Ebbe rejtsd a zabkorpát: pirított diós babfasírtok parmezános édesburgonya-pürével

Teljesen egyszerűen összeállítható fogás, ami kicsit mégis olyan, mintha egy elegáns vega étterem étlapján olvasnád. Ha egy kevés csilis olaj vagy szarvasgomba is kerül mellé, tökéletes lehet akkor is, ha vegetáriánus vendégeket vársz.

A zabkorpával nagyon jóban vagyunk, mert visszafogott íze nem uralkodik el az ételeken, ráadásul segíti a fogyást és a koleszterinszint-csökkenést. Ezért adjuk hozzá, amihez csak lehet, főleg januárban, amíg tart az újévi fogadalmak lendülete. 

Hozzávalók 2 személyre:

A fasírtokhoz

  • 25 deka babkonzerv (vagy főtt fehér-, vagy tarkabab)
  • 0.5 bögre durvára aprított pirított dió
  • 0.5 bögre zabkorpa
  • 1 evőkanál (füstölt) paprikapor
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 darab tojás
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 késhegynyi őrölt kömény
  • 0.5 csokor felaprított friss petrezselyem
  • olaj (a sütéshez)
  • 1 nagy evőkanál mustár
  • 1 kisebb fej apróra vágott vöröshagyma
  • 2 gerezd apróra vágott fokhagyma

A körethez

  • 60 deka megtisztított és felkockázott édesburgonya
  • 2 nagy evőkanál reszelt parmezán
  • 2 evőkanál puha vaj
  • só és bors ízlés szerint
  • 1.5 deci tejszín
Recept idők

Elkészítés:

Enyhén sós vízben tedd fel főni az édesburgonyát, majd ha kissé megpuhult, még melegen pürésítsd és keverd el a többi hozzávalóval. Sózd és borsozd, ha szükséges. 

A fasírtokhoz egy aprítógépben pürésítsd a főtt babot, majd tedd át egy tálba, és keverd el vele a többi hozzávalót. Formázz belőle pogácsákat, rudakat vagy golyókat, és forgasd meg egy kis zsemlemorzsában. Bő, forró olajban, néhány perc alatt süsd készre a fasírtokat. 

Az abbahagyhatatlan csokis desszert: diós-csokis kocka

Még több recept

Alfredo light – így lesz a fokhagymás, parmezános tésztából legálisan falható finomság a diéta alatt is

Nincs is jobb az olasz tésztaételeknél, főleg, ha egy adag vajat és jó sok parmezánt is adunk a frissen gyúrt, házi tésztához – mondjuk mi. Iáj – mondaná erre a vérképünk.

február14., 09:20

Egy adag fűszeres saláta mellett a helye: rizsfasírtok cheddarral és zöldségekkel

Megint egy olyan fogás, amivel úgy ügyeskedhetsz, hogy a család hedonista és épp diétázó tagjai is jóllakjanak. Készülhet belőle olasz arancini füstölt sajttal töltve, de gyors változatban egyszerű lepényekként is tálalhatod a rizsfasírtokat.

január27., 13:31

Édesburgonya-rajongó vagy? Próbáld ki egy kevés parmezánnal, gombával és spenóttal megtöltve!

A gomba és a spenót mellé nálunk egy kevés parmezán is került, a spenót pedig egy kevés vajon puhult, fokhagymával, ami nagyon jól illik az édeskés burgonya ízéhez.

január29., 11:20

A csirkés kedvenc zöldséges változatban: parmezános padlizsán paradicsomszósszal

A tengerentúl egyik rántott csirkés kedvencének egy könnyebb, vega változata ez, aminek jól állnak a keleti fűszerek, de már egy kanál fahéjjal is feldobhatod.

február5., 12:04

Póréhagymaleves gnocchival vagy anélkül – hedonisták és diétázók is szeretni fogják

Finomat esznek majd azok is, akik valami nagyon tartalmasra vágynak, és az év eleji diétát még mindig tartó, hősies életmódváltók is.

január31., 09:20

Itt egy jó kis füstös zöldségpörkölt, amivel kezdő szakácsként is sikered lesz!

Az egészséges zöldségek mellett a füstölt pirospaprika és a barna sör teszi különlegessé ezt a klassz, vega ragut.

február10., 10:44

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.