb, ha van lehetőséged egy faszenes grillen elkészíteni. Süss mellé gyümölcsöket, padlizsánt, és készíts egy paradicsomlekvárt, így akár vendégvárónak is elég fenszi lesz ez a vegetáriánus fogás.

szeptember24., 06:04

Ne ijedj meg a különleges alapanyagoktól: fűszeres kuglóf ciderrel

Nincs az a cider, amit ne lehetne elfogyasztani, ha másképp nem, hát egy klassz desszert egyik fontos alapanyagaként.

szeptember20., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.