Ez a csilis kukoricaleves egy nagy adag jalapeñóval az igazi

Ez a jó kis mexikói hangulatú leves nem igényel semmilyen szakértelmet, akár kezdőként is könnyen össze tudod dobni. Egy nagy adag teljes kiőrlésű tortillalapból készült tortillacsipsszel a tetején klassz, lassú felszívódású levesbetéttel tálalhatod.

Ha még izgalmasabbá tennéd, a ropogósra sütött tortillalapokat fűszerezd paprikával, fokhagymával és őrölt köménnyel – a forró falatok tökéletes kísérői lesznek ennek az egyszerű, édeskés levesnek.

Akár reszelt sajt is mehet a tetejére.
Akár reszelt sajt is mehet a tetejére.Fotó: LauriPatterson

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 darab kukoricakonzerv (legalább 40 deka)
  • 0.5 mokkáskanál őrölt kömény
  • ízlés szerint só, bors
  • 2 deci tejszín
  • 8 deci alaplé
  • 1 kisebb darab vöröshagyma felaprítva
  • 3 gerezd fokhagyma felparítva
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál vaj
  • ízlés szerint csilipor (Cayenne-bors)
Recept idők

Elkészítés:

Futtasd meg a forró zsiradékok keverékén a vöröshagymát, majd ha ezzel megvagy, add hozzá a fokhagymát, a kukoricát és az alaplevet. Adj a keveréknek 10 percet, majd mehet hozzá a tejszín és a fűszerek. Néhány perc múlva botmixerrel sűrítsd be. Ha még sűrűbbre szeretnéd, egy evőkanál lisztet is adj hozzá. Tortillacsipsszel és jalapeñokarikákkal tálald. 

 

Buktak a nagy márkák a konzerves kukorica teszten
Buktak a nagy márkák a konzerves kukorica teszten

A sajátmárkás kukorica konzervek világuralomra törtek, legalábbis a tesztünket megnyerték.

Tovább »

Még több recept

A burgonyasaláta is lehet egészségesebb, mutatjuk, hogyan!

Ha szereted a majonézes változatot, ám mégis ritkán eszel belőle, mert túlságosan kalóriadús, cseréld az öntet felét joghurtra, és turbózd fel a salátád annyi zöldséggel, amennyivel csak lehetséges!

november19., 06:24

Jöhet egy izgalmas zöldséges fogás egyenesen Mexikóból?

A fűszeres, feketebabos ragu és a friss salsa mellé nem is kell más, csak néhány házi tortillalap, esetleg néhány szelet lime-mal ízesített avokádó.

szeptember25., 06:04

Karfiol-gesztenye leves: tökéletes az ünnepi asztalon is

Ha még izgalmasabb végeredményre vágysz, néhány szem aszalt vörös áfonyával dobd fel ezt a különleges levest. Ha a karfiol helyett kevésbé aromás zöldséget választanál, burgonyával készítsd el.

november19., 06:24

Készíts karácsonyra gesztenyés kekszet mandarinnal!

Az ünnepi lakomák után másnap reggel nem is kell más, csak egy nagy adag tejeskávé vagy matcha latte és néhány falat ezekből a kekszekből. Ha egészségesebb változatban készítenéd, zabliszttel és kedvenc édesítőddel dobd össze.

november20., 06:24

Vega karácsony: zöldségpite kéksajttal és magvakkal

A húsevők számára remek előétel vagy köret, a vegetáriánusoknak pedig klassz zöldséges fogás ez a pite. Nálunk kéksajt került bele, de ha kevésbé aromásan készítenéd, a mozzarella és a trappista lesz a számodra tökéletes választás.

november19., 06:24

Idén a tojáslikőrt mézeskalácsfűszerekkel dobd fel!

Naná, hogy nem telhet el a december néhány adag tojáslikőr elpusztítása nélkül. Előbb kell egy teszt a tökéletes receptért, aztán egy próbaüzem, utána még egy, hogy biztosra menjünk, aztán jönnek az ünnepek, amiken kötelező. Ha a megszokott változatot idén feldobnád, egy kis kanál mézeskalácsfűszer-keverékkel ízesítsd!

november22., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.