Jöhet egy igazi különlegesség? Melegszendvics eperlekvárral, rukkolával és camembert-rel

Még egy izgalmas melegszenya: nem is történhetne jobb a forró, olvadt camembert-rel, mint egy adag eperlekvár alatta és néhány szelet fanyar balzsamecettel meglocsolt friss eper a tetején.

Ha bevállalós vagy, ezt a szendvicset neked találták ki, ha pedig úgy érzed, hiányzik belőle a hús, a sajt alá óvatosan bekerülhet egy-egy szelet fokhagymás vagy paprikás pulykasonka is. 

Egy kevés méz is mehet a tetejére.
Egy kevés méz is mehet a tetejére.Koval Nadiya

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 szelet kenyér
  • 2 nagyobb szelet camembert sajt
  • 2 evőkanál eperlekvár
  • só és bors ízlés szerint
  • 4 nagyobb darab felszeletelt friss eper
  • 1 teáskanál balzsamecet
  • 2 marék rukkola
Recept idők

Elkészítés:

Keverd el az eperlekvárt egy kevés sóval és borssal, és kend meg vele a kenyérszeleteket. Tedd rá a camembertszeleteket, majd hagyd a forró sütőben néhány percen át. Amíg a sajt megolvad, keverd el az eperszeleteket egy kanál jó minőségű balzsamecettel, majd ha elkészült, tedd rá a rukkolát és a gyümölcsöket is. 

Így tarthatod sokáig frissen az epret: megvan a legjobb módszer! Így tarthatod sokáig frissen az epret: megvan a legjobb módszer!

Ha nálatok sem fogy el egyszerre az eper, ezeket mindenképp próbáld ki!

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Gombás csirkeragu magasabb szinteken: barna sörrel és krémes szósszal

Egy adag krumplipüré tetején is remek, de tésztával, párolt rizzsel és akár egy-egy frissen pirított, fokhagymás bagettszelettel is tálalhatod.

2022. február16., 06:24

Teljes kiőrlésű pizzatészta – a kedvenced egészségesebb változatban

Pakold meg szalámival és mozzarellával, süsd a legmagasabb fokozaton maximum 10 percig, és ha elkészült, szórd meg alaposan bazsalikomlevelekkel.

2022. február18., 10:08

Barna kenyérrel a legfinomabb ez a szilvalekváros, füstölt sajtos melegszendvics

A sajt és a szilva akkor is tökéletes páros, ha elsőre elég bizarr kombónak hangzik. Dobj rá néhány szelet napon szárított sonkát, pakold meg a tetejét snidlinggel és madársalátával, és meglátod, mennyire addiktív a végeredmény.

2021. január23., 06:04

Indiai melegszendvics – egy kanál hideg joghurttal a tetején a legfinomabb

Jó fűszeresen és csípősen lesz a legjobb ez a különleges melegszendvics, amihez nem kell sokat főznöd, csak egy gyors indiai ragut összedobni és néhány percet adni neki a sütőben. Vega változatban hús helyett főtt lencsével készítsd.

2021. január24., 06:04

Érkezik az eper szezonja, várjuk egy pohárka epres mojitóval!

Ahogy a hőmérséklet melegszik, egyre jobban esik egy-egy hideg koktél. Ez az epres nagyon finom, és akár desszert helyett is bevetheted egy-egy tavaszi grillezés után.

2021. április20., 10:24

Egy remek nyári szendvics – grillezett camembert-rel, dinnyével és prosciuttóval a legfinomabb

Nem kell nyáron komoly ebéd vagy vacsora, dobj a grillre egy darab camembert sajtot, felezd el és készíts belőle menő szendvicset napon szárított sonkaszeletekkel. Ha egy adag dinnyét vagy langyos, fűszeres barackos ragut is teszel bele, még izgalmasabb lesz.

2021. július3., 10:44

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek