Alfredo light – így lesz a fokhagymás, parmezános tésztából legálisan falható finomság a diéta alatt is

Nincs is jobb az olasz tésztaételeknél, főleg, ha egy adag vajat, tejszínt és jó sok parmezánt is adunk a frissen gyúrt, házi tésztához – mondjuk mi. Iááj – mondaná erre a vérképünk.

Ennek a klassz, olasz tésztának is van háziorvosbarát változata. Ez a verzió pont olyan finom, mint az eredeti – és ha a tészta harmadát egy adag friss cukkinitésztával helyettesíted, még egészségesebb lehet ez az egyszerű fogás. Csak annyi a dolgod, hogy leforrázz sós vízzel és benne hagyj egy percig egy adag cukkinispirállal csíkokra vágott cukkinit, majd ezt keverd el az úgy kétharmad adag frissen kifőtt durumtésztával. 

Mi vajból csak egy teáskanálnyit használtunk, a tejszínen is vékonyítottuk egy keveset egy adag madulatejjel, de két gerezd fokhagyma azért került a tejszínes szószba.

Csirkével is feldobhatod az alapszószt.
Csirkével is feldobhatod az alapszószt.Fotó: cometary

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 darab lereszelt fokhagymagerezd
  • 1 deci tejszín
  • 1 teáskanál vaj
  • ízlés szerint só és frissen őrölt bors
  • 1 marék reszelt parmezán
  • 1 deci növényi tej
Recept idők

Elkészítés:

Olvaszd fel a vajat, add hozzá a fokhagymát, majd néhány perc után a tejet és a tejszínt is. Azokkal együtt mehet bele annyi sajt, hogy az egész klassz szósszá olvadjon benne, majd öntsd az egészet a tésztára. Csirkés változatban csirkemellcsíkokkal, minden mindegy verizóban füstölt sajttal és koktélparadicsommal dobd fel.  

4 vegán tésztaétel, amit húsevők előtt is simán bevállalhatsz
4 vegán tésztaétel, amit húsevők előtt is simán bevállalhatsz

Sült fokhagyma, erdei gombák, aszalt paradicsom és kesuszósz akcióban!

Tovább »

Még több recept

A vegán ételek is lehetnek nagyon finomak: csicseriborsó-saláta fűszeres zabkolbásszal

Klassz, magyaros ízű, és nincs „nyúlkaja” hangulata sem ennek a mézes-mustáros csicseriborsó-salátának, amihez grillen sült zabkolbászok készültek nálunk. Utóbbiak neve kissé bizarr, de ettől eltekintve tökéletes és jó fűszeres, vegán húshelyettesítők, amik otthon is percek alatt összedobhatók.

február28., 10:40

Egyszerű mogyorós csirke barna rizzsel – laktató és percek alatt elkészülő egzotikus vacsora

Az újhagyma friss zöldje és egy adag Cayenne-bors teszi még érdekesebbé ezt az egyszerű csirkés fogást, amiből alig fél óra lesz egy lassan felszívódó, tartalmas és egzotikus főétel.

január24., 10:44

Édesburgonya-rajongó vagy? Próbáld ki egy kevés parmezánnal, gombával és spenóttal megtöltve!

A gomba és a spenót mellé nálunk egy kevés parmezán is került, a spenót pedig egy kevés vajon puhult, fokhagymával, ami nagyon jól illik az édeskés burgonya ízéhez.

január29., 11:20

Mártogatós avokádóból, hogy ne csak a guacamolét ismerjük (gluténmentes, tojásmentes, vegetáriánus recept)

Az alapja joghurt, egy jó érett avokádó kell hozzá, egy kevés koriander vagy bazsalikom, némi fűszer és pár kavarás. Vegetáriánus, gluténmentes, tojásmentes recept (tejmentessé is tehető).

július13., 06:04

Máj angolosan: borsóval és csirkemájjal készült pásztorpite

Néhány baconkockával azért feldobtuk ezt a tölteléket, vesztükre tökéletesen illenek a májas fogásokba.

július15., 06:04

Alfredo, a tésztaszószok királya (gluténmentes, tojásmentes recept)

Klasszikus olasz tésztaétel, ezúttal hús nélkül. Selymes, fokhagymás, tejszínes szósz, ami alapból gluténmentes, húsmentes, tojásmentes, de tejmentesen és vegán verzióban is elkészíthető.

június23., 06:00

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.