Ezzel az isteni desszerttel mindenkit meglepsz: fehérbabblondie citromos-tárkonyos sajtkrémmel

Kissé gesztenyés aromája lesz ennek a nagyon különleges sütinek, ami nálunk egy kis citromos-tárkonyos sajtkrémet kapott a tetejére, de ha te óvatosabban készítenéd, utóbbit ki is hagyhatod belőle. A répartorta és a kapros-túrós süti népszerűsége talán már jól megágyazott ennek az édességnek is, amire csak egyszer kell rávenned magad, és utána már biztos, hogy rendszeresen az asztalodra kerül majd. Amellett, hogy nagyon finom, nem kell más hozzá, csak egy ötperces keverés, és már mehet is a sütőbe.

Ki ne szeretne hozzáadni az ételeihez minél több magas fehérjetartalmú, alacsony glikémiás indexű, nagy vitamintartalmú, rengeteg rosttal teli hozzávalót? A legjobb az egészben, hogy egy aprítógépben, 5 perc alatt összeállíthatod a süti tésztáját, majd fél órát sül, és egy klassz, viszonylag egészséges desszert lesz belőle a bab fehérje- és lassan felszívódó szénhidráttartalmának köszönhetően. Ne gondolkodj rajta sokat, egyáltalán nem lesz babíze – egy jó sűrű, kissé gesztenyés, nem kiszáradós, jó citromos süti lesz a végeredmény. 

Duplázhatod is a krémet.
Duplázhatod is a krémet.Fotó: laperla_foto

Hozzávalók 12 szelethez:

  • 25 deka főtt fehérbab (konzerv is lehet)
  • 1 zacskó sütőpor
  • 1 bögre zabpehelyliszt
  • 1 bögre cukor (még jobb, ha egészséges édesítővel helyettesíted)
  • 1 mokkáskanál
  • 1 darab tojás
  • 1 evőkanál kókuszolaj

A krémhez

  • 20 deka natúr krémsajt
  • 1 biocitrom leve és héja
  • 3 evőkanál porcukor (vagy édesítő)
  • 1 csipet tárkony
Recept idők

Elkészítés:

Olvaszd fel a kókuszolajat, törd egy aprítógépben krémesre a babot, majd keverd el egymással alaposan a tészta összes hozzávalóját. Borítsd egy kisebb tepsibe vagy szilikon tortaformába, és süsd készre 180-190 fokon úgy 35 perc alatt. 

A tetejére a krémhez keverd el a sajtot a cukorral és a citromlével. Ezzel kend meg a már kihűlt sütit, majd reszelj rá citromhéjat és szórd meg egycsipetnyi tárkonnyal. 

 

Teszt: melyik a legfinomabb csilis bab?
Teszt: melyik a legfinomabb csilis bab?

Van, amit Bud Spencer is megevett volna? Kiderült!

Tovább »

Még több recept

Készíts karácsonyra gesztenyés kekszet mandarinnal!

Az ünnepi lakomák után másnap reggel nem is kell más, csak egy nagy adag tejeskávé vagy matcha latte és néhány falat ezekből a kekszekből. Ha egészségesebb változatban készítenéd, zabliszttel és kedvenc édesítőddel dobd össze.

november20., 06:24

Idén a tojáslikőrt mézeskalácsfűszerekkel dobd fel!

Naná, hogy nem telhet el a december néhány adag tojáslikőr elpusztítása nélkül. Előbb kell egy teszt a tökéletes receptért, aztán egy próbaüzem, utána még egy, hogy biztosra menjünk, aztán jönnek az ünnepek, amiken kötelező. Ha a megszokott változatot idén feldobnád, egy kis kanál mézeskalácsfűszer-keverékkel ízesítsd!

november22., 06:04

Legyen a trifle most narancsos-karamellás a megszokott ízek helyett!

A megszokott, bogyós gyümölcsökkel készült trifle is tökéletes, főleg, ha egy kis rum vagy konyak is kerül a gyümölcsraguba. Ezúttal mégis narancsosan készítettük el, nem is bántuk meg. Ha nem vagy a konyhaművészet doktora, ez a desszert számodra a tökéletes megfejtés.

november26., 06:16

A vaníliás-levendulás blondie igazi nyári desszert

Ha egy egyszerű vajas-vaníliás sütit dobnál fel úgy, hogy egy kissé fine dining hangulata legyen, dobd össze ezt a levendulás sütit valamikor a hétvégén. Nem lesz nagyon nehéz, egy-két keverés és egy rövid sütés után már el is készült. Ha tortát készítenél belőle, csináld dupla adagban egy tortaformában, és citromos sajtkrémmel töltsd meg a rétegeket.

július11., 06:04

A banános-mákos blondie citromos mascarponekrémmel lesz az igazi

Gyors, egyszerű és rusztikus édesség lesz ebből a blondie-ból, a tetejére egyszerűen ráhalmozott tejszínes krémmel és mákszemekkel.

július19., 06:00

Ezt a mézeskalács-sajttortát a tél minden napján falnánk

Talán csak egy kis narancsos-narancslikőrös tejszínhab teheti még tökéletesebbé ezt a desszertet, ami ünnepi édességként is tökéletes, ha idén nem a hagyományosakban gondolkodsz.

november21., 06:24

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.