Vacsorára bőven elég ez a gazdag olasz leves barna rizzsel, tofuval és friss spenóttal

Ha szereted a leveseket, érdemes kipróbálnod ezt a különleges, friss spenóttal készült változatot, amibe nálunk egy adag egészséges barna rizs is került. Ebben a verzióban simán kiválthat egy vacsorát is.

A barna rizs szívünk egészségére is pozitívan hat, köszönhetően a benne található rostoknak és egyéb hasznos tápanyagoknak, a tufuval pedig egy jó adag fehérje is jut a szervezetedbe. Ha szívesen ennél gazdagabb, mégis könnyű fogásokat, ezzel kezdd az életmódváltást! Ha épp nincs 45 perced a rizs megpuhítására, tálald helyette főtt csicseriborsó-konzervvel, azzal is tökéletes lesz. 

Olasz fűszerek is kerülhetnek a tetejére.
Olasz fűszerek is kerülhetnek a tetejére.djedzura

Hozzávalók 2 személyre:

  • 15 deka (füstölt) tofu
  • 1 bögre friss spenót
  • 1 bögre barna rizs
  • 4 bögre alaplé
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 4 darab fokhagymagerezd
  • 1 kisebb szál répa
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 bögre gomba vagy zöldborsó
  • 2 kisebb darab friss, meghámozott paradicsom
  • ízlés szerint friss bazsalikom és oregánó
  • ízlés szerint só és bors
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 darab zellerszár
  • 2 evőkanál pesto
Recept idők

Elkészítés:

Dobd a felkockázott hagymákat a forró olajra, majd néhány perc után add hozzá a felkockázott zöldségeket is, a paradicsomot kivéve. 

Közben a rizst tedd fel az alaplében főni kis lángon, majd 45 perc után keverd el benne a zöldségeket és a pestót is. Főzd 10 percig, majd add hozzá a tofut is. Ha szükséges, önts alá egy kis vizet, sózd és bosozd, majd vedd e a tűzről. Tálald a friss spenóttal és paradicsommal elkeverve, a friss zöldfűszerekkel a tetején.

kapcsolódó Ezért ne öntsd ki a vizet, amivel átöblíted a rizst
Ezért ne öntsd ki a vizet, amivel átöblíted a rizst

A takarításnál még jól jöhet, akár a rozsdafoltokat is eltávolíthatod vele.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Farfalle spenóttal, gorgonzolával és fenyőmaggal

Egy kissé szokatlan hangulatú olaszos finomság, amit akár házi farfalléből is készíthetsz. Ha megvan a tészta, vágd derelyevágóval kis téglalapokra, majd csípd össze mindegyik közepét, és készen is lesznek a minimasnik.

augusztus15., 10:24

Citromos lazac vajban sült, zsályás gnocchival

Egy nagy halom gnocchi akár frissen is összedobható egy kis burgonyából és lisztből, de akár tökös és édesburgonyás változatban is kipróbálhatod az olasz hangulatú nudlikat. Paradicsomos szószban, de egyszerűen, vajban sütve is tökéletes. Már mutatjuk is, hogyan lesz belőle lazaccal egy remek, gyors, mediterrán hangulatú vacsora.

szeptember20., 12:52

Édeskömény-grépfrút leves – hidegen, egy kevés citromos olívaolajjal a legfinomabb

Ha így megunod, szarvasgombás olajjal is készítheted, az is remekül illik ebbe az izgalmas levesbe.

július1., 10:44

Füstös salmorejo - az andalúz paradicsomleves ihlette ezt a remek fogást

Nyáron bőven elég egy-egy hideg leves, és ha az uborkásat és a gazpachót már ismered, ezt a remek zöldségeset is próbáld ki.

június29., 10:24

Ez a toszkán fehérbabos leves pillanatok alatt elkészülő, igazi mediterrán finomság

Lassan érkeznek a hűvösebb esték, de mi felkészülten várjuk mindegyiket egy-két olyan fogással, amik a nyaralás hangulatát idézik meg.

augusztus17., 12:52

Ramentészta édes-csilis változatban, sertéshússal

Egy gazdag egytálételt hoztunk mindazoknak, akik szintén impulzusvásárlók és szintén megvettek egy többadagos ramentésztát, amihez már csak néhány recept kellene. Íme!

szeptember19., 10:40

Mustra