Kurkumás zellerkrémleves almacsipsszel: tálald egy kevés frissen sült csirkehússal

Ha egyszerű vacsorát dobnál össze ebből a zelleres levesből, tálald fokhagymás hússzeletekkel. A végeredmény arra is alkalmas, hogy egy kicsit újabb, izgalmasabb formában kóstold meg a csirkemellet.

Ha nehéz ételek előtt tálalod, maradjon csak az almacsipsz a tetején, így jut hely még akár tartalmasabb sülteknek is a könnyű leves után.

Frissen sült csirkehússal tálald.
Frissen sült csirkehússal tálald.Fotó: OksanaKiian

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 kisebb fej felkockázott zeller
  • 5 deci alaplé
  • 2 deci tejszín
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 mokkáskanál barna cukor
  • 2 nagyobb darab hajszálvékonyan felszeletelt alma
  • 1 evőkanál cukor
  • 0.5 darab citrom leve
  • 1 teáskanál kurkuma
Recept idők

Elkészítés:

Tedd fel a zellerkockákat főni az alaplében, és add hozzá az alma negyedét is. Amikor megpuhult, botmixerrel pürésítsd, add hozzá a tejszínt, és ízesítsd a fűszerekkel. 

Az almacsipszhez az almákat citrommal és cukorral ízesítsd, tedd egy sütőpapírra, és úgy 130 fokon egy órán át süsd úgy, hogy félidőben megfordítod a szeleteket. 

Bikiniszezon: krumpli helyett süssön zellert!
Bikiniszezon: krumpli helyett süssön zellert!

Ha ön is szereti a sült krumplit, de aggasztják a kalóriák, akkor ezt mindenképp ki kell próbálnia!

Tovább »

Még több recept

Kukoricás vegán fasírtok – egy nagy adag snidlinges paradicsomsaláta mellett tálald

Ha valami nagyon könnyű fogást ennél, ami mégsem répa és uborka, készítsd el ezeket a kukoricás fasírtokat, amiknek – ha szereted – akár mexikói hangulatot is adhatsz a tetejére halmozott salsával vagy guacamoléval.

október18., 06:08

Grillzöldségek fetával és kuszkusszal – könnyű, görög hangulatú köret

Ha máris hiányzik a nyár, ezt a klassz köretet próbáld ki néhány szelet mézes-fűszeres halloumi sajt mellett.

október15., 06:04

Ez a 6 összetevős kínai stir fry akkor is sikerül, ha fejen állva dobod össze

Az, hogy egy étel izgalmas, nem jelenti azt, hogy órákig kell molyolni vele a konyhában, ahogy azt sem, hogy csak azok készíthetnék el, akiknek már van némi konyhai rutinjuk. Erre bizonyíték ez a gyors kínai fogás is, amiből fél óra alatt összedobsz majd egy különleges vacsorát.

október15., 06:04

A vegán pizza nem rosszabb, mint a hagyományos, ha tudod, mivel érdemes feldobni

Lássuk csak, milyen növényi alapanyagokat szeretünk: szarvasgombaolaj, aszalt paradicsom, fekete olíva, articsóka és sörélesztőpehely… ezek mind rá is kerültek erre a klassz fogásra, aminek a tetejét friss bazsalikommal vagy rukkolával érdemes megpakolnod.

október16., 06:04

Ez a kínai sült tészta feketebabszósszal lett igazán autentikus

Egy-két speckó hozzávalót, szószt és fűszert érdemes beszerezned, ha szereted a kínai konyhát. Általában kevés is elég belőlük, sokáig elállnak, és egy egyszerű zöldségköretet is kifejezetten izgalmassá tehetsz velük. Ehhez a tésztához feketebabszószt vettünk, amit ha beszerzel, salátákhoz, húsos fogásokhoz is használhatsz.

október17., 06:08

Vegán gesztenye-vörösbor gravy – szuper húsok mellett és a zöldségek tetején is

Még az angol konyhának is lehet egészséges, vegán változata, erre bizonyíték ez a klassz gravy, amely burgonya, grillezett zöldségek tetején, de sós rétesek és burgonyafánk mellett is klassz íztuning.

október15., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.