Ezzel az isteni desszerttel mindenkit meglepsz: fehérbabblondie citromos-tárkonyos sajtkrémmel

Olvasási idő kb. 2 perc

Kissé gesztenyés aromája lesz ennek a nagyon különleges sütinek, ami nálunk egy kis citromos-tárkonyos sajtkrémet kapott a tetejére, de ha te óvatosabban készítenéd, utóbbit ki is hagyhatod belőle. A répartorta és a kapros-túrós süti népszerűsége talán már jól megágyazott ennek az édességnek is, amire csak egyszer kell rávenned magad, és utána már biztos, hogy rendszeresen az asztalodra kerül majd. Amellett, hogy nagyon finom, nem kell más hozzá, csak egy ötperces keverés, és már mehet is a sütőbe.

Ki ne szeretne hozzáadni az ételeihez minél több magas fehérjetartalmú, alacsony glikémiás indexű, nagy vitamintartalmú, rengeteg rosttal teli hozzávalót? A legjobb az egészben, hogy egy aprítógépben, 5 perc alatt összeállíthatod a süti tésztáját, majd fél órát sül, és egy klassz, viszonylag egészséges desszert lesz belőle a bab fehérje- és lassan felszívódó szénhidráttartalmának köszönhetően. Ne gondolkodj rajta sokat, egyáltalán nem lesz babíze – egy jó sűrű, kissé gesztenyés, nem kiszáradós, jó citromos süti lesz a végeredmény. 

Duplázhatod is a krémet.
Duplázhatod is a krémet.laperla_foto

Hozzávalók 12 szelethez

  • 25 deka főtt fehérbab (konzerv is lehet)
  • 1 zacskó sütőpor
  • 1 bögre zabpehelyliszt
  • 1 bögre cukor (még jobb, ha egészséges édesítővel helyettesíted)
  • 1 mokkáskanál
  • 1 darab tojás
  • 1 evőkanál kókuszolaj

A krémhez

  • 20 deka natúr krémsajt
  • 1 biocitrom leve és héja
  • 3 evőkanál porcukor (vagy édesítő)
  • 1 csipet tárkony
Recept idők

Elkészítés:

Olvaszd fel a kókuszolajat, törd egy aprítógépben krémesre a babot, majd keverd el egymással alaposan a tészta összes hozzávalóját. Borítsd egy kisebb tepsibe vagy szilikon tortaformába, és süsd készre 180-190 fokon úgy 35 perc alatt. 

A tetejére a krémhez keverd el a sajtot a cukorral és a citromlével. Ezzel kend meg a már kihűlt sütit, majd reszelj rá citromhéjat és szórd meg egycsipetnyi tárkonnyal. 

 

Teszt: melyik a legfinomabb csilis bab? Teszt: melyik a legfinomabb csilis bab?

Van, amit Bud Spencer is megevett volna? Kiderült!

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Heti kedvencünk: baconös csirkesaláta mézes-mustáros öntettel

Télen is nagyon finom, főleg akkor, ha az öntetet egy kicsit felmelegíted és langyosan fogyasztod el.

2022. február15., 06:32

A bab egyik legérdekesebb arca: zöldséges babragu almával

Ünnepnap a vegáknak és azoknak, akik gyakrabban ennének valami egészségeset.

2019. október24., 09:20

Napi nosztalgia: süss néhány finom, meleg perecet az eredeti, retró recept alapján!

Tejeskávéval vagy gyümölcsteával reggelire a legfinomabb ez a perec, amiből ha túl sok készült, akár le is fagyaszthatsz néhány darabot.

2022. február20., 12:56

Dobd össze ezt az afrikai hangulatú egytálételt feketebabbal és főzőbanánnal

Ma már egyre gyakoribb, hogy az üzletekben főzőbanánnal találkozunk, amiről még sokszor azt is nehéz megállapítani, hogy vajon elég érett-e, hát még milyen nehéz eldönteni, hogy vajon mit készítsen belőle az ember. Ha beszereztél egyet, de még nem tudod, hogyan használd fel, mutatunk egy gyors egytálételt, ami mellett érdemes kipróbálnod.

2020. szeptember11., 06:04

Heti retró kedvencünk: krumplileves füstölt kolbásszal

Imádjuk, mert nemcsak finom, de olyan fogás is, ami mellett nem kell ott állnunk, csak hagyni, hogy kis lángon megfőzze magát ez a finomság. Jó köményes, házi rozskenyérrel szeretjük a legjobban.

2022. február22., 10:08

Toszkán babos pirítós – ezt próbáld ki vacsorára!

Olasz hangulatban minden finomabb. Miért lenne ez a gyors fogás kivétel?

2021. augusztus28., 10:24

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek