Csípős csirkecasserole vörös pestóval, fetával és olívabogyóval

Csak tedd a sütőbe a kedvenceid, és adj neki egy kis időt, hogy elkészüljön – ez az, amiért az összes casserole-t szeretjük, főleg, ha egy pesto és sajt is kerül bele. Nálunk csípősen készült, de a csilit nyugodtan helyettesítsd fűszerpaprikával vagy annak füstölt változatával.

A francia casserole szó eredetileg vasból készült edényt jelentett, de mára sokkal inkább a benne készült ételre utal. Mostanában a casserole műfajába gyakorlatilag minden sütőben készült egytálétel belefér, ezért szuper bárkinek, aki egyszerűen szeretne valami finomat összedobni. Ha köretet is szeretnél hozzá, készíts párolt rizst vagy egy nagy adag egészséges tök-, esetleg cukkinitésztát jó sok frissen őrölt színes borssal és egy kevés citromhéjjal.

Cukkinitésztával is tálalhatod.
Cukkinitésztával is tálalhatod.Lilechka75

Hozzávalók 2 személyre:

  • 60 dkg csirkecombfilé
  • 1 közepes üveg vörös pesto
  • 20 dkg feta sajt (vagy kecskesajt)
  • 1 dl vörösbor
  • fekete magozott olajbogyó
  • 1 evőkanál vaj
  • 1.5 dl tejszín
  • 1 dl paradicsomszósz
  • ízlés szerint só és cayenne-bors
Recept idők

Elkészítés:

Sózd és borsozd a húsokat, majd vágd őket falatnyi darabokra, és tedd egy jénaiba. A pestót, a tejszínt, a bort, olvasztott vajat és a paradicsompürét keverd el egymással, és öntsd rá a húsokra. Süsd lefedve legalább 40 percig a sütőben, majd az utolsó 10 percben morzsold rá a kecskesajtot/fetát, és add hozzá az olívát is. Friss bazsalikommal megszórva tálald. Ha még gazdagabban szeretnéd, pasztinákot és gombát is dobj a húsfalatok mellé. 

kapcsolódó Alapkonyha: kezdőbarát egytálételek
Alapkonyha: kezdőbarát egytálételek

Sűrű leves, híg főzelék, vagy mi is az az étel, amit a menzán mindig sütemény követ? A legtöbb egytálétel másnap is jó, nehéz őket elrontani, így bátran fogjatok hozzá elkészítésükhöz!

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Heti kedvencünk: epres-mogyorókrémes palacsintatorta

Ha egy olyan receptet keresel, amit a legválogatósabb gyerekek és felnőttek is szeretnek, ezt az epres-mogyorókrémes palacsintatortát vesd be. Dupla adagban és minisütőben lesz igazán magas torta belőle.

december4., 06:20

Készíts otthon bagelt! Füstölt halas-kapribogyós sajtkrémmel lesz a legfinomabb

Szereted a bagelt? Ugye milyen menő lenne otthon elkészíteni? Segítünk!

november28., 09:24

Az almát egyszerű egytálételekben is felhasználhatod, mutatunk is egy klassz példát!

Egy kevés édeskés-savanykás íztől ez a klassz kolbászos fogás még finomabb lesz, mintha csak sóval és zöldségekkel ízesítenéd. Akár rusztikusan egy vaslábasban is tálalhatod, utána már csak egy vastag szelet kovásszal készült kenyér és puha vaj kell az igazán finom végeredményhez.

2020. szeptember3., 06:04

Egyszerű vacsora lehet: spárgás rakott tőkehal citromosan

A spárgából most épp akad a piacokon, és ha szerencséd van, tőkehalat is találsz. Ha mégsem, akkor készítsd bármelyik kedvenc haladdal, és ha igazán extrára szeretnéd, egy kis kaporral elkevert besamelt vagy hollandi mártást tálalj mellé.

2020. május20., 06:04

Két kedvencünk egy tányéron: karfiollal rakott tonhal

Klassz diétás étel lehet ez a karfiollal rakott tonhal, ami amellett, hogy segít jóllakni, még arra is vigyáz, hogy a sikerhez ne kelljen kompromisszumokat kötnöd és répás uborkát enned ebédre.

2020. május17., 06:00

Gyors reggeli leveles tésztából sonkával, tojással és jó sok olvadt sajttal

Fűszerezésnek elég egy kevés szerecsendió, és ha sonkából egy-egy klassz, aromás változat van a hűtőben, akkor jobb, ha egy-egy nagy szelet friss mozzarellával készíted ezt a receptet, ami nem nyomja el a sonkaszeletek ízét.

2020. április22., 06:00

Mustra