Avokádókrém sosem volt még ennyire fenszi: kapros guacamolefalatkák kaviárral

Ha épp nincs kedved a konyhában szobrozni, de mégis jól jönne valami új és különleges fogás, esetleg olyan előétel, ami még egészséges is, piríts kenyeret, pakolj rá egy kis kapros avokádókrémet, és kanalazz rá egy kis kaviárt.

Egy kevés rukkolás-barackos saláta illik hozzá a legjobban, de akár lazacszeletekkel vagy buggyantott tojással is tálalhatod. Előételnek és gyors reggeliként is klassz fogás, amit akár rozskenyérrel is elkészíthetsz.

Vendégeknek így tálald.
Vendégeknek így tálald.Fotó: olgaza

Hozzávalók 1 személyre:

  • 2 szelet rozskenyér
  • 1 darab avokádó
  • 2 teáskanál kaviár (fekete, vörös)
  • 1 nagy evőkanál citromlé
  • 1 evőkanál majonéz
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál friss kapor összevágva
Recept idők

Elkészítés:

Törd össze az avokádót, majd ízesítsd a kaporral, majonézzel, citrommal, sóval és borssal. Pirítsd meg a kenyérszeleteket, halmozd rá a kapros guacamolét, és arra kanalazd a kaviárt. 

Kicsi, csúnya, nagyon drága, mégis menő: mi az?
Kicsi, csúnya, nagyon drága, mégis menő: mi az?

Hát a kaviár! Ami nem más, mint sózott tokhal ikra. Egy púpozott evőkanálnyit már 17 ezer forinttól meg is vehetsz belőle. De miért ilyen drága?

Tovább »

Még több recept

Mézes téli saláta – langyosan, sok zöldséggel a legfinomabb

Egy kevés mézzel és lime-mal adunk különleges hangulatot ennek a téli salátának, ami nálunk egy kevés szerecsendiót és fahéjat is kapott a tetejére a különleges téli hangulatért. Ha neked ez már sok a jóból, sült fokhagymával és köménnyel ízesítsd.

január22., 06:04

Ezt a zöldséges-fűszerescsirke fajitast percek alatt összedobod

Akár a munkahelyeden is remek ebéd lesz ebből a fajitasból, és még a mikrónál sem kell majd sorban állnod, mert ez a fogás hidegen is éppen olyan finom, mint frissen. Nálunk sok fűszerrel és rengeteg ropogós zöldséggel a nyerő.

január22., 06:04

Ropogós káposzta-garnéla saláta – könnyű vacsora ázsiai hangulatban

Ha te sem rajongsz az unalmas salátákért, dobd fel az egyik legegészségesebb fogást ázsiai fűszerekkel és néhány különleges alapanyaggal. Sokkal finomabb és izgalmasabb minden hozzávaló ebben az édes-csípős hangulatban.

január23., 06:04

Csirkés penne chorizóval – olaszosan készítve szeretjük a legjobban

Gazdag tésztás fogás, ami tele van ízekkel. Nálunk mindig durumpennéből készül, jó sok friss paprikával, paradicsommal, és ha épp szezonja van, egy nagy csokor snidling is kerül a tetejére.

január21., 06:04

Vörös áfonyás csirkesaláta – így nem lesz unalmas a csirkemell

A csirkemellből könnyen lehet a rizs és a saláta mellett egy száraz, unalmas fogás, de nem akkor, ha fahéjas joghurtba pácolod, és ezzel a klassz, vörös áfonyás salátával tálalod.

január22., 06:04

Sült paprika-csirke saláta – csípősen, egy kis gránátalmával a legfinomabb

Szeretjük a gyümölcsöket a húsos salátákban is, a gránátalma pedig olyasmi, ami a majonézes burgonyasalátától a reggeli zabpehelyig bármit feldob és jóval egészségesebbé varázsol. Ez a saláta sem kivétel, próbáld ki, ha te is belevágtál az újévi fitneszkedésbe.

január21., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.