Ez a csilis kukoricaleves egy nagy adag jalapeñóval az igazi

Ez a jó kis mexikói hangulatú leves nem igényel semmilyen szakértelmet, akár kezdőként is könnyen össze tudod dobni. Egy nagy adag teljes kiőrlésű tortillalapból készült tortillacsipsszel a tetején klassz, lassú felszívódású levesbetéttel tálalhatod.

Ha még izgalmasabbá tennéd, a ropogósra sütött tortillalapokat fűszerezd paprikával, fokhagymával és őrölt köménnyel – a forró falatok tökéletes kísérői lesznek ennek az egyszerű, édeskés levesnek.

Akár reszelt sajt is mehet a tetejére.
Akár reszelt sajt is mehet a tetejére.LauriPatterson

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 darab kukoricakonzerv (legalább 40 deka)
  • 0.5 mokkáskanál őrölt kömény
  • ízlés szerint só, bors
  • 2 deci tejszín
  • 8 deci alaplé
  • 1 kisebb darab vöröshagyma felaprítva
  • 3 gerezd fokhagyma felparítva
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál vaj
  • ízlés szerint cayenne-bors
Recept idők

Elkészítés:

Futtasd meg a forró zsiradékok keverékén a vöröshagymát, majd ha ezzel megvagy, add hozzá a fokhagymát, a kukoricát és az alaplevet. Adj a keveréknek 10 percet, majd mehet hozzá a tejszín és a fűszerek. Néhány perc múlva botmixerrel sűrítsd be. Ha még sűrűbbre szeretnéd, egy evőkanál lisztet is adj hozzá. Tortillacsipsszel és jalapeñokarikákkal tálald. 

 

kapcsolódó Buktak a nagy márkák a konzerves kukorica teszten
Buktak a nagy márkák a konzerves kukorica teszten

A sajátmárkás kukorica konzervek világuralomra törtek, legalábbis a tesztünket megnyerték.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Őszi burrito fűszeres babraguval és olvadt sajttal

Akár darált hússal készíted, akár egy fokkal könnyebb változatban, húsmentesen, a fahéj, a gyömbér és a szerecsendió egy kis adagban nagyon finom lesz ebben a fogásban. Az édesburgonyával és a mézeskalács klasszikus fűszereivel igazán téli hangulata lesz a tekercseknek.

október22., 09:24

Ezt a remek, húsos ragulevest dobd össze a hétvégén!

Citrommal és tárkonnyal ízesítettük ezt a remek ragulevest, amit ha még gazdagabbá tennél, egy kis házi csipetkét is főzz bele.

október24., 07:32

Heti sajtos-tejfölös: spenótos karfiol burgonyával

Nálunk valahogy mindig marad néhány nagyobb főtt burgonya a saláta készítése után. Ha te is túlgondolod a burgonyamennyiséget néha, a felkarikázott darabokat remekül felhasználhatod egy csípős lecsóban, vagy akár egy-egy olyan remek fogásban is, mint a mai. Könnyű vacsoraként és köretként is tökéletes.

október26., 10:24

Darált húsos tészta brokkolival és mandulával

Ha nálad is akad éppen annyi darált hús, amiből már nem lenne két teljes adag ragu, dobd fel egy nagy adag, egészséges, párolt brokkolival! Nemcsak vitaminokban, de ízekben is sokkal gazdagabb lesz a végeredmény.

október23., 09:24

Készítsd a rántott húst olaszosan, nem fogod megbánni!

Nem is kell mellé más, csak egy nagy adag tésztasaláta majonézzel, aszalt paradicsommal, parmezánnal és friss rukkolával. Az olasz fűszerekkel az egész sokkal finomabb, főleg, ha mindegyik darab hús kap egy kis paradicsomot és néhány olvadd sajtszeletet.

október24., 11:24

Készítsd a hétvégi rántott húst őszi hangulatban, szerecsendióval és gyömbérrel

A mézeskalács legismertebb fűszerei nemcsak süteményekben és pohárkrémekben finomak, hanem a rántott hús ízesítőjeként is. Már mutatjuk is, hogyan készítsd őszi változatban!

október24., 09:24

Mustra