Csípős csirkecasserole vörös pestóval, fetával és olívabogyóval

Csak tedd a sütőbe a kedvenceid, és adj neki egy kis időt, hogy elkészüljön – ez az, amiért az összes casserole-t szeretjük, főleg, ha egy pesto és sajt is kerül bele. Nálunk csípősen készült, de a csilit nyugodtan helyettesítsd fűszerpaprikával vagy annak füstölt változatával.

A francia casserole szó eredetileg vasból készült edényt jelentett, de mára sokkal inkább a benne készült ételre utal. Mostanában a casserole műfajába gyakorlatilag minden sütőben készült egytálétel belefér, ezért szuper bárkinek, aki egyszerűen szeretne valami finomat összedobni. Ha köretet is szeretnél hozzá, készíts párolt rizst vagy egy nagy adag egészséges tök-, esetleg cukkinitésztát jó sok frissen őrölt színes borssal és egy kevés citromhéjjal.

Cukkinitésztával is tálalhatod.
Cukkinitésztával is tálalhatod.Lilechka75

Hozzávalók 2 személyre

  • 60 dkg csirkecombfilé
  • 1 közepes üveg vörös pesto
  • 20 dkg feta sajt (vagy kecskesajt)
  • 1 dl vörösbor
  • fekete magozott olajbogyó
  • 1 evőkanál vaj
  • 1.5 dl tejszín
  • 1 dl paradicsomszósz
  • ízlés szerint só és cayenne-bors
Recept idők

Elkészítés:

Sózd és borsozd a húsokat, majd vágd őket falatnyi darabokra, és tedd egy jénaiba. A pestót, a tejszínt, a bort, olvasztott vajat és a paradicsompürét keverd el egymással, és öntsd rá a húsokra. Süsd lefedve legalább 40 percig a sütőben, majd az utolsó 10 percben morzsold rá a kecskesajtot/fetát, és add hozzá az olívát is. Friss bazsalikommal megszórva tálald. Ha még gazdagabban szeretnéd, pasztinákot és gombát is dobj a húsfalatok mellé. 

Alapkonyha: kezdőbarát egytálételek Alapkonyha: kezdőbarát egytálételek

Sűrű leves, híg főzelék, vagy mi is az az étel, amit a menzán mindig sütemény követ? A legtöbb egytálétel másnap is jó, nehéz őket elrontani, így bátran fogjatok hozzá elkészítésükhöz!

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Ne spórolj a töltelékekkel! Leveles tészta sonkával, sajttal, juhtúróval és medvehagymával töltve

Épp szezonja van a medvehagymának, ahogy a szabadtéri sétáknak is, ezért most egyszerű egy csokorral beszerezni a szabadban, vagy jobb híján a boltokban. Ha mégsem sikerülne, friss petrezselyemmel, kaporral és snidlinggel is helyettesítheted.

2020. április22., 06:00

Ezt a gyors reggeli kolbászos casserole-t a legválogatósabbak is szeretni fogják

Csak dobd egy jénaiba a hozzávalókat – szinte ennyi a receptje ennek a remek reggeli fogásnak, amit akkor is jó ötlet elkészíteni, ha épp vendégeid vannak, hiszen akár egy kis jénaiban, akár egy hatalmas tepsiben összedobható. Friss kalácsszeletekkel tálald, ezek édeskés íze remekül illik a kolbászfalatok fűszerességéhez.

2021. szeptember20., 10:24

Tengerparti hangulatban: tonhalas tészta tejszínnel és kapribogyóval

Ha van otthon egy lelkes tízéves, talán még ő is szívesen összedobja ezt az egyszerű, kicsit mediterrán hangulatú ételt, amivel csak annyi dolgod van, hogy a kifőtt tésztával elkeversz minden hozzávalót. Ha még ezt is tovább fokoznád, egy kevés parmezánnal és zöld borssal küldd meg a tetejét.

2020. április6., 06:00

Gyors nyári egytálétel csicseriborsóval, köménnyel és chorizóval

Ha marad belőle egy kevés, másnap tortillalapokba töltve tökéletes munkahelyi ebéddé varázsolható egy nagy adag salátakeverékkel és petrezselymes tejföllel.

2020. augusztus14., 06:04

Két kedvencünk egy tányéron: karfiollal rakott tonhal

Klassz diétás étel lehet ez a karfiollal rakott tonhal, ami amellett, hogy segít jóllakni, még arra is vigyáz, hogy a sikerhez ne kelljen kompromisszumokat kötnöd és répás uborkát enned ebédre.

2020. május17., 06:00

Kolbászos-tojásos casserole – egy szelet házi kenyérrel és ecetes fejes salátával érdemes tálalnod

Egy gyors, sütőben sült fogás, ha épp nem szeretnél sokat a konyhában szobrozni egy tartalmas vacsoráért. Csak süsd össze az alapanyagokat egy kisebb szilikontepsiben, vágj néhány szelet zöldséget és egy nagy szelet kovásszal készült kenyeret mellé.

2021. május1., 10:24

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek