Szereted a vékony tésztás pizzát? Próbáld ki tortillalapokon articsókával és szardíniával!

A pizza bármelyik formájában jöhet: a hagyományos mellett tojásos alappal, karfioltésztával, de még ezeken a vékony tortillalapokon is szívesen esszük. Lehetne vitatkozni azon, hogy vajon hívhatjuk-e még pizzának ezeket a könnyű tésztás alternatívákat, de miért tennénk, ha helyette neki is láthatunk készíteni egy adagot.

Ezt a verziót tejfölös, juhtúrós és paradicsomos alappal is készítheted – előbbinél egy kis kapor vagy fokhagyma is felhasználható a fehér szósz ízesítésére. Akármit is választasz, a legfontosabb, hogy azt tartsd szem előtt, hogy a kedvenceid kerüljenek a feltétek közé. Nálunk tejfölös-fokhagymás alappal, füstölt sajttal, articsókával és egy adag hallal készült. 

A titka, hogy ne kerüljön rá túl sok feltét.
A titka, hogy ne kerüljön rá túl sok feltét.a-lesa

Hozzávalók 1 személyre:

  • 1 darab teljes kiőrlésű tortillalap
  • 1 evőkanál natúr sajtrém
  • 1 evőkanál tejföl
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 gerezd összetört fokhagyma
  • 3 evőkanál feldarabolt articsókakonzerv
  • 3 kisebb darab összetört szardínia
  • 1 csésze lereszelt füstölt alpesi sajt
Recept idők

Elkészítés:

Az elkészítése nagyon egyszerű: keverd el a sajtkrémet a tejföllel, sóval és fokhagymával, és aprítsd fel a többi hozzávalót. A tortillalapokat tedd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, majd pakold rá a sajtkrémet, arra a sajtot, majd a többi hozzávalót, mintha hagyományos pizzát csinálnál. 10-12 perc alatt süsd készre 180 fokon. 

A készítés közben ügyelj arra, hogy ne legyen túl sok feltéted, mert akkor elázik a tortilla, és nem ropogósra sül. 

kapcsolódó Pizzák tesztje: honnan éri meg rendelni?
Pizzák tesztje: honnan éri meg rendelni?

Vannak épkézláb Margheriták, amik nem hoznak szégyent a pizza névre? És ha igen, mennyiért? Utánajártunk!

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Recept hétvégére: dobj össze egy gyors húslevest ázsiai aromákkal!

A hagyományos húsleves tökéletes vasárnapra, de abból már mindenkinek van egy jó receptje. Ha egy kis csavarral készítenéd ezt a finomságot, dobd össze ázsiai hangulatban, mert úgy is nagyon finom.

október24., 10:24

Darált húsos tészta brokkolival és mandulával

Ha nálad is akad éppen annyi darált hús, amiből már nem lenne két teljes adag ragu, dobd fel egy nagy adag, egészséges, párolt brokkolival! Nemcsak vitaminokban, de ízekben is sokkal gazdagabb lesz a végeredmény.

október23., 09:24

Szereted a spenótot? Próbáld ki a pizza tetején is fokhagymával és olvadt mozzarellával

Ha van lefagyasztva egy adag pizzatésztád, nincs más dolgod, csak a spenótot egy kevés sajtkrémmel elkeverni, fűszerezni és kedvenc sajtjaid a tetejére olvasztani.

május28., 10:44

Ezt a remek, húsos ragulevest dobd össze a hétvégén!

Citrommal és tárkonnyal ízesítettük ezt a remek ragulevest, amit ha még gazdagabbá tennél, egy kis házi csipetkét is főzz bele.

október24., 07:32

Jön a húsvét, készíts pizzát a sonka maradékából!

Néhány kocka jó kis házi sonka és tojás is kerül ennek a pizzának a tetejére, amiket ezúttal a sajt tetejére pakoltunk, így jól látható, mivel is ízesítettük a félig olasz és kicsit magyar finomságot. Ha a paradicsomos változatot megunod, tejfölös-lila hagymás változatban is készítheted.

március30., 10:24

Füstölt paprikás édesburgonyából készülhet a kedvenc pizzád alapja

Ha már ennyire szeretjük az édesburgonyát, miért ne próbálhatnánk ki pizzaalapként? Egy kis chorizónál, érett cheddarnál és egy csokor friss snidingnél nem is kell több a tetejére.

2020. május17., 06:00

Mustra