Szereted a vékony tésztás pizzát? Próbáld ki tortillalapokon articsókával és szardíniával!

A pizza bármelyik formájában jöhet: a hagyományos mellett tojásos alappal, karfioltésztával, de még ezeken a vékony tortillalapokon is szívesen esszük. Lehetne vitatkozni azon, hogy vajon hívhatjuk-e még pizzának ezeket a könnyű tésztás alternatívákat, de miért tennénk, ha helyette neki is láthatunk készíteni egy adagot.

Ezt a verziót tejfölös, juhtúrós és paradicsomos alappal is készítheted – előbbinél egy kis kapor vagy fokhagyma is felhasználható a fehér szósz ízesítésére. Akármit is választasz, a legfontosabb, hogy azt tartsd szem előtt, hogy a kedvenceid kerüljenek a feltétek közé. Nálunk tejfölös-fokhagymás alappal, füstölt sajttal, articsókával és egy adag hallal készült. 

A titka, hogy ne kerüljön rá túl sok feltét.
A titka, hogy ne kerüljön rá túl sok feltét.Fotó: a-lesa

Hozzávalók 1 személyre:

  • 1 darab teljes kiőrlésű tortillalap
  • 1 evőkanál natúr sajtrém
  • 1 evőkanál tejföl
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 gerezd összetört fokhagyma
  • 3 evőkanál feldarabolt articsókakonzerv
  • 3 kisebb darab összetört szardínia
  • 1 csésze lereszelt füstölt alpesi sajt
Recept idők

Elkészítés:

Az elkészítése nagyon egyszerű: keverd el a sajtkrémet a tejföllel, sóval és fokhagymával, és aprítsd fel a többi hozzávalót. A tortillalapokat tedd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, majd pakold rá a sajtkrémet, arra a sajtot, majd a többi hozzávalót, mintha hagyományos pizzát csinálnál. 10-12 perc alatt süsd készre 180 fokon. 

A készítés közben ügyelj arra, hogy ne legyen túl sok feltéted, mert akkor elázik a tortilla, és nem ropogósra sül. 

Pizzák tesztje: honnan éri meg rendelni?
Pizzák tesztje: honnan éri meg rendelni?

Vannak épkézláb Margheriták, amik nem hoznak szégyent a pizza névre? És ha igen, mennyiért? Utánajártunk!

Tovább »

Még több recept

Pizza rukkolapestóval, marinált articsókával és friss paradicsommal

Ha egy újfajta pizzát próbálnál ki, ez a különleges, vega változat legyen az. Ha még izgalmasabbá tennéd, fokhagymával töltött zöld olíva és néhány pirított fenyőmag is kerüljön a tetejére.

augusztus29., 06:04

Húsimádó vagy? Csirkés alappal is készíthetsz pizzát!

A tetejére már nem is fontos húst tenned, elég egy jó adag reszelt ementáli sajt, paradicsom, olíva és esetleg néhány kocka sült bacon.

május16., 06:00

Libamell és libamáj vaníliás sült birssel

Fő- és előételként is bevetheted ezt az ünnepi klasszikust, ami akkor a legfinomabb, ha egy pikáns rukkolasaláta is készül a vaníliás birsfalatok mellé.

november21., 06:24

Ezt a mézeskalács-sajttortát a tél minden napján falnánk

Talán csak egy kis narancsos-narancslikőrös tejszínhab teheti még tökéletesebbé ezt a desszertet, ami ünnepi édességként is tökéletes, ha idén nem a hagyományosakban gondolkodsz.

november21., 06:24

Idén a tojáslikőrt mézeskalácsfűszerekkel dobd fel!

Naná, hogy nem telhet el a december néhány adag tojáslikőr elpusztítása nélkül. Előbb kell egy teszt a tökéletes receptért, aztán egy próbaüzem, utána még egy, hogy biztosra menjünk, aztán jönnek az ünnepek, amiken kötelező. Ha a megszokott változatot idén feldobnád, egy kis kanál mézeskalácsfűszer-keverékkel ízesítsd!

november22., 06:04

Magyaros hangulatban is készíthetsz fehér pizzát kaporral, juhtúróval és baconnel

Nálunk kaporral, juhtúróval és baconnel készült, te akár kolbásszal és lila hagymával is készítheted – mindkettővel klassz, magyaros hangulatú fogás lesz a végeredmény.

május10., 06:00

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.