Szereted a vékony tésztás pizzát? Próbáld ki tortillalapokon articsókával és szardíniával!

A pizza bármelyik formájában jöhet: a hagyományos mellett tojásos alappal, karfioltésztával, de még ezeken a vékony tortillalapokon is szívesen esszük. Lehetne vitatkozni azon, hogy vajon hívhatjuk-e még pizzának ezeket a könnyű tésztás alternatívákat, de miért tennénk, ha helyette neki is láthatunk készíteni egy adagot.

Ezt a verziót tejfölös, juhtúrós és paradicsomos alappal is készítheted – előbbinél egy kis kapor vagy fokhagyma is felhasználható a fehér szósz ízesítésére. Akármit is választasz, a legfontosabb, hogy azt tartsd szem előtt, hogy a kedvenceid kerüljenek a feltétek közé. Nálunk tejfölös-fokhagymás alappal, füstölt sajttal, articsókával és egy adag hallal készült. 

A titka, hogy ne kerüljön rá túl sok feltét.
A titka, hogy ne kerüljön rá túl sok feltét.a-lesa

Hozzávalók 1 személyre

  • 1 darab teljes kiőrlésű tortillalap
  • 1 evőkanál natúr sajtrém
  • 1 evőkanál tejföl
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 gerezd összetört fokhagyma
  • 3 evőkanál feldarabolt articsókakonzerv
  • 3 kisebb darab összetört szardínia
  • 1 csésze lereszelt füstölt alpesi sajt
Recept idők

Elkészítés:

Az elkészítése nagyon egyszerű: keverd el a sajtkrémet a tejföllel, sóval és fokhagymával, és aprítsd fel a többi hozzávalót. A tortillalapokat tedd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, majd pakold rá a sajtkrémet, arra a sajtot, majd a többi hozzávalót, mintha hagyományos pizzát csinálnál. 10-12 perc alatt süsd készre 180 fokon. 

A készítés közben ügyelj arra, hogy ne legyen túl sok feltéted, mert akkor elázik a tortilla, és nem ropogósra sül. 

Pizzák tesztje: honnan éri meg rendelni? Pizzák tesztje: honnan éri meg rendelni?

Vannak épkézláb Margheriták, amik nem hoznak szégyent a pizza névre? És ha igen, mennyiért? Utánajártunk!

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Húsimádók kedvence: olasz meatza

A meatza a pizza és a hús szavak keveredéséből született finomság, ami remek akkor, ha kevesebb szénhidrátot ennél. Általában elég belőle egy-egy szelet, és mellé egy nagy tányér paradicsomsaláta egy kevés fekete olívával.

2021. február28., 06:00

Napi nosztalgia: süss néhány finom, meleg perecet az eredeti, retró recept alapján!

Tejeskávéval vagy gyümölcsteával reggelire a legfinomabb ez a perec, amiből ha túl sok készült, akár le is fagyaszthatsz néhány darabot.

2022. február20., 12:56

Pizza rukkolapestóval, marinált articsókával és friss paradicsommal

Ha egy újfajta pizzát próbálnál ki, ez a különleges, vega változat legyen az. Ha még izgalmasabbá tennéd, fokhagymával töltött zöld olíva és néhány pirított fenyőmag is kerüljön a tetejére.

2020. augusztus29., 06:04

Mai kedvencünk: tejszínes-baconös csirkemellfilé

Egy remek fogás, amelyhez egy nagy adag paradicsomsalátát és frissen sült kenyeret eszünk a legszívesebben.

2022. február17., 10:36

BBQ-s csirkés pizza – füstösen és csípősen az igazi!

Nincs is jobb egy egyszerű, de jó alapanyagokból összedobott margheritánál, vagy egy négysajtos, esetleg sonkás pizzánál, de azért még ugyanolyan jó lehet néhány változat.

2020. augusztus16., 06:04

Vacsoratipp Valentin-napra: parmezános tészta prosciuttóval és articsókával, krémes sajtszószban

Valentin-nap idén éppen hétköznapra esik, de ha te sem mennél el mellette, és meglepnéd a szerelmed valami finomsággal, ezt a remek tésztát akár kezdőként is összedobod alig 20 perc alatt!

2022. február14., 07:32

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek