Így könnyű egészségesen élni: bruschettacsirke fűszeres cukkinitésztával

Még egy olyan olasz hangulatú fogás, ami tele van ízekkel, frissen reszelt parmezánnal, egy adag fokhagymás csirkével és friss cukkinivel. Minden szezonban klassz könnyű főétel, amit az egészségesen étkezők, a szénhidrátparások, a kalóriaszámlálók és azok is szeretnek, akik csak ennének valami nagyon izgalmasat.

Csirke helyett más húsokkal is készülhet, jól áll neki egy adag frissen sült fokhagymás-citromos hal és egy klassz mustáros steak is. Vega változatban vajjal grillezett, fahéjas padlizsánszeletekkel tálald. 

A fogás névadója, a bruschetta eredetileg pirított kenyérszeletet takar, amit legtöbbször fokhagymával dörzsölnek be, extraszűz olívaolajjal locsolnak meg, majd sóznak és borsoznak. Mi a kenyeret grillezett csirkeszeletekre cseréltük.

Már csak a paradicsomok hiányoznak róla.
Már csak a paradicsomok hiányoznak róla.rudisill

Hozzávalók:

  • 1 közepes darab cukkini
  • 10 darab koktélparadicsom
  • 4 darab csirkecombfilé (csirkemellből is készítheted)
  • 4 gerezd lereszelt fokhagyma
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • só, bors, oregánó és majoránna
  • 1 nagy evőkanál balzsamecet
  • néhány levél összevágott friss bazsalikom
Recept idők

Elkészítés:

Ha van a ceruzahegyezőkre emlékeztető cukkinivágód, akkor azzal vágd spagetti formájúra a zöldséget, ha nincs, akkor egy hámozó segítségével készíthetsz belőle hosszúkás szeleteket. 

Dobd 2 evőkanál forró vajba a fokhagymát, és néhány percig keverd benne cukkinit, majd ízesítsd borssal, oregánóval és majorannával az alapot. 

A csirkeszeleteket sózd és borsozd, olajozd meg kissé, tedd egy kontakgrillbe, vagy süsd meg kevés olajon a szeleteket. A paradicsomokat kockázd fel, adj hozzá sót, borsot, balzsamecetet és friss bazsalikomot, majd tálaláskor ezt halmozd a húsok tetejére. Friss zöldségekkel vagy reszelt sajttal dobhatod fel, a tésztát pedig néhány evőkanál pestóval teheted még izgalmasabbá. 

kapcsolódó Isteni, egyszerű töltött cukkini húsmentesen – ezzel szereted meg a vega életmódot
Oszd meg másokkal is!
15%
3999 Ft
3400 Ft
15%
4995 Ft
4246 Ft

Még több recept

Ez lesz a kedvenc beledobálós fogásod – csilis bab cipóban, szupergyorsan

Ha ezt elkészíted, már az sem lesz kérdés, mivel egye a család, vagy éppen a vendégek. Próbáld ki most új formában: egy nagy adag hideg tejföllel és frissen szeletelt csípős paprikával a tetején tálalva.

október25., 11:24

Ez az egyik legjobb őszi desszert: muffinok fahéjascsiga-ízben, citromos sajtkrémmel

A frissen sült, langyos fahéjas csigáknál nincs is finomabb, de ha épp nem töltenél időt a dupla kelesztéssel, készíts egy ahhoz hasonló édességet sokkal gyorsabban, sütőporral. A tetejére cukorral, fahéjjal és citrommal elkevert natúr sajtkrémből készíts sűrű mázat.

október22., 11:24

Darált húsos tészta brokkolival és mandulával

Ha nálad is akad éppen annyi darált hús, amiből már nem lenne két teljes adag ragu, dobd fel egy nagy adag, egészséges, párolt brokkolival! Nemcsak vitaminokban, de ízekben is sokkal gazdagabb lesz a végeredmény.

október23., 09:24

Olasz finomság egészségesen: egyszerű csirkecacciatore

Egy gyors és isteni mediterrán fogás, ami szinte megfőzi saját magát. Te csak válogass jó minőségű alapanyagokat, más dolgod nem is nagyon lesz vele.

augusztus13., 10:44

Ezt a remek, húsos ragulevest dobd össze a hétvégén!

Citrommal és tárkonnyal ízesítettük ezt a remek ragulevest, amit ha még gazdagabbá tennél, egy kis házi csipetkét is főzz bele.

október24., 07:32

Ha már unod a csirke-rizs kombót, próbáld ki ezt a klassz csirkebiryanit!

Római tálban a legfinomabb ez a remek indiai fogás, ami még mindig csirke és rizs, csak éppen egy sokkal különlegesebb formában tálalva.

szeptember24., 10:24

Mustra