Csípős csirkecasserole vörös pestóval, fetával és olívabogyóval

Csak tedd a sütőbe a kedvenceid, és adj neki egy kis időt, hogy elkészüljön – ez az, amiért az összes casserole-t szeretjük, főleg, ha egy pesto és sajt is kerül bele. Nálunk csípősen készült, de a csilit nyugodtan helyettesítsd fűszerpaprikával vagy annak füstölt változatával.

A francia casserole szó eredetileg vasból készült edényt jelentett, de mára sokkal inkább a benne készült ételre utal. Mostanában a casserole műfajába gyakorlatilag minden sütőben készült egytálétel belefér, ezért szuper bárkinek, aki egyszerűen szeretne valami finomat összedobni. Ha köretet is szeretnél hozzá, készíts párolt rizst vagy egy nagy adag egészséges tök-, esetleg cukkinitésztát jó sok frissen őrölt színes borssal és egy kevés citromhéjjal.

Cukkinitésztával is tálalhatod.
Cukkinitésztával is tálalhatod.Lilechka75

Hozzávalók 2 személyre:

  • 60 dkg csirkecombfilé
  • 1 közepes üveg vörös pesto
  • 20 dkg feta sajt (vagy kecskesajt)
  • 1 dl vörösbor
  • fekete magozott olajbogyó
  • 1 evőkanál vaj
  • 1.5 dl tejszín
  • 1 dl paradicsomszósz
  • ízlés szerint só és cayenne-bors
Recept idők

Elkészítés:

Sózd és borsozd a húsokat, majd vágd őket falatnyi darabokra, és tedd egy jénaiba. A pestót, a tejszínt, a bort, olvasztott vajat és a paradicsompürét keverd el egymással, és öntsd rá a húsokra. Süsd lefedve legalább 40 percig a sütőben, majd az utolsó 10 percben morzsold rá a kecskesajtot/fetát, és add hozzá az olívát is. Friss bazsalikommal megszórva tálald. Ha még gazdagabban szeretnéd, pasztinákot és gombát is dobj a húsfalatok mellé. 

kapcsolódó Alapkonyha: kezdőbarát egytálételek
Alapkonyha: kezdőbarát egytálételek

Sűrű leves, híg főzelék, vagy mi is az az étel, amit a menzán mindig sütemény követ? A legtöbb egytálétel másnap is jó, nehéz őket elrontani, így bátran fogjatok hozzá elkészítésükhöz!

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Csak dobd a serpenyőbe: sertésszűz magyarosan

Remek dolog a konyhában időt tölteni a különlegesebbnél különlegesebb fogásokkal, főleg akkor, ha bőven van belőle. Ha pedig nincs, csak dobd a serpenyőbe a remek alapanyagokat, majd egy kis kuszkusszal itasd fel a levét, így a hús mellett a köret is egyetlen tálban elkészül.

október27., 09:20

Készítsd a pogácsát túróval és sült hagymával, úgy még finomabb lesz!

A pogácsa örök dzsóker – nem kell ahhoz alkalom, hogy összedobjunk egy adagot, elég, ha van időnk rá. Egy kis májpástétommal, puha vajjal és zöldségekkel vacsorára is tökéletes, már ha marad belőle.

2020. április3., 06:04

Még egy egyszerű halas tipp: lazac sütőben édesburgonyával, citrommal és bazsalikommal

Egy adag hideg avokádósalátával lesz a legfinomabb ez a sütőben készült fogás, amihez még túlságosan nagy konyhatündérnek sem kell lenned. Csak beteszed a tepsibe, és szinte magától készül el.

2020. május15., 06:04

Ez lesz a kedvenc beledobálós fogásod – csilis bab cipóban, szupergyorsan

Ha ezt elkészíted, már az sem lesz kérdés, mivel egye a család, vagy éppen a vendégek. Próbáld ki most új formában: egy nagy adag hideg tejföllel és frissen szeletelt csípős paprikával a tetején tálalva.

október25., 11:24

Hallottál már a darált húsos cowboy casserole-ról?

Ha egy amerikai hangulatú, gyors fogást dobnál össze, ez legyen a mai vacsorád. Egy kevés balzsamecetes avokádó-paradicsom salátával tökéletes.

2020. november12., 06:08

Egyszerű vacsora lehet: spárgás rakott tőkehal citromosan

A spárgából most épp akad a piacokon, és ha szerencséd van, tőkehalat is találsz. Ha mégsem, akkor készítsd bármelyik kedvenc haladdal, és ha igazán extrára szeretnéd, egy kis kaporral elkevert besamelt vagy hollandi mártást tálalj mellé.

2020. május20., 06:04

Mustra