Még egy egészséges és gyors mexikói: spenótos quesadilla cheddarral

Amióta durum- és teljes kiőrlésű liszttel készült tortillalapok is beszerezhetők, nincs akadálya annak, hogy egy gyors és viszonylag egészséges mexikói melegszendvicset összedobjon az ember egy nagy adag fokhagymás spenóttal és egy aprócska falat (= gigaadag) érett, reszelt cheddarral.

Ha épp igyekszel odafigyelni a kalóriákra, kevés sajttal készítsd, és a spenót mellé kockázz bele még több zöldséget. Jól illenek hozzá a paradicsomkockák, vagy akár néhány szelet fahéjas, grillezett padlizsán. Ha utóbbival készíted, a sajtot akár hummuszra is cserélheted, így klassz keleti hangulatú ebédet dobhatsz össze maximum 10 perc alatt. 

Friss spenót is mehet bele.
Friss spenót is mehet bele.Geolee

Hozzávalók 2 személyre:

  • 4 darab teljes kiőrlésű tortillalap
  • 1 bögre reszelt vörös cheddar
  • 15 deka fagyasztott spenótpüré
  • 3 darab lereszelt fokhagymagerezd
  • 1 teáskanál vaj
  • só és frissen őrölt bors
  • 2 kisebb darab felkockázott, meghámozott paradicsom
  • 2 evőkanál majonéz (hummusszal is helyettesítheted)
  • 2 evőkanál olaj (a sütéshez)
  • 0.5 deci tejszín
Recept idők

Elkészítés:

Hevítsd fel a vajat, és add hozzá a fokhagymát és a spenótot, majd önts alá fél-egy deci tejszínt. Hagyd egy keveset puhulni, közben sózd és borsozd, majd tedd félre a tölteléket. 

A tortillalapok közül kettőt kenj meg egy-egy kanál majonézzel, majd mehet rá a spenót, a sózott és borsozott paradicsomkockák, majd a sajt. Fedd le a másik lappal, és kevés olajon süsd addig, míg a lapok megpirulnak és a sajt is elolvad. (Egy tányér segítségével a legegyszerűbb megfordítani a quesadillákat a serpenyőben.)

Ha elkészült, friss paprikás tejföllel és jalapenokarikákkal tálalva teheted még mexikóibb hangulatúvá ezt a fogást. 

Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Ebből a sertésszűzből most fekete ribizlis-mentás ragut készítettünk

Ha szereted a különleges ízkombinációkat, ez a remek, gyümölcsös ragu lehet a kedvenced. Nem kell a körettel sem bajlódnod, ez a fogás kalácsból készült vajas pirítós mellett is remek, és ha van otthon szarvasgombaolaj, abból is locsolj egy keveset a szeletekre.

augusztus4., 11:24

Jöhet egy izgalmas zöldséges fogás egyenesen Mexikóból?

A fűszeres, feketebabos ragu és a friss salsa mellé nem is kell más, csak néhány házi tortillalap, esetleg néhány szelet lime-mal ízesített avokádó.

2020. szeptember25., 06:04

Tipp egy klassz darált húsos fogásra: a mexikói tostadasszal percek alatt elkészülsz

Mi nagyon csípősen, egy adag hideg tejföllel és Srirachával szeretjük a legjobban, és téged is arra biztatunk, hogy találd meg a kedvenc verziód a minden finomsággal megpakolt tortillalapokból.

május14., 10:52

Tejszínes csirkemell nektarinnal – házi gyúrt tészta mellett igazán finom

Egy remek tejszínes ragu, amihez szeretünk egy-két kanál mascarponét is hozzáadni, miután elkészült. Friss citromfűvel vagy mentával teheted még izgalmasabbá.

augusztus3., 10:24

Babos, kukoricás quesadilla – így nem lesz bűntudatod a mexikói után

Ha egy kevés friss petrezselymet is szórsz a tetejére, és jól megtöltöd friss zöldségekkel, finom és tartalmas fogás lesz belőle.

2020. január29., 12:00

A reggeli tojásrántotta még finomabb egy kis spenóttal és jó sok füstölt sajttal

Ha a rántotta ezúttal zöld színű, remélhetőleg a gyerekek is szívesebben megeszik majd, de úgy is fogalmazhattunk volna, hogy ha a spenót most tojással készül, talán nem veszik észre a trükköt.

július31., 11:24

Mustra