A tökéletes ribeye steak borsos-mustáros gombasalátával – így készítheted el a legegyszerűbben!

Ha a szénhidrátbeviteledre igyekszel figyelni, készítsd el ezt a pofonegyszerű fogást, amihez kalóriaszegény, tejszínes-mustáros gombaköretet készítettünk egy jó adag színes borssal. A ribeye steak a marha legmárványozottabb része, így kifejezetten zamatos és lágy sült készülhet belőle. Ennek van egy-két szokatlan trükkje, de azokat már mutatjuk is!

Válassz legalább 2 centi vastag hússzeleteket, és sütés élőtt pihentesd őket szobahőmérsékleten legalább egy órán át. Sütés után szintén hagyd állni a szeleteket még 4-5 percen át, így lesznek tökéletesek a húsok. A ribeye-t csonttal és csont nélkül is sütheted, tökéletes választás azoknak is, akik jól átsütve szeretik a húsokat. Válassz vastag, hőtartó serpenyőt, és csak amikor igazán forró, akkor tedd bele a húsokat, hogy kérget kapjanak. 

Nem kell sokáig sütni.
Nem kell sokáig sütni.Fotó: grandriver

Hozzávalók 2 személyre:

A húshoz

  • 40 deka marha ribeye steak
  • 1 nagy evőkanál puha vaj
  • 2 evőkanál étolaj
  • 2 gerezd apróra vágott fokhagyma
  • ízlés szerint só és frissen őrölt színes bors

A körethez:

  • 2 bögre felszeletelt barna csiperkegomba (erdei gombákkal is készítheted)
  • 1 darab felkockázott vöröshagyma
  • 1.5 deci tejszín
  • 1 teáskanál liszt
  • 1 teáskanál mustár
  • ízlés szerint só és frissen őrölt színes bors
  • 15 deka friss spenótlevél
Recept idők

Elkészítés:

Pirítsd meg a húst egy kevés olajon, süss rá kérget néhány perc alatt. Ezek után kapjon egy kis sót és frissen őrölt színesbors-keveréket, majd majd az előmelegített sütőben 180 fokon adj neki egy rácson 5 percet. Harmadik lépésben újra a serpenyőben, egy adag felhabosított vajban, fokhagymával süsd át néhány percen át. Amikor a vaj habos, egy percig forgasd meg benne a húsokat, majd vedd ki, és hagyd pihenni néhány percig. 

A gombához a maradék vajba dobd bele a vöröshagymát és a felszeletelt gombákat, majd ha kissé megpuhultak, adj a keverékhez sót, borsot, a liszttel elkevert tejszínt és egy kevés mustárt. Amikor ezzel is megvagy, kanalazd a gombát madársaláta- vagy spenótlevelekre, és tálald mellé a húst.

Sütőben is pazar steaket készíthetsz! Mutatjuk, hogyan!
Sütőben is pazar steaket készíthetsz! Mutatjuk, hogyan!

Nem a grillezés az egyetlen módszer, ami szélesre tárhatja előtted a szaftos és omlós hússzeletek világának kapuit.

Tovább »

Még több recept

Libamell és libamáj vaníliás sült birssel

Fő- és előételként is bevetheted ezt az ünnepi klasszikust, ami akkor a legfinomabb, ha egy pikáns rukkolasaláta is készül a vaníliás birsfalatok mellé.

november21., 06:24

Vega karácsony: zöldségpite kéksajttal és magvakkal

A húsevők számára remek előétel vagy köret, a vegetáriánusoknak pedig klassz zöldséges fogás ez a pite. Nálunk kéksajt került bele, de ha kevésbé aromásan készítenéd, a mozzarella és a trappista lesz a számodra tökéletes választás.

november19., 06:24

A zeller és a szarvasgomba tökéletes ebben a karácsonyi levesben

Szarvasgombával vagy azzal ízesített olajjal is készülhet ez a remek leves, ami akkor a legfinomabb, ha a zeller és a szarvasgomba aromáját egy-egy adag ropogós almacsipsz kíséri.

november18., 06:04

Ezt a fahéjas sült almát egy kis borssal és kurkumával pimpeltük

A sült alma diós töltelékének nagyon jó állnak a fűszerek, így ha van otthon, egy kevés kardamomot és csillagánizst sem érdemes kihagynod belőle.

november20., 06:24

Ünnepek a világ körül: készítsd el az izlandiak báránycombját

Ünnepek körül megszaporodnak az üzletekben a máskor ritkán látott húsok, és ha látsz köztük bárányt, most már azt is tudod, mit érdemes elkészítened belőle. Izlandon imádják ünnepekkor a bárányt, miért ne dobhatnánk össze egyik kedvencüket?

november22., 06:04

Sült alma sajttortahangulatban – krémsajttal sajnos minden finomabb

Egy ilyen klassz, egészséges, növényi fogásnak egyáltalán nem árt egy kanálka krémsajt és egy kevés kekszmorzsa. Ha a krémes extrát citromos-vaníliásra készíted, úgy lesz igazán tökéletes a végeredmény.

november21., 06:24

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.