Ezzel az isteni desszerttel mindenkit meglepsz: fehérbabblondie citromos-tárkonyos sajtkrémmel

Kissé gesztenyés aromája lesz ennek a nagyon különleges sütinek, ami nálunk egy kis citromos-tárkonyos sajtkrémet kapott a tetejére, de ha te óvatosabban készítenéd, utóbbit ki is hagyhatod belőle. A répartorta és a kapros-túrós süti népszerűsége talán már jól megágyazott ennek az édességnek is, amire csak egyszer kell rávenned magad, és utána már biztos, hogy rendszeresen az asztalodra kerül majd. Amellett, hogy nagyon finom, nem kell más hozzá, csak egy ötperces keverés, és már mehet is a sütőbe.

Ki ne szeretne hozzáadni az ételeihez minél több magas fehérjetartalmú, alacsony glikémiás indexű, nagy vitamintartalmú, rengeteg rosttal teli hozzávalót? A legjobb az egészben, hogy egy aprítógépben, 5 perc alatt összeállíthatod a süti tésztáját, majd fél órát sül, és egy klassz, viszonylag egészséges desszert lesz belőle a bab fehérje- és lassan felszívódó szénhidráttartalmának köszönhetően. Ne gondolkodj rajta sokat, egyáltalán nem lesz babíze – egy jó sűrű, kissé gesztenyés, nem kiszáradós, jó citromos süti lesz a végeredmény. 

Duplázhatod is a krémet.
Duplázhatod is a krémet.Fotó: laperla_foto

Hozzávalók 12 szelethez:

  • 25 deka főtt fehérbab (konzerv is lehet)
  • 1 zacskó sütőpor
  • 1 bögre zabpehelyliszt
  • 1 bögre cukor (még jobb, ha egészséges édesítővel helyettesíted)
  • 1 mokkáskanál
  • 1 darab tojás
  • 1 evőkanál kókuszolaj

A krémhez

  • 20 deka natúr krémsajt
  • 1 biocitrom leve és héja
  • 3 evőkanál porcukor (vagy édesítő)
  • 1 csipet tárkony
Recept idők

Elkészítés:

Olvaszd fel a kókuszolajat, törd egy aprítógépben krémesre a babot, majd keverd el egymással alaposan a tészta összes hozzávalóját. Borítsd egy kisebb tepsibe vagy szilikon tortaformába, és süsd készre 180-190 fokon úgy 35 perc alatt. 

A tetejére a krémhez keverd el a sajtot a cukorral és a citromlével. Ezzel kend meg a már kihűlt sütit, majd reszelj rá citromhéjat és szórd meg egycsipetnyi tárkonnyal. 

 

Teszt: melyik a legfinomabb csilis bab?
Teszt: melyik a legfinomabb csilis bab?

Van, amit Bud Spencer is megevett volna? Kiderült!

Tovább »

Még több recept

Babos, kukoricás quesadilla – így nem lesz bűntudatod a mexikói után

Ha egy kevés friss petrezselymet is szórsz a tetejére, és jól megtöltöd friss zöldségekkel, finom és tartalmas fogás lesz belőle.

2020. január29., 12:00

A banános-mákos blondie citromos mascarponekrémmel lesz az igazi

Gyors, egyszerű és rusztikus édesség lesz ebből a blondie-ból, a tetejére egyszerűen ráhalmozott tejszínes krémmel és mákszemekkel.

2020. július19., 06:00

Íme a brownie inverze, a csokis sütik negatívja: Körtés blondie kétféle csokival

Blondie-nak nevezhetünk minden olyan brownie-t, amiből valaki kihagyta a lényeget: az olvadós étcsokoládét és a kakaóport. És jól tette.

2019. október18., 10:40

Percek alatt összedobod ezt a fehérbab-kolbász ragut

Édesburgonya-hajókba töltve vagy sült krumpli mellett egy kis adag gravyvel még mindig nem túl egészségtelen fogás, de ha egy adag párolt fehérrépát és friss rukkolát is adsz hozzá, még jobb, alacsony glikémiás indexszel rendelkező ragu lesz a végeredmény.

2020. október29., 06:08

Epres fehérbabsüti – csak 6 összetevő kell ehhez az egyszerű, de nagyon finom desszerthez

Egy közepes tortaformához szükséges adag lesz belőle, ami a tapasztalatok szerint pillanatok alatt elfogy.

2020. február8., 11:20

A vaníliás-levendulás blondie igazi nyári desszert

Ha egy egyszerű vajas-vaníliás sütit dobnál fel úgy, hogy egy kissé fine dining hangulata legyen, dobd össze ezt a levendulás sütit valamikor a hétvégén. Nem lesz nagyon nehéz, egy-két keverés és egy rövid sütés után már el is készült. Ha tortát készítenél belőle, csináld dupla adagban egy tortaformában, és citromos sajtkrémmel töltsd meg a rétegeket.

2020. július11., 06:04

Mustra