Ez a gazdag fokhagymás, sajtos tésztaleves állítólag másnaposságra is jó

Ha semmit sem gyógyít, akkor is bármikor jöhet ez a klassz leves, amit azért szeretünk, mert könnyű, egészséges, mégsem kell az embernek lemondania az ízekről, ha ilyet eszik. Jó fűszeres, fokhagymás fogás egy kis friss avokádóval és egy nagy adag cheddarral.

Az egész a szegfűszegtől izgalmas, és bár nem világos, hogyan gyógyítja a másnnaposságot (eredeti neve „hangover soup”), mégsem lehet rossz ellene: pótolja a hiányzó folyadékot, és egy nagyon könnyű, vitamindús fogással tölti fel a szervezeted. Diéta idején is bevetheted, simán elég vacsora helyett. 

Egy kis avokádó is jól áll neki.
Egy kis avokádó is jól áll neki.Fotó: vaaseenaa

Hozzávalók 4 személyre:

  • 6 összevágott fokhagymagerezd
  • 1 kisebb adag paradicsompüré-konzerv (kb. 2-3 evőkanál)
  • 10 deka lereszelt cheddar sajt (a tálaláshoz)
  • 1 darab felkockázott friss avokádó citrommal és sóval (a tálaláshoz)
  • néhány szem szegfűszeg
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 mokkáskanál szárított zsálya és kakukkfű
  • 4 bögre alaplé
  • 1 bögre tészta (cérnametélt, betűtészta, reszelt tészta, udon és rizstészta is tökéletes)
  • 1 csokor friss petrezselyem (a tálaláshoz)
  • 1 szál zellerszár
  • 2 szál újhagymazöldje felaprítva
  • 1 darab felkockázott fehérrépa
Recept idők

Elkészítés:

Tedd fel az alaplevet a fokhagymával és a fűszerekkel, majd főzd 20 percig kis lángon. Szűrd le, majd add hozzá a tésztát, a paradicsomszószt (vagy levet) és a fehérrépát. Főzd addig, amíg a tészta megpuhul. Ha ezzel is megvagy, keverd el benne az újhagyma szárát és a zellert, majd tálald a friss petrezselyemmel, avokádóval és a sajttal a tetején. 

Kókuszvíz, hering vagy bab? Gyógyíthatja-e a másnaposságot bármilyen étel?
Kókuszvíz, hering vagy bab? Gyógyíthatja-e a másnaposságot bármilyen étel?

Spoiler: igen, jó eséllyel van olyasmi a konyhában, ami javíthat a helyzeten.

Tovább »

Még több recept

Csirkével és articsókával készül egyik kedvenc őszi levesünk

Nagy kedvencünk az articsóka, amit pizzák tetején és tésztaételek hozzávalójaként is próbáltunk már. Levesben is finom, főleg ebben a gyors, csirkehúsos változatban.

november15., 06:04

A burgonyasaláta is lehet egészségesebb, mutatjuk, hogyan!

Ha szereted a majonézes változatot, ám mégis ritkán eszel belőle, mert túlságosan kalóriadús, cseréld az öntet felét joghurtra, és turbózd fel a salátád annyi zöldséggel, amennyivel csak lehetséges!

november19., 06:24

A karfiollevesből ne hagyd ki a szerecsendiót és egy adag frissen pirított mandulát!

A karfiol és a szerecsendió valamiért nagyon jóban vannak, és most nem tennél mellé mást, egy kevés pirított bacont, sült hagymát és mozzarellagolyókat is adj hozzá tálaláskor.

november12., 06:08

A kókuszos céklaleves – egyszerűen elkészíthető, finom és nagyon különleges

A kókusz és a cékla nem megszokott páros, mégis érdemes néha találkozniuk, mert abból lesznek az ilyen klassz levesek. Kókusz- és céklacsipsszel tálalva és egy kis olívaolajjal meglocsolva a legfinomabb.

október17., 06:08

Marhahúsleves tökkel, cipóban tálalva – friss zöldfűszerekkel a tetején a legfinomabb

Cipóban, de természetesen hagyományos módon is tálalhatod ezt a levest, amelyben az ízletes húsfalatokat az édeskés sütőtök dobja fel, így lesz tökéletesen harmonikus a végeredmény.

október2., 06:04

Sülthagyma-leves kecskesajttal – hétköznap és ünnepekkor is bevetheted

Egy-egy egyszerű fogás előtt érdemes tálalnod ezt az aromás levest, ami akkor a legfinomabb, ha nem marad ki belőle egy kevés fehérbor sem.

november22., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.