Rapid vacsi: olívás-háromsajtos tészta csirkemellel

A bezártságban jó barátaink a száraztészták, amikkel néhány perc alatt dobhatunk össze vacsorát és ebédet, nagyjából végtelen variációban. Ezen a héten olyan tésztaételeket hoztunk, amik nem unalmasak, miközben alapanyagaikból mindig van otthon legalább egy kis adag.

Ha szereted az olívabogyót, a jó kis olvasd sajtot és a csirkemellet, főzz egy adag durumtésztát és keverd hozzá a többi alapanyagot! Ne félj hatalmas adagot csinálni, másnap a keverék tökéletes salátaalap lesz, amit csemegekukoricával, zellerrel, uborkával és bébispenót-levelekkel elkeverve egy egészen új ételt dobhatsz össze belőle.

Már csak a sajt hiányzik.
Már csak a sajt hiányzik.Fotó: Lilechka75

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 bögre durumszáraztészta
  • 20 deka mozzarella sajt felkockázva
  • 2 evőkanál fekete olíva
  • 2 evőkanál zöld olívabogyó
  • 1 kisebb csésze parmezánforgács
  • 0.5 deci fehébor
  • 1 nagy bögre lereszelt trappista sajt
  • ízlés szerint só, oregánó és színesbors-keverék
  • 1 nagyobb szelet felcsíkozott csirkemell
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 3 evőkanál baconkocka
  • 1.5 deci tejszín
Recept idők

Elkészítés:

Sózd és borsozd a csirkemelleket, majd dobd a forró zsiradékok keverékére a baconkockákkal együtt, és ha elkészült, tedd félre. 

Dobd a tésztát lobogó, sós vízbe és főzd al dentére. Szűrd le, tedd vissza a lábosba, és add hozzá az összes alapanyagot, a parmezánt kivéve, majd fedő alatt adj az egésznek még 10 percet. Ha a tészta még forró, nem is kell bekapcsolnod alatta a lángot. Ha langyosra hűlt, keverj rajta egyet és tálald jó sok borssal és a parmezánfogáccsal. 

Sütiiskola: leveles tészta házilag
Sütiiskola: leveles tészta házilag

Hajtogatott leveles tészta házilag, a végeredmény remekül fagyasztható, és igazi büszkeségre ad okot!

Tovább »

Még több recept

Répás-mazsolás süti – narancsos sajtkrémmel tálalva az igazi

A legunalmasabb répatortát is új szintre emelheted, ha a tetejére kissé savanykás sajtkrémet kanalazol, amit jó sok narancshéjjal dobsz fel tálalás előtt. Ha gyerekek nem esznek belőle, egy kis narancslikőr is elfér a mellé kínált krémben.

szeptember23., 06:08

Ez a levendulás-szilvás csatni egy szelet kaláccsal és sajttal nem mindennapi vacsora lesz

Édes és sós ételekhez, húsok mellé vagy a reggeli pirítós tetején is remek helye lesz, de gasztroajándékként is tökéletes ez a klassz, nyáridéző csatni.

szeptember23., 06:08

Nyári barackos-avokádós saláta csirkével és baconnel

Nektarinnal, hámozott őszibarackkal, de akár sárgabarackkal is készíthető ez a szuper saláta, amiben a gyümölcsök édességét egy kevés sós feta és a baconockák egészítik ki.

augusztus8., 08:11

Egy újabb változat a karácsonyi halra: citromos, tárkonyos tészta tejszínnel és frissen sült hallal

Nincs benne a karácsonyi nagykönyvben, hogy muszáj halat rántani és halászlevet főzni. Sokféle variációban lehet isteni a hal, mutatjuk az egyiket.

2019. november25., 11:20

Innen szép nyerni: Citromos tagliatelle vegán Alfredo-szósszal

Az Alfedo-szószba vaj, parmezán és újabban tejszín is kerül, amik közül egyik sem vegán összetevő. Hogy lesz ebből finom, krémes öntet a tésztán? Mutatjuk!

2019. október18., 11:24

Céklából is készíthetsz csatnit, már mutatjuk is, hogyan!

Amiben cékla van, annak nemcsak gyönyörű színe lesz, de egy kicsit egészségesebb fogás is válik belőle. Egyik kedvenc fura lekvárunk a húsok és grillzöldségek mellett, de egy egyszerű, rántott sós palacsinta tetején is tökéletesen megállja a helyét.

szeptember20., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.