Így mentsd meg az ebédet: készíts a maradék húsos raguból háromsajtos sült tésztát

A négy fal fogságában a home office és a gyerek házijának elmagyarázása mellett még úgy is kevesebb idő juthat a főzésre, hogy egyébként a nap teljes egészét otthon töltjük. Ha veled is ez a helyzet, vagy csak okosan főznél és lelkesedsz a maradékok újrafelhasználásáért, akkor csekkold heti receptjeinket, amikben most a pörkölt ezer arcát és egy rakás felhasználási lehetőségét ismerheted meg.

Ha maradt egy kevés pörkölted, de már semmire nem elég, készítsd belőle klassz tésztaételt, amit mi hármféle sajttal és egy kis extra paradicsommal tettünk még izgalmasabbá. 

Hát ezt eléggé ennénk reggel hattól éjfélig bármikor.
Hát ezt eléggé ennénk reggel hattól éjfélig bármikor.Fotó: ribeirorocha

Hozzávalók 3 személyre:

A raguhoz és a rétegezéshez

  • 8 deka kecskesajt elmorzsolva (füstölt sajttal is helyettesítheted)
  • 15 deka mozzarella felkarikázva
  • 2 nagy bögre maradék pörkölt
  • 1 bögre maradék pörköltszaft
  • 9 darab lasagnelap
  • 1 evőkanál liszt
  • 10 deka koktélparadicsom felkockázva
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 deci tejszín
  • 1 bögre reszelt trappista
  • 1 deci vörösbor
Recept idők

Elkészítés:

Vágd apóra a pörköltben a húsokat, majd keverd el a ragut a paradicsomkockákkal, és add hozzá a vörösbort is. 

A szafthoz adj egy evőkanál lisztet és a reszelt trappistát, majd a tejszínt és a tejfölt. Ízesítsd sóval és borssal, ha szükséges.

Kezdd el rétegezni a lapokat és a húst (egy kis ragu kerüljön az aljára), majd a tetejére menjen a szaftos-sajtos keverék, a legvégén pedig a kecskesajtot és a mozzarellakarikákat tedd a tetejére. Süsd 35-40 percen át, amíg a tészta megpuhul. Ha nagyon pirulna a sajt, alufóliával takard le. 

Pörkölt gyümölcsből - de tényleg!
Pörkölt gyümölcsből - de tényleg!

Számtalan érvem van emellett a Srí Lanka-i fogás mellett, de a legfőbb, hogy elképesztően finom. Steiner Kristóf és a gyümölcspörkölt.

Tovább »

Még több recept

Kompromisszumok nélkül finom: húsmentes lasagne vegán besamellel

Érdemes egy esélyt adnod ennek a fogásnak, ha újévtől egy kicsit könnyebb ételeket ennél.

2020. január2., 11:20

Két kedvencünk egyben: édesburgonya-lasagne rengeteg olvadt sajttal

Egy adag lasagne bármikor jöhet, ha pedig egy kicsit egészségesebb verziójával találkozunk, még jobban szeretjük. Már mutatjuk is, milyen könnyen elkészíthető édesburgonyából.

március26., 10:24

Ebbe rejtsd el a spenótot! Spenótos-füstölt sajtos lasagne

Ezt az ételt még azok is szeretni fogják, akiknek nem mindenük a spenót. Készítheted teljesen zöldségesen, szejtánnal, hússal, vagy akár túróval, a spenót és a füstölt sajt jó barátok, úgyhogy könnyű lesz szeretni ezt a kicsit kifordított változatot.

2020. március7., 06:04

Szereted a mexikói konyhát? Akkor ez a lasagne biztosan a kedvenced lesz!

Miért ne kerülhetne egy kis kukorica a mexikói hangulatú lasagne ragujába? Az egész tetejére mi egy nagy adag tejfölt és reszelt sajtot tettünk.

2020. március12., 06:00

Sült pasztinák mézzel – fokhagymás-mustáros szósszal lesz igazán finom köret

Ha a sült krumpli helyett valami izgalmasabbat választanál, van egy remek ötletünk. A szószhoz csak melegíts össze egy kis vajat, mascarponét, egy kevés sült fokhagymát és egy kis mustárt. Sózd és borsozd, és már el is készültél!

június16., 12:52

Kolbászos-májas szendvics

Egy gyors és gazdag szendvics csirkemájjal, ami akkor a legjobb, ha egy kicsit kevesebb alapanyag akad otthon a kelleténél.

június16., 10:24

Mustra