Ezt a klassz, egészséges mogyorószószt egy rakás ételben felhasználhatod

Tésztákhoz, csirkenyársak mellé, egy kevés olajjal és citrommal salátaöntetnek, egy kis joghurttal zöldségmártogatósnak is kiváló ez a mogyorószósz, amit néhány perc alatt összedobsz, és legalább egy hétig eláll majd a hűtőben.

Érdemes is megtenned: a mogyoró és az abból készült vaj ugyanis sok kalóriát tartalmaz, ám nem ördögtől való hozzávaló. Lassú felszívódású alapanyag, ami a vércukor megemelése nélkül telít el, és nagyon izgalmassá tesz akár egy egyszerű zeller-alma salátát is. Ha még tovább fokoznád az élvezeteket, egy kevés kéksajtot kockázz rá a mogyorós szósz mellé.

Csirkenyársak mellett is tökéletes.
Csirkenyársak mellett is tökéletes.Fotó: luchezar

Hozzávalók:

  • 1 közepes csésze mogyoróvaj
  • 0.5 darab lime héja és néhány csepp a levéből
  • 1 teáskanál méz
  • 3 evőkanál szójaszósz
  • 1 késhegynyi csilipor (Cayenne-bors)
  • ízlés szerint só és bors
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 3 evőkanál narancslé
Recept idők

Elkészítés:

Mindössze annyit kell tenned, hogy a hozzávalókat alaposan eldolgozod, majd megkóstolod, és ha szükséges, ízlés szerint sózod és borsozod. Jó sokáig eláll a hűtőben, így húsok mellett, tésztákon és saláták tetején is lesz alkalmad megkóstolni. 

Mogyorók tesztje: a sós 50 árnyalata
Mogyorók tesztje: a sós 50 árnyalata

Nyertesünk példátlan módon egyöntetű pontozással tört az élre. Nem túlzás azt állítani, hogy mindenki odavolt érte.

Tovább »

Még több recept

Csirkés-gombás rizottóval nem lesz unalmas a csirkemell

Azért azt kár lenne tagadni, hogy az életmódváltás napjait nem könnyíti meg, ha a harmadik héten is ugyanaz a csirkemell kerül az asztalra rizzsel és zöldségekkel. Lehet ez az alapanyag is izgalmas, csak kell mellé egy kevés fehérbor és erdei gombák.

január21., 06:04

Vörös áfonyás csirkesaláta – így nem lesz unalmas a csirkemell

A csirkemellből könnyen lehet a rizs és a saláta mellett egy száraz, unalmas fogás, de nem akkor, ha fahéjas joghurtba pácolod, és ezzel a klassz, vörös áfonyás salátával tálalod.

január22., 06:04

Barna kenyérrel a legfinomabb ez a szilvalekváros, füstölt sajtos melegszendvics

A sajt és a szilva akkor is tökéletes páros, ha elsőre elég bizarr kombónak hangzik. Dobj rá néhány szelet napon szárított sonkát, pakold meg a tetejét snidlinggel és madársalátával, és meglátod, mennyire addiktív a végeredmény.

január23., 06:04

Lila káposztával, céklával és körtével készül az egyik legfinomabb téli saláta

Sertés- és marhasült mellett is remek ez friss és egészséges köret. Csak arra kell vigyáznod, hogy a húsokat már ne fűszerezd túl, elég lesz ízesítőnek egy kevés só és frissen őrölt fekete bors.

január22., 06:04

Egyszerű csirketagine – barackkal és zöldfűszerekkel a legfinomabb

Nem muszáj a speciális főzőedényt beszerezned ehhez a klassz raguhoz, egyszerű és gyors változata akár egy hagyományos lábasban is elkészül. Nem is kell mellé más, csak egy nagy adag friss zöldfűszerekkel felpimpelt párolt rizs.

január21., 06:04

Ha már unod hagyományos változatban, készíts kardamomos-barackos zabkását!

Csak egy kis fűszer és egy kevés barack kell ahhoz, hogy új szintre emeld a reggeli zabkásád. Ha már unod almás és csokis-narancsos változatban, ezt dobd össze, és tálald egy kevés narancslekvárral a tetején.

január20., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.