Szezonja van: medvehagyma-krémleves füstöltsajt-csipsszel

Egyelőre nem tilos a szabadban kirándulni, és azoknak, akik megteszik, feltűnhet, hogy a sok nehézség mellett egy kis örömmel is számolhatunk: a medvehagyma ugyanúgy terem, mintha mi sem történt volna. Ennek örömére néhány medvehagymás receptet hoztunk, ez a gazdag fokhagymás aroma sokkal több ételbe illik, mint gondolnád.

Nemcsak különleges és tavaszi, de nagyon egyszerűen összedobható ez a klassz, tejszínes leves, amihez csak egy nagy csokor medvehagymát kell szerezned valahonnan. Könnyű leves, így nehezebb ételek és grillezés előtt is simán bevetheted.

Több medvehagymával még zöldebb lesz.
Több medvehagymával még zöldebb lesz.Fotó: egal

Hozzávalók:

  • 1 bögre lereszelt füstölt sajt
  • 1 nagy csokor felaprított medvehagyma
  • 2 gerezd aprított fokhagyma
  • 1 nagyobb darab felkockázott burgonya
  • 2 deci habtejszín
  • 1 teáskanál vaj
  • víz (vagy alaplé, ha van otthon)
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 kisebb fej felkockázott vöröshagyma
Recept idők

Elkészítés:

A sajtcsipszhez tedd sütőpapírra, kupacokban a sajtokat és süsd aranybarnára, majd tedd félre hűlni. 

Add a felforrósított zsiradékhoz a hagymákat, majd 5 perc után mehet hozzá a krumpli is. Öntsd fel úgy egy liter vízzel, ízesítsd sóval és borssal, majd főzd puhára a burgonyát. A legvégén add hozzá a tejszínt, pürésítsd botmixerrel, majd sózd és borsozd, ha szükséges.

Itt a tavasz, itt a szezon: medvehagymázásra fel!
Itt a tavasz, itt a szezon: medvehagymázásra fel!

Hol találod, mire figyelj, hogyan használd?

Tovább »

Még több recept

Klassz desszert őszi hétvégékre: marcipános-szilvás süti

Nem kell a marcipános édességeket kizárólag az ünnepekkor elkészítened. Ez a finomság épp olyan klassz egy délutáni tea vagy tejeskávé mellett, mint az ünnepi asztalon. Ha van egy kevés nektarin otthon, abból is adj hozzá.

szeptember20., 06:04

Céklából is készíthetsz csatnit, már mutatjuk is, hogyan!

Amiben cékla van, annak nemcsak gyönyörű színe lesz, de egy kicsit egészségesebb fogás is válik belőle. Egyik kedvenc fura lekvárunk a húsok és grillzöldségek mellett, de egy egyszerű, rántott sós palacsinta tetején is tökéletesen megállja a helyét.

szeptember20., 06:04

Kókusztejleves tápiókával és banáncsipsszel

Ha egy egzotikus, de nagyon egyszerűen elkészíthető levesben gondolkodsz, dobj össze egy kókusztejes változatot, amihez tökéletesen illik egy szelet hal lime-mal és ananászos rizzsel.

szeptember9., 06:04

A tofunak is jól áll a teriyaki hangulat, így lesz a legfinomabb a vega alapanyag

Kicsit édeskés, egzotikus hangulatú lesz a tofu, ami akkor a legjobb, ha van lehetőséged egy faszenes grillen elkészíteni. Süss mellé gyümölcsöket, padlizsánt, és készíts egy paradicsomlekvárt, így akár vendégvárónak is elég fenszi lesz ez a vegetáriánus fogás.

szeptember24., 06:04

Egyszerű, hideg rumos-mentás gyümölcsleves – nem kell ennél fenszibb a kánikulában

Egy kevés rum, menta, és szinte bármilyen gyümölcsből lehet egy rendhagyó nyári leves.

augusztus2., 06:04

Répás-mazsolás süti – narancsos sajtkrémmel tálalva az igazi

A legunalmasabb répatortát is új szintre emelheted, ha a tetejére kissé savanykás sajtkrémet kanalazol, amit jó sok narancshéjjal dobsz fel tálalás előtt. Ha gyerekek nem esznek belőle, egy kis narancslikőr is elfér a mellé kínált krémben.

szeptember23., 06:08

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.