Jöhet egy igazi különlegesség? Melegszendvics eperlekvárral, rukkolával és camembert-rel

Még egy izgalmas melegszenya: nem is történhetne jobb a forró, olvadt camembert-rel, mint egy adag eperlekvár alatta és néhány szelet fanyar balzsamecettel meglocsolt friss eper a tetején.

Ha bevállalós vagy, ezt a szendvicset neked találták ki, ha pedig úgy érzed, hiányzik belőle a hús, a sajt alá óvatosan bekerülhet egy-egy szelet fokhagymás vagy paprikás pulykasonka is. 

Egy kevés méz is mehet a tetejére.
Egy kevés méz is mehet a tetejére.Fotó: Koval Nadiya

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 szelet kenyér
  • 2 nagyobb szelet camembert sajt
  • 2 evőkanál eperlekvár
  • só és bors ízlés szerint
  • 4 nagyobb darab felszeletelt friss eper
  • 1 teáskanál balzsamecet
  • 2 marék rukkola
Recept idők

Elkészítés:

Keverd el az eperlekvárt egy kevés sóval és borssal, és kend meg vele a kenyérszeleteket. Tedd rá a camembertszeleteket, majd hagyd a forró sütőben néhány percen át. Amíg a sajt megolvad, keverd el az eperszeleteket egy kanál jó minőségű balzsamecettel, majd ha elkészült, tedd rá a rukkolát és a gyümölcsöket is. 

Így tarthatod sokáig frissen az epret: megvan a legjobb módszer!
Így tarthatod sokáig frissen az epret: megvan a legjobb módszer!

Ha nálatok sem fogy el egyszerre az eper, ezeket mindenképp próbáld ki!

Tovább »

Még több recept

Itt a spárga szezonja, tésztával és sajttal is próbáld ki a tavaszi zöldséget!

Csak egy gyors főzés kell neki, előtte egy roppantás, amivel a fás részeket leválasztod. Tésztával is remek a spárga, főleg akkor, ha sok tojássárgájával készítesz hozzá tésztaszószt.

április19., 12:52

Fordított epertorta – egy kevés mentás tejszínhabbal próbáld ki

A legizgalmasabb úgy lesz ez a desszert, ha rebarbarát is keversz az eprek közé, és végül egy kevés mentasziruppal felvert házi tejszínnel tálalod.

2020. május16., 06:00

Sült spárga baconös házi majonézzel – egy szelet pirítós elég mellé

Egy szuper snack, ami akár gyors vacsora vagy ebéd is lehet, ha éppen nincs kedved sokáig a konyhában szobrozni azért, hogy valami finomat készíts. Egy kevés citrommal, rózsaborssal és csilivel még pikánsabb lesz.

április20., 10:44

Eper-vanília guba mandulásan – a tökéletes brunch desszertje

Meleg, egyszerűen összedobható és nem mindennapi, ezért alkalmas egy jó kis villásreggeli egyik fogásaként. Cukormentes változatban is készülhet, ráadásul húsmentes – haladó gourmék hidegen, egy kis natúr sajtkrémmel is próbálják ki.

2020. szeptember4., 06:04

Citromos-spárgás spagetti borsóval – tökéletes tavaszi fogás alig fél óra alatt

Egy igazi tavaszi fogást hoztunk, ami emmentáli sajttal és krémes mascarponéval lett még finomabb. Ha van otthon néhány gerezd sült fokhagyma, abból is adj hozzá!

április19., 10:24

Indiai melegszendvics – egy kanál hideg joghurttal a tetején a legfinomabb

Jó fűszeresen és csípősen lesz a legjobb ez a különleges melegszendvics, amihez nem kell sokat főznöd, csak egy gyors indiai ragut összedobni és néhány percet adni neki a sütőben. Vega változatban hús helyett főtt lencsével készítsd.

január24., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.