Alfredo light – így lesz a fokhagymás, parmezános tésztából legálisan falható finomság a diéta alatt is

Nincs is jobb az olasz tésztaételeknél, főleg, ha egy adag vajat, tejszínt és jó sok parmezánt is adunk a frissen gyúrt, házi tésztához – mondjuk mi. Iááj – mondaná erre a vérképünk.

Ennek a klassz, olasz tésztának is van háziorvosbarát változata. Ez a verzió pont olyan finom, mint az eredeti – és ha a tészta harmadát egy adag friss cukkinitésztával helyettesíted, még egészségesebb lehet ez az egyszerű fogás. Csak annyi a dolgod, hogy leforrázz sós vízzel és benne hagyj egy percig egy adag cukkinispirállal csíkokra vágott cukkinit, majd ezt keverd el az úgy kétharmad adag frissen kifőtt durumtésztával. 

Mi vajból csak egy teáskanálnyit használtunk, a tejszínen is vékonyítottuk egy keveset egy adag madulatejjel, de két gerezd fokhagyma azért került a tejszínes szószba.

Csirkével is feldobhatod az alapszószt.
Csirkével is feldobhatod az alapszószt.Fotó: cometary

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 darab lereszelt fokhagymagerezd
  • 1 deci tejszín
  • 1 teáskanál vaj
  • ízlés szerint só és frissen őrölt bors
  • 1 marék reszelt parmezán
  • 1 deci növényi tej
Recept idők

Elkészítés:

Olvaszd fel a vajat, add hozzá a fokhagymát, majd néhány perc után a tejet és a tejszínt is. Azokkal együtt mehet bele annyi sajt, hogy az egész klassz szósszá olvadjon benne, majd öntsd az egészet a tésztára. Csirkés változatban csirkemellcsíkokkal, minden mindegy verizóban füstölt sajttal és koktélparadicsommal dobd fel.  

4 vegán tésztaétel, amit húsevők előtt is simán bevállalhatsz
4 vegán tésztaétel, amit húsevők előtt is simán bevállalhatsz

Sült fokhagyma, erdei gombák, aszalt paradicsom és kesuszósz akcióban!

Tovább »

Még több recept

Dobd fel a melegszedvicset serrano sonkával, fűszeres vajjal és bébispenóttal!

Bármelyik kedvenc sonkafajtádat használhatod ehhez a félig meleg, félig hideg szendvicshez. A forró fűszeres vajjal összeolvadt sajtra egy adag bébispenót kerül, és végül a hideg sonkaszeletekkel lesz tökéletes ez az egyszerű reggeli vagy akár vacsora.

február27., 11:20

Egyszerű mogyorós csirke barna rizzsel – laktató és percek alatt elkészülő egzotikus vacsora

Az újhagyma friss zöldje és egy adag Cayenne-bors teszi még érdekesebbé ezt az egyszerű csirkés fogást, amiből alig fél óra lesz egy lassan felszívódó, tartalmas és egzotikus főétel.

január24., 10:44

A csirkés kedvenc zöldséges változatban: parmezános padlizsán paradicsomszósszal

A tengerentúl egyik rántott csirkés kedvencének egy könnyebb, vega változata ez, aminek jól állnak a keleti fűszerek, de már egy kanál fahéjjal is feldobhatod.

február5., 12:04

Újabb sajtos melegszendvics, amit ezúttal egy kevés karamellben puhult almával dobtunk fel

Ne ijedj meg a sós, vagy akár a füstölt sajtoktól – nagyon finom lesz bármelyikkel.

február27., 12:04

A vegán ételek is lehetnek nagyon finomak: csicseriborsó-saláta fűszeres zabkolbásszal

Klassz, magyaros ízű, és nincs „nyúlkaja” hangulata sem ennek a mézes-mustáros csicseriborsó-salátának, amihez grillen sült zabkolbászok készültek nálunk. Utóbbiak neve kissé bizarr, de ettől eltekintve tökéletes és jó fűszeres, vegán húshelyettesítők, amik otthon is percek alatt összedobhatók.

február28., 10:40

Csupa egészséges szénhidrát: mexikói barnarizs-saláta vörösbabbal és friss zöldségekkel

Nagyon szeretjük azokat a fogásokat, amik főételként és köretként is megállják a helyüket, így a család minden tagja jóllakhat velük. Ez a klassz fűszeres saláta pont ilyen.

január23., 09:24

Mustra