Vacsorára bőven elég ez a gazdag olasz leves barna rizzsel, tofuval és friss spenóttal

Ha szereted a leveseket, érdemes kipróbálnod ezt a különleges, friss spenóttal készült változatot, amibe nálunk egy adag egészséges barna rizs is került. Ebben a verzióban simán kiválthat egy vacsorát is.

A barna rizs szívünk egészségére is pozitívan hat, köszönhetően a benne található rostoknak és egyéb hasznos tápanyagoknak, a tufuval pedig egy jó adag fehérje is jut a szervezetedbe. Ha szívesen ennél gazdagabb, mégis könnyű fogásokat, ezzel kezdd az életmódváltást! Ha épp nincs 45 perced a rizs megpuhítására, tálald helyette főtt csicseriborsó-konzervvel, azzal is tökéletes lesz. 

Olasz fűszerek is kerülhetnek a tetejére.
Olasz fűszerek is kerülhetnek a tetejére.Fotó: djedzura

Hozzávalók 2 személyre:

  • 15 deka (füstölt) tofu
  • 1 bögre friss spenót
  • 1 bögre barna rizs
  • 4 bögre alaplé
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 4 darab fokhagymagerezd
  • 1 kisebb szál répa
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 bögre gomba vagy zöldborsó
  • 2 kisebb darab friss, meghámozott paradicsom
  • ízlés szerint friss bazsalikom és oregánó
  • ízlés szerint só és bors
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 darab zellerszár
  • 2 evőkanál pesto
Recept idők

Elkészítés:

Dobd a felkockázott hagymákat a forró olajra, majd néhány perc után add hozzá a felkockázott zöldségeket is, a paradicsomot kivéve. 

Közben a rizst tedd fel az alaplében főni kis lángon, majd 45 perc után keverd el benne a zöldségeket és a pestót is. Főzd 10 percig, majd add hozzá a tofut is. Ha szükséges, önts alá egy kis vizet, sózd és bosozd, majd vedd e a tűzről. Tálald a friss spenóttal és paradicsommal elkeverve, a friss zöldfűszerekkel a tetején.

Ezért ne öntsd ki a vizet, amivel átöblíted a rizst
Ezért ne öntsd ki a vizet, amivel átöblíted a rizst

A takarításnál még jól jöhet, akár a rozsdafoltokat is eltávolíthatod vele.

Tovább »

Még több recept

Spárgás rizottó fehérborral és parmezánnal – elegáns vega vacsora lesz belőle

Ha a spárgán kívül más zöldséggel is megkóstolnád, legközelebb brokkolival, karfiollal vagy fehérrépával is készítsd el ezt a fogást. Sültek mellett, de akár azok nélkül, vegetáriánus változatban is működik.

április20., 12:52

Te is szereted a leveseket? Ezt a kukoricás változatot egy adag csilivel érdemes tálalnod

Sokszor a legegyszerűbb fogások tudnak a legfinomabbak lenni. Ez a kukoricaleves éppen erre jó példa, nem is kell mellé más, csak egy adag vajas vagy lilahagyma-lekvárral tálalt pirítós.

március24., 10:24

Ez az illatos brokkolileves percek alatt elkészült a kezdők konyhájában is

Akár egy kevés füstölt hal is remek ebben a fogásban, ha pedig húsmentes változatban készítenéd, egy gyors, sütőben készült sajtcsipsszel tálald ezt a klassz levest.

február21., 06:04

Készíts gazdag levest cukkinivel és kecskesajttal!

Sűrű levest készítettünk egészséges cukkinivel, fokhagymával és egy kis adag kecskesajttal. Ha kezdő vagy a konyhában, akkor is könnyen el tudod majd készíteni.

február3., 06:04

Fűszeres, mexikói csirkeleves babbal, csirkével és egy kevés lime-mal

Ha épp csak egy sűrű, fűszeres levesre van időd hétköznap esténként, dobj össze egy mexikói változatot, és tálald hideg tejföllel és tortillacsipsszel a tetején! Mi ezúttal egy kevés csirkehússal készítettük.

március14., 10:40

Fetás kuszkusszal töltött tök – egy adag gránátalmával a tetején is érdemes megkóstolnod

Ne csak a tél közepén próbálkozz a tökkel – ez a kuszkusszal és fetával töltött változat tökéletes köretként és főfogásként is. Ha még izgalmasabbá tennéd, mentaleveleket és gránátalmát tálalj a tetején.

április17., 11:24

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.