Így mentsd meg az ebédet: készíts a maradék húsos raguból háromsajtos sült tésztát

A négy fal fogságában a home office és a gyerek házijának elmagyarázása mellett még úgy is kevesebb idő juthat a főzésre, hogy egyébként a nap teljes egészét otthon töltjük. Ha veled is ez a helyzet, vagy csak okosan főznél és lelkesedsz a maradékok újrafelhasználásáért, akkor csekkold heti receptjeinket, amikben most a pörkölt ezer arcát és egy rakás felhasználási lehetőségét ismerheted meg.

Ha maradt egy kevés pörkölted, de már semmire nem elég, készítsd belőle klassz tésztaételt, amit mi hármféle sajttal és egy kis extra paradicsommal tettünk még izgalmasabbá. 

Hát ezt eléggé ennénk reggel hattól éjfélig bármikor.
Hát ezt eléggé ennénk reggel hattól éjfélig bármikor.ribeirorocha

Hozzávalók 3 személyre

A raguhoz és a rétegezéshez

  • 8 deka kecskesajt elmorzsolva (füstölt sajttal is helyettesítheted)
  • 15 deka mozzarella felkarikázva
  • 2 nagy bögre maradék pörkölt
  • 1 bögre maradék pörköltszaft
  • 9 darab lasagnelap
  • 1 evőkanál liszt
  • 10 deka koktélparadicsom felkockázva
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 deci tejszín
  • 1 bögre reszelt trappista
  • 1 deci vörösbor
Recept idők

Elkészítés:

Vágd apóra a pörköltben a húsokat, majd keverd el a ragut a paradicsomkockákkal, és add hozzá a vörösbort is. 

A szafthoz adj egy evőkanál lisztet és a reszelt trappistát, majd a tejszínt és a tejfölt. Ízesítsd sóval és borssal, ha szükséges.

Kezdd el rétegezni a lapokat és a húst (egy kis ragu kerüljön az aljára), majd a tetejére menjen a szaftos-sajtos keverék, a legvégén pedig a kecskesajtot és a mozzarellakarikákat tedd a tetejére. Süsd 35-40 percen át, amíg a tészta megpuhul. Ha nagyon pirulna a sajt, alufóliával takard le. 

kapcsolódó Pörkölt gyümölcsből - de tényleg!
Pörkölt gyümölcsből - de tényleg!

Számtalan érvem van emellett a Srí Lanka-i fogás mellett, de a legfőbb, hogy elképesztően finom. Steiner Kristóf és a gyümölcspörkölt.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Maradék húsos raguból kenyérfeltét? Így lesz belőle gyors melegszendvics reggelire vagy vacsorára

Ha maradt egy adag húsos ragu, de már semmire sem elég, keverd el egy kevés vajjal, natúr sajtkrémmel és fűszerezd kedvenceiddel, így lehet belőle klassz kenyérfeltét reggelire és vacsorára. Melegszendvicseken is tökéletes.

2020. március29., 06:00

Heti retró kedvencünk: krumplileves füstölt kolbásszal

Imádjuk, mert nemcsak finom, de olyan fogás is, ami mellett nem kell ott állnunk, csak hagyni, hogy kis lángon megfőzze magát ez a finomság. Jó köményes, házi rozskenyérrel szeretjük a legjobban.

2022. február22., 10:08

Karanténkonyha level végtelen: maradék pörköltből gazdag raguleves

Jó kis egyszerű gulyásféle is készülhet a megmaradt pörköltből, de akár egy adag bablevessé is varázsolhatod viszonylag gyorsan, hiszen a hús már elkészült. Nem éppen ez a klasszikus recept, de karanténkonyhában isteni és gazdag leves dobható össze a maradékból ezzel a módszerrel is.

2020. március29., 06:00

Vacsoratipp Valentin-napra: parmezános tészta prosciuttóval és articsókával, krémes sajtszószban

Valentin-nap idén éppen hétköznapra esik, de ha te sem mennél el mellette, és meglepnéd a szerelmed valami finomsággal, ezt a remek tésztát akár kezdőként is összedobod alig 20 perc alatt!

2022. február14., 07:32

Lasagne magyarosan: kolbásszal, pirospaprikával és egy kis baconnel

Egy klassz, magyaros lasagnét hoztunk, aminek alapja kissé lecsós lett, a raguban pedig egy kevés kolbász, szalonna és pirospaprika is helyet kapott.

2020. március11., 06:00

Diétás cukkinilasagne – kétféle sajttal dobtuk fel aktuális kedvencünket

Ha már a szénhidrátokat kihagytuk, és pulykahússal készítettük ezt a finomságot, akkor a sajtokból nem engedünk. Egy nagy adag olvadt mozzarellával és parmezánnal dobtuk fel ezt a fogást – utóbbi csak akkor került rá, amikor kivettük a sütőből. Ha van otthon friss bazsalikom, azzal is szórd meg a tetejét.

2021. május15., 10:24

Mustra