Így mentsd meg az ebédet: készíts a maradék húsos raguból háromsajtos sült tésztát

A négy fal fogságában a home office és a gyerek házijának elmagyarázása mellett még úgy is kevesebb idő juthat a főzésre, hogy egyébként a nap teljes egészét otthon töltjük. Ha veled is ez a helyzet, vagy csak okosan főznél és lelkesedsz a maradékok újrafelhasználásáért, akkor csekkold heti receptjeinket, amikben most a pörkölt ezer arcát és egy rakás felhasználási lehetőségét ismerheted meg.

Ha maradt egy kevés pörkölted, de már semmire nem elég, készítsd belőle klassz tésztaételt, amit mi hármféle sajttal és egy kis extra paradicsommal tettünk még izgalmasabbá. 

Hát ezt eléggé ennénk reggel hattól éjfélig bármikor.
Hát ezt eléggé ennénk reggel hattól éjfélig bármikor.Fotó: ribeirorocha

Hozzávalók 3 személyre:

A raguhoz és a rétegezéshez

  • 8 deka kecskesajt elmorzsolva (füstölt sajttal is helyettesítheted)
  • 15 deka mozzarella felkarikázva
  • 2 nagy bögre maradék pörkölt
  • 1 bögre maradék pörköltszaft
  • 9 darab lasagnelap
  • 1 evőkanál liszt
  • 10 deka koktélparadicsom felkockázva
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 deci tejszín
  • 1 bögre reszelt trappista
  • 1 deci vörösbor
Recept idők

Elkészítés:

Vágd apóra a pörköltben a húsokat, majd keverd el a ragut a paradicsomkockákkal, és add hozzá a vörösbort is. 

A szafthoz adj egy evőkanál lisztet és a reszelt trappistát, majd a tejszínt és a tejfölt. Ízesítsd sóval és borssal, ha szükséges.

Kezdd el rétegezni a lapokat és a húst (egy kis ragu kerüljön az aljára), majd a tetejére menjen a szaftos-sajtos keverék, a legvégén pedig a kecskesajtot és a mozzarellakarikákat tedd a tetejére. Süsd 35-40 percen át, amíg a tészta megpuhul. Ha nagyon pirulna a sajt, alufóliával takard le. 

Pörkölt gyümölcsből - de tényleg!
Pörkölt gyümölcsből - de tényleg!

Számtalan érvem van emellett a Srí Lanka-i fogás mellett, de a legfőbb, hogy elképesztően finom. Steiner Kristóf és a gyümölcspörkölt.

Tovább »

Még több recept

Ebbe rejtsd el a spenótot! Spenótos-füstölt sajtos lasagne

Ezt az ételt még azok is szeretni fogják, akiknek nem mindenük a spenót. Készítheted teljesen zöldségesen, szejtánnal, hússal, vagy akár túróval, a spenót és a füstölt sajt jó barátok, úgyhogy könnyű lesz szeretni ezt a kicsit kifordított változatot.

március7., 06:04

Toblerone mousse – 4 összetevőből kezdőként is könnyen összedobod

Nem kell ezentúl a hagyományos formában falnod kedvenc csokijaid – készíthetsz belőlük egyszerű desszerteket, amik tetején egy kevés frissen felvert tejszín és málna pont elég. Ha még tovább fokoznád, matchaporral szórd meg a habot.

május29., 06:00

Expressz sajttorta falatok – buliba és otthoni nassként is bevetheted

Gyors és a sajttorta ízvilágát idézi, de vannak még érveink: nem kell szeletelni, 4 összetevő az egész, a buliba pedig mindenki kókuszgolyót és pogácsát fog vinni, vagyis nálad lesznek a legmenőbb falatkák.

május30., 06:00

Maradék húsos raguból kenyérfeltét? Így lesz belőle gyors melegszendvics reggelire vagy vacsorára

Ha maradt egy adag húsos ragu, de már semmire sem elég, keverd el egy kevés vajjal, natúr sajtkrémmel és fűszerezd kedvenceiddel, így lehet belőle klassz kenyérfeltét reggelire és vacsorára. Melegszendvicseken is tökéletes.

március29., 06:00

Kompromisszumok nélkül finom: húsmentes lasagne vegán besamellel

Érdemes egy esélyt adnod ennek a fogásnak, ha újévtől egy kicsit könnyebb ételeket ennél.

január2., 11:20

Lasagne magyarosan: kolbásszal, pirospaprikával és egy kis baconnel

Egy klassz, magyaros lasagnét hoztunk, aminek alapja kissé lecsós lett, a raguban pedig egy kevés kolbász, szalonna és pirospaprika is helyet kapott.

március11., 06:00

Mustra