Alfredo light – így lesz a fokhagymás, parmezános tésztából legálisan falható finomság a diéta alatt is

Nincs is jobb az olasz tésztaételeknél, főleg, ha egy adag vajat, tejszínt és jó sok parmezánt is adunk a frissen gyúrt, házi tésztához – mondjuk mi. Iááj – mondaná erre a vérképünk.

Ennek a klassz, olasz tésztának is van háziorvosbarát változata. Ez a verzió pont olyan finom, mint az eredeti – és ha a tészta harmadát egy adag friss cukkinitésztával helyettesíted, még egészségesebb lehet ez az egyszerű fogás. Csak annyi a dolgod, hogy leforrázz sós vízzel és benne hagyj egy percig egy adag cukkinispirállal csíkokra vágott cukkinit, majd ezt keverd el az úgy kétharmad adag frissen kifőtt durumtésztával. 

Mi vajból csak egy teáskanálnyit használtunk, a tejszínen is vékonyítottuk egy keveset egy adag madulatejjel, de két gerezd fokhagyma azért került a tejszínes szószba.

Csirkével is feldobhatod az alapszószt.
Csirkével is feldobhatod az alapszószt.cometary

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 darab lereszelt fokhagymagerezd
  • 1 deci tejszín
  • 1 teáskanál vaj
  • ízlés szerint só és frissen őrölt bors
  • 1 marék reszelt parmezán
  • 1 deci növényi tej
Recept idők

Elkészítés:

Olvaszd fel a vajat, add hozzá a fokhagymát, majd néhány perc után a tejet és a tejszínt is. Azokkal együtt mehet bele annyi sajt, hogy az egész klassz szósszá olvadjon benne, majd öntsd az egészet a tésztára. Csirkés változatban csirkemellcsíkokkal, minden mindegy verizóban füstölt sajttal és koktélparadicsommal dobd fel.  

4 vegán tésztaétel, amit húsevők előtt is simán bevállalhatsz 4 vegán tésztaétel, amit húsevők előtt is simán bevállalhatsz

Sült fokhagyma, erdei gombák, aszalt paradicsom és kesuszósz akcióban!

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Egy adag fűszeres saláta mellett a helye: rizsfasírtok cheddarral és zöldségekkel

Megint egy olyan fogás, amivel úgy ügyeskedhetsz, hogy a család hedonista és épp diétázó tagjai is jóllakjanak. Készülhet belőle olasz arancini füstölt sajttal töltve, de gyors változatban egyszerű lepényekként is tálalhatod a rizsfasírtokat.

2020. január27., 13:31

Könnyű, oregánós felhőkenyér: szénhidrátmentes szendvicsalap, amihez még élesztő sem kell

Ha az alakod miatt aggódsz és spórolnál a kalóriákkal így tavasszal, kóstold meg ezt a könnyű kenyeret, aminek a valódihoz persze semmi köze, de ugyanolyan finom rajta a kecskesajt hagymalekvárral és rukkolával, vagy egy vékony sonkaszelet egy kanál kéksajttal felturbózott sajtkrémen.

2020. március28., 06:00

Teljes kiőrlésű pizzatészta – a kedvenced egészségesebb változatban

Pakold meg szalámival és mozzarellával, süsd a legmagasabb fokozaton maximum 10 percig, és ha elkészült, szórd meg alaposan bazsalikomlevelekkel.

2022. február18., 10:08

Ötlet könnyű vacsorára: gyors Waldorf-saláta salátaleveleken

Nálunk szárzellerből készült, tejszínesen.

2020. április26., 06:04

A csirkés kedvenc zöldséges változatban: parmezános padlizsán paradicsomszósszal

A tengerentúl egyik rántott csirkés kedvencének egy könnyebb, vega változata ez, aminek jól állnak a keleti fűszerek, de már egy kanál fahéjjal is feldobhatod.

2020. február5., 12:04

Ez tényleg az egyik legfinomabb saláta: epres-kecskesajtos bébispenót dióval

Ha már unod a hagyományos görög- és cézársalátákat, próbáld ki ezt az epres-sajtosat, amit olajos magvakkal tehetsz még tartalmasabbá.

2020. március14., 06:04

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek