Ez a szuper fogás akár nehezebb sültek előtt is finom, amik mellett a sütőben a maradék körtéből és fehérrépából készíthetsz különleges köretet egy kis fokhagymás olajjal és rozmaringgal!
Hozzávalók 2 személyre
- 2 közepes darab felkockázott édesburgonya
- 1 darab felkockázott körte
- 3 deci alaplé
- 2 deci tejszín
- só és bors ízlés szerint
- 2 deci víz
- 1 teáskanál szarvasgombaolaj (elhagyható)
- 1 marék pirított tökmag (a tetejére)
Elkészítés:
Az egésszel annyi dolgod lesz, hogy az alaplében és vízben megfőzöd az édesburgonyát és a körtét, majd felöntöd a tejszínnel, és botmixerrel pürésíted a levest. Ízesítsd sóval, borssal, és ha van otthon főtt gesztenye, azzal is tálalhatod. Díszítésként egy kis narancshéj és bazsalikom áll neki a legjobban.
A gomba és a spenót mellé nálunk egy kevés parmezán is került, a spenót pedig egy kevés vajon puhult, fokhagymával, ami nagyon jól illik az édeskés burgonya ízéhez.
Tovább olvasom